Lite mer oklart, tack

På musikskolan, jag sitter utanför och väntar på att min lektion ska börja. Jocke strosar förbi.

Jocke: Min bandspelare är borta. Vet du något om det här?
Sofia: Nej, jag är faktiskt helt oskyldig.
Jocke knackar på till Ronny.
Jocke: Har du sett min bandspelare?
Ronny: Va? Har någon tagit ditt bankkort?
Jocke: Nej, bandspelaren. Ska jag b-o-k-s-t-a-v-e-r-a?
Ronny: Jaha, bandspelaren... nej den har jag inte sett.
Jocke suckar djupt och traskar vidare.

Helgen och dagen och kvällen

God eftermiddag!

Idag är jag på sånt där jobbigt sprudlande humör, så jag har varit jobbigt glad mot allt och alla idag. Har som vanligt ingen speciell anledning utan jag tycker det är trevligt att vara glad i onödan. Så det så!

Helgen var strålande. Växjö med Sanna var underbart, vädret likaså. Satte i oss lite pizza innan vi gick till icke-fyllebänkarna utanför Katedral och väntade på att klockan skulle slå 19.00. När musikalen/konserten/showen var över var jag ännu gladare, för den var verkligen sjukt bra! Philip Carcamo, jag säger då det. Den människan är otroligt duktig! Kommer tvinga honom att sjunga för mig ännu mer än vad jag redan gör! Det är just för att han är så bra på det han gör!  ♥

Natten tillbringades i soffan framför datorn där 10mila var på webTVn, mina bröder är bra och det är mycket roligare att titta då också, lycka lycka! Jakob & Lukas kommer för övrigt hem nästa helg om allt blir som det ska, och då blir jag ännu gladare! Hjälp, så positiv jag har blivit (;

Söndagen var vigd åt Blädinge Kyrka, yaay! Spelade på musikgudstjänsten och var därmed 1000 kr, 2 blomsterbuketter och massa erfarenheter och upplevelser rikare. Och sjukligt nervös var jag också - därmed har jag vunnit över nervositeten ett antal gånger nu. 1-0!

Utvecklingssamtal om en halvtimme. Tjoho, så utvecklad jag kommer att vara efter det. Ja, bevare mig väl!

It'll be forever

Klockan har nu slagit 19:08 och jag har varit hur duktig som helst i nästan en och en halv timme. Först räknade jag matte, och gjorde klart alla uppgifter som ska vara klara tills på tisdag. I vanliga fall skulle jag inte gjort dom alls, typ. Efter det klurade jag ut några kemiuppgifter och tog reda på en massa kokpunkter, sammanställde i en tabell och gjorde diagram. Det är inte klokt så duktig jag var :)
Det är nog tack vare att Sanna sa åt mig på skarpen idag att det var dags för mig att ta tag i mina studier, tur att jag har dig!


Hela eftermiddagen tillbringades med styrelsen, som jag är invald i sedan några veckor tillbaka. Tog Olofs plats, den svikaren som ska lämna oss ett år för ett land mer västerut! Hursomhelst, vi planerade skattjakten, och sen fixade vi så att de nya korten äntligen kom upp i sina ramar i entrén på skolan. Eller, nya och nya, skolkorten är ju över ett halvår gamla nu, men det får duga! Håll till godo.

Nu ser jag fram mot helgen som kommer innehålla följande:

¤ Dadlar & Fikon, musiktillägget i Växjös show på Katedral, ska dit med Sanna och titta på bland andra Philip Carcamo, som är grym och kommer vara otroligt duktig. :)
¤ 10mila hela natten lördag-söndag, på webTVn eftersom jag inte befinner mig på plats i år.  Ska vara vaken så mkt jag kan ^^
¤ Spelning i Blädinge kyrka på söndag, kul att man får jobb lite här och var! Förutom maffig musik av en kör på närmare 60 pers så får jag ju faktiskt en rätt fin slant för det också. Kul!

Kvällen bjuder på Så Ska Det Låta, som alltid, och sen ska jag sova hyfsat tidigt för att ta igen lite sömn! Jag och Robin satt ju uppe och snackade lite väl länge igår.
Sköt om er!


