Fingerfärdighet

Nu har Veronika varit igång igen. Vi satt och spelade kort när hon utbrast:

"Men det är inte så lätt att göra det, när man inte får använda fingrarna!"

Nej, just det. Tåls att tänkas på!

Liten årskrönika

Jag tänkte prata lite om året som varit, 2008. Rätt mycket kommer väl handla om den senaste delen av året, alltså slutet av sommaren och framåt, men jag ska nog lyckas peta in lite annat också! I det här inlägget skrev jag:

"Jag vet vad jag behöver och jag har även förstått att jag är redo för det.
Nya människor. Det känns som att det mesta går runt nu igen, jag behöver förstora umgängeskretsen och jag behöver se nya ansikten. Eller nej, inte ansikten. Nya insidor. Det finns många ansikten jag inte har någon aning om vad de döljer. Många mer eller mindre ytliga vänner som jag gärna vill lära känna.
Jag menar det."

Och det var precis vad jag behövde då, i augusti - jag behövde en nystart! Om jag lyckades? Absolut. Just nu har jag fler och framförallt bättre vänner än någonsin. Till stor del är de hämtade från skolan (NV06, SP07 - känn er utpekade) men även på lite andra ställen har det dykt upp bekantskaper. Det har gjort mig otroligt glad, och jag har mått ruskigt bra många perioder den här hösten.


Det har varit många fantastiska kvällar den här hösten. Kalas, tjejkvällar, biokvällar, myskvällar, filmkvällar, skrattkvällar, pratkvällar - ni förstår. Flertalet gånger har jag även varit väldigt nedstämd och deppig, men det har alltid funnits någon som fångat när jag fallit. Förstår ni vilket otrolig privilegium det är? Trygghet.

Skolan har tagit mycket tid, men tillsammans med min underbara klass så känns ingenting jobbigt. Det är bara när man kommer hem och ska sätta sig med böckerna som allt annat plötsligt verkar jätteintressant. Men tillbaks till skolan, jag trivs något makalöst bra där, och det är aldrig att jag tvekar när jag vaknar en morgon och ska stiga upp. (Okej, nu överdrev jag..)


Våren - vad hände då egentligen? Jag var i Österrike med en massa underbara människor. Dit ska jag även på sportlovet och det är sådana där lyckoögonblick som stannar i minnet. Annars har jag inte så mycket att säga om våren faktiskt, det mesta gled på i vanlig takt.


Sommaren var väldigt upp och ner, jag var himla glad ibland, och mindre glad vid många tillfällen. Som tur är så har jag en förmåga att lämna saker som tynger mig bakom mig, när jag väl rett ut dem. Fint!


Sist men inte minst tänkte jag skriva några länkar till "the very best of 2008". Det blir länkar till mina roligaste blogginlägg som ni som är intresserade av gärna kan klicka in på och få er ett gott skratt!


Mars

Ett, två, och tre
April
Ett, två, och tre
Maj
Ett
Juni
Ett
Juli
Ett, två
Augusti
Ett, två
September
Ett
Oktober
Ett, två, tre och fyra
November
Ett, två, tre och fyra
December
Ett, två


"Bokhylla"

Visst är den fin?


Dumdristigt

Vem är så dum så att man går ut när det är jättemånga minusgrader ute och sen springer upp och ner för en backe 10 gånger på olika sätt - baklänges, långa steg, korta steg, höga steg, djupa steg, osv - för att sedan ta en liten joggrunda och springa hem. Jo, jag och pappa. Haha, helt sjukt i huvudet när man tänker efter. Wellwell, nu är det gjort och det känns rätt bra.

Förresten, jag sa inte att jag hade gårdagens smink på passfotot också. Bara för att göra det liiite bättre liksom ;)

Imorgon är det nyårsafton. Det kommer bli bra!

Pass

Började denna näst sista dag av 2008 med att titta på Nyckeln Till Frihet med Lukas. Den var riktigt bra faktiskt! Min typ av film, tror jag allt.

Nu är jag hemkommen från Växjö där jag fixade ett nytt pass eftersom det förra blev ogiltligt i maj. Är det bara jag som tycker det är så fruktansvärt omständigt att man måste släpa med sig båda föräldrarna för att fixa det där? Men jag antar att det är så allting är när man är 17. Omständigt.

Hur som helst så innebär detta att jag nu kan åka till Österrike och Italien och alla andra ställen jag får för mig att åka till under året! Isn't that just great?


Man fick välja på flera olika maträtter!

Rubriken är till för att retas lite med Sanna. Hon förstår, så jag behöver inte hänga ut henne mer. Det är ju inte så lätt för henne när hon inte tänker lite mycket som alla andra...

Hur som helst så åkte Sanna, Sofia och jag in till Växjö idag och gjorde mellandagsrean! Köpte lite smått och gott, en hel del inför rockfesten på lördag och det blev en present till 18årsbarnet som anordnar festen. Skojskoj! Vi åt där inne, strosade runt och skrattade så att det hördes över hela butiker. Var underbart att få träffa folket man är van vid att träffa igen, jag har saknat socialt umgänge på den nivån och jag har haft jullov i 10 dagar!

Ikväll har jag gått en timmes promenad med mina päron, och det klarade jag av tack vare att jag hade musik i öronen hela vägen. Inte så värst lojalt mot mina föräldrar, jag vet. Men det var kravet för att jag över huvud taget skulle följa med.

Morgondagen ser ut som så att jag ska in till Växjö igen för att skaffa ett nytt pass, ska ju till Österrike på sportlovet. Mitt gamla gick ut i somras och det känns dumt att chansa...

Finaste Tina

Igår var jag lite ledsen och ensam, så då smsade jag finaste Tina och frågade om hon ville komma över och mysa och prata. Klart hon ville! Här skrev jag ett brev till Gud i min blogg och om jag skulle skriva om det nu skulle jag skriva exakt likadant! Hon är ovärderlig i mitt liv, jag mår sjukt bra med henne och hon vet allt om mig. Dessutom skrattar jag alltid så att jag kräks när jag är med henne. Igår så var vi clowner, hippies, Robin Hood och så provade vi sommarklänningar, sisådär vid midnatt på Annandag Jul. Asbra.



Clown-Tina Trilety

Julafton + Juldagen

Julafton kom, som vanligt, och med den även mormor och morfar. Som vanligt. Vi har firat julafton i detta huset med exakt samma människor, varken mer eller mindre, enda sen jag föddes. Så det är en tradition, om något. Undrar hur det blir sen när vi blir äldre och äldre... Lite läskigt att tänka på.

Hur som helst var julbordet helt fantastiskt och julgodiset och frukten likaså. Under Kalle Anka var det bara jag och Pappa som var klarvakna hela tiden, för Jakob, Lukas, Mamma, Mormor och Morfar slumrade till lite då och då alla 5.

Sen kom tomten! Jag fick en massa roliga saker, bland annat den här underbara väckarklockan, som skjuter iväg en raket som man måste fånga för att få den att sluta låta. En "bokhylla" fick jag också - den är sjukt snygg och häftig! Fick ett armbandsur, boxningshandskar, SPA-besök för 1000 kronor (TACK PAPPA :D) och en CD-skiva också. Lätt helt underbara och oförglömliga paket, personliga och härliga liksom. Det var en hur fin julafton som helst!

Juldagen dök familjen Eskilsson/Åkesson upp bestående av Karin, Mattis, Hampus, Joel och Moa. Och Elvis såklart, vovven! Vi spelade spel, vilket jag vann, åt godis, åt lutfisk, åt ris ala malta, åt lite till och sen åt vi lite också. Moa och jag kikade på Bonde Söker Fru, säsongsavslutningen, bara för att det är helt underbart! Jag, Hampus och Moa (och lite Joel) spelade sen mitt 'Jag har aldrig'-spel vilket var en mycket munter tillställning!

Jag fick en fräsig bok av Moa, som heter 100 sätt att rädda världen, och så fick jag en ny box med fler That '70s Show avsnitt. Ska det va, så ska det!

Sammanfattningsvis - oehört bra!