Thursday afternoon

Torsdageftermiddag, trevligt värre!
Just denna består av träning, kik på Så Ska Det Låta som jag missade i fredags, och städa upp lite här hemma.
Sen kommer Robin och hjälper mig att sätta upp studsmattan, jag bjuder honom på lite mat och sen ska vi självklart hoppa studsmatta med :D

Mor och far jobbar sent så det blir att barnpassa sig själv. Ser fram mot helgen! Det ska bli najs. Någon som har något kul att berätta? Här tog det väldigt stopp för mig....

Sovmorgon med råk

Sov till 8.12 idag. Vi började 8. Suck. Skrik och panik, grabba tag i två frukter och sen susa till skolan - jag var där 8.25! Det är inte helt fel att bo när skolan i vissa fall ;)
Det hände grymt många roliga saker idag men bäst är ändå det här:

Samhällskunskap, vi går igenom lite om BNP och HDI.
Åsa: Så, vad ingår då när man undersöker HDI?
Olof (jättefort och otydligt): Läs och skrivkunnighet!
Åsa: Ursäkta, jag hörde inte?
Olof (lika jättefort och lika otydligt): Läs och skrivkunnighet!
Åsa: Va? Glass och internet?

:)

Möte och fika. Mycket fika.

Idag kilades det in till Växjö, var studiedag :)

Träffade Robin, och stötte även på Sanna, Sofia och Annie på deras lilla shoppingrunda. Mötte Therése och sen for vi runt i lite butiker, jag köpte biljetter till Katedrals konsert i helgen, ska bli sjukt trevligt! Jag och Sanna kör tjejkväll på lördag. Mums!

 Tog en glass i det fina vädret också, och precis när daimstruten slunkit ner säger Therése att vi kommer få tårta på mötet vi ska på. Så bra, då blir det dubbelfika!

Mötet var allmänt trevligt, det blev tårta, brownie och smarrig macka, och dessutom en hel del trevligt snack och lite bestämmelser. Nya kontakter tycker vi om!

Fick skjuts hem av Petter och nu har jag varit utanför Hjortsberga och snackat loss/sprungit lite med Mange, Stina och Simon. Manges knä är paj, och jag sörjer med honom, bästaste vän :(

Imorgon blir det musikskolan + rep i kyrkan inför helgen. Kommer vara borta länge på kvällen. Men Druttan ska ju på studiebesök, haha, det blir trevligt!

Ta hand om er, jag ska försöka göra så gott jag kan av kaos-situationen som råder just nu runt omkring mig.

Riktigt knivigt

Efter handbollsmatch, Hyltebruk. Hallands-DM är precis avgjort till Halmstads fördel. Prisutdelningen har precis ägt rum.

Prisutdelaren: Ja, och så var det en sak till! De här jeansen hittade jag i min dotters sovrum. Är det någon som känner igen dem?

En kille ur ena laget tar sakta några steg framåt och tar mot jeansen. Lika diskret försöker han ta ett steg bakåt in i ledet igen. Men hela hallen har redan sett honom.

Hoppas de blir lyckliga ihop! ;) HAHA! :D


the sound of music

Igår var mor och jag på stan i Växjö, jag köpte ett par nya skor, en sjal, ett par solbrillor och en pikétröja. Var riktigt nöjd med mina köp :) När jag provade pikén här hemma idag sa pappa direkt: Oh, så fin den var!
Det betyder att den faktiskt var fin. För annars säger han aldrig något. Och ibland säger han att det ser konstigt ut. Tack, pappsen!

Var på musikal på kvällen - the Sound of Music on tour - med Pernilla Wahlgren och Tommy Nilsson i huvudrollerna. Jag tyckte om den! Allt som allt tog det tre timmar men jag var aldrig uttråkad utan mer fascinerad, det fanns så mycket att titta på och lyssna på ... ja, det var en riktig pärla!

Idag ska jag till kusinerna, vi har kusinklubbsträff i Fängsjö. Alla mormor och morfars 10 barnbarn ska dit förutom mina två bröder som ska ränna runt i skogen som vanligt. Det kommer bli störtkul!

Imorrn är det tävling i Växjö, träffa Erika och Elin och efter det ska jag och Mange lägga banor till GP.

Full rulle! Och däremellan är det kaos.