Alunkristall, såklart

Vi tre barnen höll på att klä granen, och jag plockar fram mitt favoritpynt alunkristallen och hänger upp den.

Jag (samtidigt som jag hänger upp den): En aaaaaalunkristall...
Jakob får syn på den.
Jakob: Och vad i helvete är det där?!
Lukas: Hallå, hon sa ju faktiskt precis vad det var! En alunkristall!
Jakob: Ni är ju inte kloka nånstans...

Sen gick han och ville inte vara med längre.



Den är ju jättefin!


God Jul

So happy christmas
I love you baby
I can see a better time
When all our dreams come true




Mitt i julstöket såhär 90 minuter innan mormor och morfar stormar stugan så smiter jag iväg från nötter, skinkor, syltor och korvar för att önska er alla en onödigt smaskigt God Jul!

Kittie

"Men Jakob, vad har du gjort med katterna egentligen?"
"De är cirkuskatter! :D"

Ehm, ja, just det. Kylskåpsmagneter.


Der zweite Bruder (eller nåt)

Jag får skylla rubriken på min bristfälliga tyska, som jag faktiskt slutade läsa i våras. Dock hade jag ju MVG i det, hur det nu gick till.

HUR SOM HELST - Lukas kommer hem med tåget om en timme! Så då är det inte mer än rätt att vi slänger in en bild på honom också och bara för att vara superrättvis så blir den från samma tillfälle som Jakobs. Då ser ni faktiskt att de inte är så lika, egentligen!


All I want for christmas...

... is you!

Julefriden sänker sig! Idag är de sista klapparna inhandlade!

Igår var jag på julkonsert i kyrkan och efter det åkte jag hem till Philip i Lekaryd och hjälpte familjen Carcamo-Storm i julstöket. Vi klädde granen, åt knäck och undrade varför Ingrid hade bikini på sig hela kvällen. Det blev så att jag sov där för alla med körkort som vi kände drack öl. Jahaja.

Steg upp vid nio i morse och Elisabet kallade det för "en uppenbarelse" att två tonåringar var uppe så tidigt en ledig dag. Hur som helst blev jag hämtad av Jakob i Lekaryd och sen for vi in till Växjö och tillbringade en del av dagen där. Åt, mötte upp pappa och shoppade kläder till honom. Sen åkte Jakob och jag en specialväg hem från Växjö med ABBA dunkandes i högtalarna. Det var kul!

Ikväll så har jag, Therése, Philip, Madeleine och Stefan (syster och far Crona) spelat på Rådmannen för Rotary-klubben här i Alvesta. Vi fick mat och blommor och beröm, och ja, jag tycker att det gick bra! Nu saknar jag redan Tues som jag inte kommer träffa på evigheters evigheter för hon och familjen sticker ju till USA nu vid nyår. Snyft.

Imorgon kommer nästa snyggbror hem. Jag mår bra.

Bror på ingång

Vem är det som kommer hem? Jo, det är Jakob som kommer hem! Nu ska jag köra och hämta honom vid stationen, fy så kul det ska bli med bröder hemma! Lukas kommer hem på tisdag så jag får vänta lite på honom. Men som sagt, det är snyggingen här som kommer hem NU! :D


JULLOV

Julen är kommen bomfalleralla, tomten är vaken hej på dig!

Det är jullov, jag är i ett glädjerus och jag tar mig friheten att blogga lite hur som jag vill när jag vill och om vad jag vill.


Det finaste som hänt på länge

Jag spelade på mitt sista luciaframträdande för i år, ikväll. Det var det mest smärtsamma också på grund av att jag inte kunde andas ordentligt. Min näsa är som sagt x storlekar större än vad den borde vara.

När det var över så kom kantor-Peter fram till mig och gav mig hans blomma, som han hade fått av arrangörerna för denna afton. Han sa att han tyckte att jag förtjänade den bättre än vad han gjorde för att jag hade dragit ett så stort lass! I och för sig tycker jag att han har fel, haha, fast det kanske jag inte ska säga. Men hur som helst blev jag hur rörd som helst! Och eftersom mina tårkanaler inte är i gammal god form så höll jag på att börja gråta också. Det hade ju suttit fint, men ja, jag blev verkligen rörd!