Just too many

Jag är bara en liten del av det där stora, en liten bit av det hela.
Lite förvirrad av storheten, överväldigad av det slående blå.
Tagen på bar gärning, ser rakt igenom hjärnbarken.
Du vet var jag finns, hur jag känner, varför det är.
Du känner mig bättre än vad jag gör,
och det skrämmer mig.

Skrik & panik, klippt & skuret

Började dagen med nationellt prov i engelska A, jippie..
Iallafall var det uppsatsskrivning, och jag jobbade hårt hela tiden men hann ändå inte klart i tid, så jag satt väl och skrev rent fem minuter extra. Tur att Bibban inte blev alltför rosenrasande utan lät mig klottra ner de sista kråkfötterna. Ja, det blev verkligen kråkfötter, för jag skrev i panik eftersom jag trodde att hon bara skulle rycka bort papprena från mig, och det hade ju varit himla kul med en uppsats som saknade sista meningen där allting kopplades samman... Skrev hur som helst om "A Very Special Spring", och berättade om min 10mila-upplevelse förra året när jag höll på att frysa sönder, i princip.

Satt och lyssnade på projektredovisningar resten av dagen, det var lagom ansträngande, och delvis mycket intressant. Olof och jag satt och åt upp mitt godis också. Gott. Det köpte jag när jag hälsade på Ollemannen på jobbet igår, stod och tittade på när han packade upp köttsoppa och olivolja, typ. Fett najs.

Har precis kommit hem från frisören, nyklippt och grann är jag :) inte världens största skillnad men ändå nytt och fräscht, göttmos!

Saknar dig, hjärtat. I really do.

Moviestar

Igår var jag på skönhetssalong och fick med viss hjälp sminka mig som en filmstjärna.  När alla tjejer som var där, ca 10-12 st, var klara så var det look-alike-omröstning och jag vann faktiskt :) Kulkul!

Ser ni vem jag är?

image23

Kontaktannons special

Jag var på väg hem från gymmet, och utanför netto stoppades jag av en man som ursäktade sig och frågade mig "Do you speak english?"  Visstvisst, svarade jag, (på engelska iofs) och mannen som var i kanske 35årsåldern räckte fram en lapp där det stod ungefär:

Hello
How are you? 
I can't speak english or swedish. I hope you and I can be friends and also have a relationship.

Sluddret fortsatte och avslutades med en mailadress och ett mobilnummer. Eftersom jag inte är helt från vettet sa jag bara "No, thank you" och log lite snyggt och gick därifrån.

Började tänka efter lite, haha, tänk om jag hade varit så dum att jag trott att han var ensam och övergiven och ville ha nån att snacka med? Fast egentligen ville han väl våldta mig eller nåt annat otrevligt.
Blä.

Mopedist

Sanna: Jag tyckte jag såg dig påväg till skolan idag, på en moppe!
Sofia: Jag? Men jag har ju ingen moppe? Varför trodde du det?
Sanna: Jo, jag cyklade i vanlig mak, och sen hör jag en moppe komma bakom mig.
Sofia: Jaha?
Sanna: Ja, och föraren satt jättekonstigt, så jag tänkte att det nog är Sofia!
Sofia: För att föraren satt konstigt?
Sanna: Ja, och sen hade hon likadana sälbyxor som du har!

Tar det som en komplimang, eller? ;)

Superseriöst plugg

Jag är värdelös på att plugga när jag verkligen behöver det...
Har kemiprov på onsdag, och eftersom jag knappt vet vad vi har prov på för kapitel började jag faktiskt plugga idag. När jag pluggat i kanske en kvart kom jag på att jag hade läst om fel saker, vi hade visst prov på kap 9-10 och inte 8. Ojdå. Så då blev jag så knäckt att jag inte fick nåt vettigt in i huvudet fastän jag satt där och läste.

Drog upp på rummet och satte mig och läste Aurian istället. Den är rätt bra faktiskt, fastän det är tvångs-läsning på svenskan. Jag är inte så glad i tvångsläsning, för det stör mig i min vanliga läsning. Det är inte lätt att läsa två böcker samtidigt, det ska ni veta. Innan var det tre, men min engelskabok är utläst iallafall. Rörigt it is!