Sedan kollade han ett par extra gånger att jag verkligen fått med mig rätt summa pengar hem. Vilken människa, han är underbar.

NJUT

Länken jag skrev här var väldigt fin, jag vet... men nu kommer den riktiga: http://www.youtube.com/watch?v=uEhRrsnWSrc

I've never had someone, as good for me as you...

Här kommer den lovade videon på mig och Therése. Tues kommer nog smådöda mig nu ;)

Ingenting kan stoppa oss!

NVs tjejer, Bekirs Bitches, som var vårt lagnamn - FY TUSAN VAD VI ÄR BRA!

Fotbollsturnering idag, och vi smackade hem hela faderuttan! I och för sig blev min näsa lidande, jag fick en stenhård boll på näsan och läpparna så att jag tuppade av mitt på plan. Men mina kära lagkamrater släpade ut mig över sidlinjen och spelade vidare. Nu är min näsa dock stor som ett hus och jag har äckligt ont i den, men den är inte bruten i alla fall! Bara allmänt mosig.

Finalen mot BF vann vi med 1-0 och turneringens lirare från vårt lag blev Alexandra. Jag är så glad för det här! Lika glad som jag var sur förra året när vi förlorade finalen. Nu ska det firas!

Om det är någon som vill ha bilder av mig så säg till på msn, flickor!



Jonna, Josse, Annie, Malin
Jag, Erica, Emelie, Alexandra


- VAD FÅR MAN DÅ?
- CYKEL PÅ KÖPET!

Update om läget

Bara för att Therése verkade så pepp på att jag delade med mig av filmen vi gjorde innan (läs bara kommentaren till föregående inlägg) så ska jag göra det! Dock inte ikväll.

En sak som jag vill berätta för er är att jag kommer få mina 1000 kronor för mitt lussande - och kanske lite mer. Peter är världens bästa! Och då menar jag inte Fopsi, även fast han inte är så dum han heller ;) Nej, jag menar kantor-Peter. Tack för att han finns!

Imorgon är det fotbollsturnering. Jag är äckligt peppad och kommer vara överstirrig och inte göra så mycket vettigt, men jag får ju representera tjejerna i min klass då är jag ensam, men flickorna i NV06 tar hand om mig! Malin ska tackla PD, bara så att ni vet.

Jonna, jag och Therése hade möte med en dam vid namn Gudrun idag. Vi kämpar för skolan, verkligen, och det blev riktigt känslosamt och rörande när man fick allting svart på vitt, att det är riktig kris nu. Usch. Men det gjorde vi bra. I like you!

Nu borde jag sova, kanske.

HSM

Idag gick jag, Therése och Philip från matsalen och fick en snilleblixt - vi går in på Thalia! Det var öppet, och en enda strålkastare på scenen. Vilken känsla kom då? Jo, High School Musical! Vi blev helt i extas och började sjunga och dansa. Det var fruktansvärt roligt! Dessutom filmade ju Philip alltihopa, med originalmusiken i bakgrunden. Det var så kul så att jag funderar på att lägga ut det på youtube! Nästan värt det... eller vad säger ni, vill ni se mig och Therése as Ryan and Sharpay? ;)

Lusselelle makes me piss off

Som sagt, jag är förbannad, verkligen grovt upprörd!

Jag har nu spelat 17 föreställningar med Alvesta lucia - allt som ett jobb. Jag blev uppringd för ca en månad sen, fick reda på att lucian var i farten igen och blev tillfrågad om jag kände för att göra spelningarna för 1000 kr. Okej, tänkte jag, 1000 kronor är ju ändå en ganska fin summa som jag kan behöva inför framtiden (Österrike-resan..).

Idag så tog jag och Sandra, den andra tjejen som spelar, upp det här med lönen med lussemammorna igen, eftersom vi undrade hur betalningen skulle gå till och sådär. (Lussemammor = 2 pensionärstanter som inte gör mycket vettigt mer än att springa runt och fjäska för luciatåget.)  Allt verkade bra, och så sa Sandra: Jamen då blir det 1000 kronor plus reseersättning för mig då!