Men som sagt, jag är dålig på att plugga. På grundskolan pluggade jag inte till prov, jag lärde mig sakerna på lektionerna istället. Så nu vet jag liksom inte riktigt hur man gör. Jag kanske borde plugga in hur man pluggar.
Många plugg-ord i det här inlägget blev det...

Joffin vet inte vad ensilage är. Haha. Allmänbildningen är slående, bruden! Tur att Oskar finns och allmänbildar den o-lantliga delen av Alvestas befolkning. Fast ja, om inte min mor var född bonde så är det inte säkert att jag hade vetat det heller. Men det gör jag ju! :)

Har ont i halsen dessutom. Det är inte klokt så jobbigt allt är idag. Sov massa inatt och jag är ändå trött. Slutkörd, efter veckan som gick helt enkelt.
Känns lovande att det är tre prov i veckan som kommer då. Lovande är ordet.

Adjöken!


Vårskor, jajamen

Lyssnar på Håkans nya nu. Inhandlade den igår för det var synd om mig.
Åkte in till Växjö efter en runda i Lekaryd, Torpsbruk och Härlöv för att lämpa av Hampus, Isak och Stefan, Per var chaufför och jag sparade hela 18 kronor och slapp ta bussen. Första gången i mitt liv jag var i Torpsbruk dessutom, eller egentligen, jag steg aldrig ur bilen. Så jag har aldrig varit i Torpsbruk, bara skoja! I Växjö hade jag tandläkartid nämligen, och var hyfsat övertygad om att jag skulle få ta bort min tandställning, min kära tråd som har suttit på mina tänder i 20 månader. Men nejnej, sa Dag, min tandläkare. Ett år till blir väl bra?
Jaha, kära kompanjon, det blir du och jag lite till - vad sägs om 30 månader?

Lite småsurt sådär.

__________


Vid skåpen, slutet av dagen. Sanna slänger en blick på mina skor.

Sanna: Nämen, Sofia, har du Balle-skor idag!
Sofia: Ja... ehm... jag har... Balle-skor idag...

image22

Japp. Här har ni dom - Balleskorna. Tillsammans med Elvis!

Prayer for the weekend

I helgen ska jag vara med mamma och pappa bara, känns som att jag har varit runt och träffat folk varenda dag i en månad - kan vara skönt att slappna av lite. Men kommer sakna endel ändå! Saknar dig redan, hjärtat ;)
Bara för att mormor och morfar var här igår kommer denna otroligt intelligenta listan in här i slutet av inlägget också.
Nu blir det nog TV eller nåt annat soft, jag är helt slut efter gårdagen fortfarande. Mitt hår ser hemskt ut. Svamp.

BONDE ELLER STADSBO?

BONDE:

[ ] Du bor på landet.
[ ] Du har kört traktor.
[x] Du ser skillnad på hö, ensilage och halm.
[x] Du äger ett par gummistövlar.
[x] Du/din familj äger en bondgård.
[/] Det är för det mesta stökigt i ditt hem/rum. -
[ ] Du har minst 1 mil till närmsta affär.
[/] Du brukar ha sunkkläder på dig.
[ ] Du har gjort en bonfräs.
[ ] Det tar minst 10 minuter för dej att åka till skolan.
[ ] Du tycker att det är kul att fiska.
[ ] Ni slår eget hö.

TOTALT : 4

STADSBO:

[x] Du bor/bott i en stad/samhälle.
[ ] Du gillar att festa.
[ ] Ni använder fjärrvärme.
[ ] Ni har en ren bil.
[x] Du kan gå till skolan.
[ ] Du äter ute rätt ofta.
[x] Du har bra bordsskick.
[ ] Du bor i en lägenhet.

TOTALT: 3

Sicken kick

Igår var det sista konsert-dagen, det var hur skoj som helst! :) Showen på kvällen gick nog bäst av alla, för då var alla så peppade och på topp. Otroligt! Mitt hår var dessutom otroligt. Hjälp alltså.. det kommer bilder.

Det jag tar med mig mest från denna vecka är nog hur mycket ord kan påverka en. Igår när vi satt och förberedde oss för den första föreställningen så fick jag inte piccolan till att samarbeta med mig, och blev riktigt sur och besviken. "Äh, jag kan inte" sa jag och gav i princip upp. Jag har ju ändå den andra flöjten jag kan spela på om det krisar sig. Men då hör man röster från de som sitter runt en, hela min kära orkester börjar peppa och övertygar mig om att jag visst kan! De tror på mig, de finns för mig, vi gör det här tillsammans!
Jag tog mig själv i kragen, och med deras ord i öronen så gick det som på räls. Jag spelade grymt på piccolan, och känslorna tog övertaget om mig. Det var en helt underbar känsla!

Något annat som folk måste uppleva är den adrenalinkicken man kan få när man får riktig uppskattning - Sandra och jag stod och skakade bakom scen när vi bytte tröjor, dels av lite nervositet som både kom och släppte, men jag skakade mest av att det var adrenalin som pumpade i mitt blod, jag kunde inte så stilla och tygla mig. Helt otroligt.

Musikskolan och det jag gör där är verkligen guldkornet i mitt liv full med sand!

Dessutom saknar jag mina bröder så att jag nästan börjar gråta. Nästan.

Musik ska byggas utav glädje

Thalia, torsdag 10 april - 19.00.
Jag säger som Jennifer - kom om du inte vill dö en plågsam död! ;)

Annars idag har det showats. Det var fett najs, var verkligen hur kul som helst. Förutom piccola-flöjt-struntet, det går inte riktigt min väg i år. Vi får se hur det går imorrn, Susanne kommer ju vara där och hacka på mig ;)

Finbesök i eftermiddag. Du är bäst, hjärtat :)

Lille Robert...

I kafeterian, jag och Robert har köpt chokladboll och äter. Sara, Olof och Therése sitter med oss.

Therése: Åh, Sofia, kan jag låna 7 kr av dig?
Sofia: Nä, tyvärr, jag har inga mer pengar med mig, resten är i skåpet.
Therése: Robert! Du har 7 kr jag kan få låna!
Robert: Jaa... men inga till dig. Jag har precis så mycket pengar kvar att det räcker till ett lypsyl!

Haha :D han är otrolig. Verkligen. Som vi sa i helgen, Robert vår vän måste upplevas!

Jag gillar helg!

Jamen visst gör jag det! Gillar helg - alltså :)

Den har bestått av att åka till Älmhult och Cronas, där vi i lördags repade med Filip, Elise, Emelie, Anna, och två till tjejer som jag inte har riktig koll på, dessvärre. Det var kulkul, särskilt att skriva stämmor! Yay.

På kvällen kilade vi iväg till Skånes Fagerhult, träffade Lisa och två av hennes kompisar där. Fast huvudorsaken var att vi skulle lyssna på Philips band, Firewall Educate. De var helt grymma! Lovar.


image21


Somnade långt in på natten efter lite allt möjligt trevligt umgänge, och ja, Therése och jag låg och snackade i två timmar innan vi somnade. Typiskt oss. Det var kul :) C som i Celibat!

Idag lekte vi mer stämmor innan vår konsert/samling i församlingshemmet. Grymt kul att vara med och sjunga och spela, och jag är lite putt att min kamera låg i annat rum för annars skulle jag lugnt fotat/filmat dansen som de dansade! Riktigt vackert!


Ska sova snart, veckan kommer bli tuff. Men otroligt rolig!

Jag är lycklig!


Hey, it's with you I belong


Mitt vanliga klantiga jag

Halkade nerför trappan innan. Inte blir jag förvånad. Dessutom lyckades jag så bra att jag slog i handen, så nu har jag ont också. Grattis på det! Dock är den inte allvarligt skadad, för det har jag bestämt. Hinner inte vara skadad i handen veckan som kommer, då är det ju 5 eller 6 konserter, vet inte riktigt vad. Och att vara skadad i handen då är inte att tänka på. Så det så.

Sticker ut och joggar med pappa nu och sen i eftermiddag sticker jag till Älmhult.

Puss!

Just walk on by

I matsalen. Jag, Philip, Therése, Olof och Johan (vår käre vän från IV) lunchar.

Olof skrattar på ställe han inte borde så Philip sticker lite diskret sin kniv i hans sida.


Johan: Vad gör du?
Philip: Jag... eh... kliar honom!
Olof: Ja, precis! Jag tyckte att det kliade och vi har en sån 'connection' så Philip kände på sig att det kliade precis där på mig, och ja, han gjorde en insats helt enkelt!
Johan: Bra. För det här är inte morden i Midsommer, det vet du väl!
Jag och Therése kan inte hålla oss längre nu utan vårat diskreta fniss byts ut mot gapskratt.
Philip: Nejdå! Det är ju bara april så det är flera månader kvar... (till midsommar alltså)


Otroligt, så kul det kan bli ibland :D


Nu är det äntligen dags

Ja, nu kommer det - inlägget om mitt påsklov, det har varit lite allt möjligt ivägen och jag har inte haft orken innan heller kanske, men nu har jag en timme på mig att skriva innan jag planerat att göra nåt annat. :)

Långfredagen gav vi oss iväg först till Älmhult, i snöväder, och när bussen tillslut kört iväg mot Österrike efter lite upphämtning av en viss Julius vid Lars Duwfa så var det ganska skönt. Hade faktiskt lite resfeber innan vi åkte, tro det eller ej :) Jag som brukar åka på långa resor hit och dit och har varit utan min familj i en månad i sträck. Men som sagt, skönt att åka iväg!

Det gick fortare att åka till Getser i Danmark än jag trott faktiskt. Väl där väntade vi på färjan ett bra tag, och när vi väl åkt färja så fortsatte bussen genom hela Tyskland. Vaknade upp i breddgrad med München tror jag, och när vi passerade gränsen till Österrike såg man Alperna sticka fram lite överallt. Fantastiskt vackert!

Efter några timmar till i bussen och flum med Lisa (Elisabeth) så kom vi fram till Wagrain, vår lilla byhåla :) Liftkort köptes och skidor hyrdes, tog en halv evighet. Installerade oss tillslut i våra rum, vi sov fem tjejer i ett rum, och det var tillräckligt för att vi skulle stöka till allting helt otroligt mycket! Jag, Lisa, Sanna, Louise och Therése var det.

6 stycken underbara skiddagar följde, med allt från djup pudersnö till lite halvkass is, men till 90 % var underlaget helt i min smak!
__________________________

Jag, Sanna och Lisa delade lift med en tysk man ~ 35 år. Eftersom vi är från Sverige snackade vi om Astrid Lindgren.
Tysken (på engelska): Nämn några fler sagor av henne, förutom Pippi och Emil!
Jag (på svenska): Hmm... Lotta på Bråkmakargatan kanske! Vad heter det på engelska?
Sanna: Ehm... Lotta on the Naughty Street!
Tysken bröt ihop och tillsammans höll vi alla på att ramla ur liften. Efter det så skrattade vi några kvartar ;)

___________________________

Vi träffade även ett par liftgubbar som var lite väl heta på gröten, och bad mig om pussar. Eller, som de uttalade det på svenska [possawh]... undrar vem som lärt dem det! Dumma turister ;) De ville också hälla i mig och Lisa lite snaps men jag var inte sen med att berätta att jag inte intar alkoholhaltiga drycker. Dock använde jag inte lika vackra ord på engelska.
Underhållande var det med Österrikiska "vänner" iallafall!


Kvällarna bestod av samlingar, en kväll gick vi och badade och en annan kväll besökte vi en katolsk kyrka där Stefan bad för Mats vaxpropp. Det var faktiskt väldigt roligt.

En kväll körde Lisa och jag igång Djungeltelegrafen, en lek som går ut på att man ska göra massa rörelser och ljud, och om man gör fel får man börja om från början. Låter lite invecklat kanske, men om man är trött och sliten efter en dag i backen är det bland det roligaste man kan göra!
"Oh baby, oh tarzan, oh tarzan, oh husmor, oh husmor, oh husfar, oh husfar, oh icakasse, oh icakasse, zooooom..."

Bilder kommer komma nedan på de som jag umgicks med mest under resan, och ja, jag kan inte göra annat än tacka alla som var med till att det blev så otroligt kul!

Sanna, Therése, Lisa, Louise, Philip, Niko, Olof, Mange, Filip, Elise (Druttan), Emma, Lovisa, Malin, Emelie, Madeleine, Stefan, Pernilla, David, Erik, Fiddeli, Fredrik, Jesper, Johan, Björn, Antje, Julius, konfirmandgrabbsen (som jag inte orkar skriva alla namn på), Jakob, Mathias...

Har säkert glömt något namn som förgyllde min resa, men det här är mest en symbolik att resan inte varit någonting utan medresesällskapet!

MER BILDER FINNS PÅ WWW.SWOXIS.BILDDAGBOKEN.SE   (om inte länken fungerar, gå in på www.bilddagboken.se och sök på swoxis längst uppe till höger.)
image16image17
image18image19image20image23


Eagles wings

Jag har varit i:
[ ] Stockholm
[ ] Uppsala
[x] Örebro
[x] Göteborg
[x] Malmö
[x] Helsingborg
[x] Jönköping
[ ] Västerås
[ ] Umeå
[x] Andra stora städer

Jag har varit i:
[ ] USA
[2 ggr] Grekland
[ ] Lettland
[ ] Kroatien
[ ] Litauen
[ ] Italien
[ ] Frankrike
[1 g] Island
[ ] Irland
[ ] Malta
[2 ggr] Spanien
[ ] Portugal
[ ] Nederländerna
[ ] Estland
[1 g] Cypern
[ ] Belgien
[ ] Storbritannien
[1 g] Österrike
[2-3 g (mitt minne sviker mig)] Tyskland
[ ] Ungern
[ ] Turkiet
[ ] Finland
[1 g] Norge
[många ggr] Danmark
[ ] Nigeria
[ ] Mexico

Jag har suttit i en bil:
[ ] Aldrig
[ ] Några gånger
[ ] Många gånger
[x] Nästan varje dag

Jag har suttit i en buss:
[ ]Aldrig
[ ] Några gånger
[x] Många gånger
[ ] Nästan varje dag

Jag har flygit:
[ ] Mindre än 5 gånger
[ ] Mer än 5 gånger
[ ] Mindre än 10 gånger
[x] Mer än 10 gånger

Grattis på mig!

Idag fyller jag 16½ år, det ni!
Haha, vilket innebär att det är 1½ långa år tills jag blir arton och får körkort och hela det kalaset. Men ändå, man ska vara glad för det lilla!
Snart ska jag till skolan och ikväll, då lovar jag att jag ska skriva om Österrike.

Mr. Bean tar ut svängarna

Tänkte slänga in ett kort inlägg såhär på kvällskvisten.

När vi åkte hem till Sverige från Österrike kollade vi på några avsnitt av allas vår Mr. Bean, och ja, för er som inte känner mig så väl kan jag nämna att min Pappa vid flertal tillfällen har blivit liknad med Mr. Bean. Så visst, lite roligt är det allt!
Nu i skolan de här två dagarna har vi dansat Mr. Bean - dans, en liten dans han gör i filmen. Rolig som jag är tänkte jag visa den för mamma och pappa vid matbordet ikväll, och ställde mig upp och började dansa. Självklart har jag ingen självkontroll utan slår till mammas kopp så att den flyger ur hennes hand, ner på golvet och går i tusen bitar. Jag är otrolig, verkligen. Från succé till tragedi. Eller, inte för att det var succé från början, och någon riktig tragedi blev det inte heller. Men det lät bra iallafall... :D

Vi hänger med

Som ni alla märkt har det varit lite uppehåll i bloggandet men det har det varit i alla andras också, inget vi kan hjälpa. Men man blir ju inte mer än överlycklig när sidor ligger nere, jovisst.

Jag har ju varit i Österrike! :D helt exhalterad är jag fortfarande. Det kommer att komma ett inlägg om det som har hänt där, jag kommer försöka få med det väsentliga. För er som mycket hellre kollar på bilder än lyssnar på mitt mer eller mindre intressanta babbel rekommenderar jag att gå in på www.swoxis.bilddagboken.se , och om inte den länken fungerar ta er via www.bilddagboken.se och sedan skriva in "swoxis" i fältet uppe till höger.

Sofia fixar!

Dagen har annars varit på topp. Musikskolan, styrelsemöte och Släggan i en smäll! ;)
Ska kila till Hanaslöv nu och hjälpa mamma med träningen. Yey :)

RSS 2.0