Då förstod lussemammorna inte alls vad vi pratade om. Vem hade sagt något om 1000 kronor? Nehejdu, 500 riksdaler får ni nöja er med. Skämtar dem? 500 kronor? Vad är det här för bedrägeri?! Vi har fått ett erbjudande om ett jobb med en viss lön, och då ska vi bannemej ha den också! Om erbjudandet från början hade varit på 500 spänn hade vi aldrig tagit det, nån av oss. Det är för lite pengar för allt det arbete och den tid vi lägger ner.

Imorgon kväll ska jag ringa till dem och höra med dem hur det blir. Om det bara blir 500 kronor så strejkar vi på torsdag och kommer inte vara med på den spelningen, dels för att det blev ändrat belopp och dels för det äckligt otrevliga bemötandet vi musiker alltid får av dem! Att det blir ett luciatåg utan flöjtspel på torsdag rör mig inte i ryggen, det får bli som det blir och det är inte själva lucians och tärnornas fel, verkligen inte. Ni har varit fantastiska.

Sandra och jag har redan nu bestämt att det här var sista gången vi ställde upp på det här. Förlåt för språket, men vilket jävla bemötande vi får. Precis som om vi är helt bakom flötet.

Jag är förbannad. Och en till sanning om mig själv; om det är något jag tycker är fel eller om någon har blivit illa behandlad, så ger jag mig aldrig förrän jag har fått fram min åsikt och fått folk att lyssna på mig och respektera det jag har att säga. Jag ger mig inte.

Jordskalv

I morse skakade Sverige, tralala. Det var läskigt! Jag trodde lättskrämd som jag är att vi skulle dö, eller något, men hur som helst kan ni läsa en artikel med mig medverkande här. Mitt efternamn är fel på ett ställe och felstavat när de väl har fått till det rätt. Dessutom sa jag Baltikum och inte Bulgarien, men sen så skrev ju journalisten som en kratta också.

Som sagt. Min säng skakade så mycket att jag vaknade. Obehagligt. Men, vi dog inte. Det var ju för väl det. Nu är jag asförbannad, och det kommer mer om det i ett senare inlägg.

7 sanningar

Det var någon som någon gång för länge sedan utmanade mig att skriva 7 sanningar om mig själv, men det gjorde jag aldrig. Så därför gör jag det nu för nu är jag taggad!

1. Jag har haft tandställning i 5 år i rad nu, och dragit ut 10 tänder hos tandläkaren. Lite tröttsamt.

2. Jag har aldrig varit sjuk på riktigt, och aldrig ätit penicellin. Som mest har jag varit borta en vecka från skolan i rad, men nu på senaste tiden har jag inte en enda sjukdag sedan i åttan...

3. ... men däremot så har jag spräckt bäckenbenet, flisat av armbågen och brutit lilltån. Mysigt.

4. Jag gick ut grundskolan med 305 poäng men betygen har dalat i samband med studiemotivationen, och jag gör allting i sista sekunden nu. Är mycket medveten om att jag borde skärpa mig och ska nog göra det. Snart. Sen.

5. Jag är en otroligt känslosam människa som när jag är lycklig är sådär überspeedat jätteglad, och när jag är ledsen, då är jag verkligen deprimerad. Humör kan skifta fort!

6. Sommaren 2006 åkte jag ut i skogen och bodde där i en månad i sträck med då helt främmande människor, och träffade bara mina föräldrar en gång under den tiden. Jag var äckligt nervös innan men nu i efterhand kan jag utan tvekan säga att det var den bästa tiden i mitt liv.

7. På morgonen sjunger jag jättehögt jättefalskt med flit. Det är mitt sätt att starta dagen.


Om ni nu visste om flera av de här, så tror jag nog att ni känner mig rättså bra :)

Till din ära

Det är din dag idag.
Min allra bästa vän, det står helt klart och du ska ha all ära för allt du gjort för mig genom åren.
Det finns ingen som kan ta din plats, och som du sa för inte allt för länge sen - du är min enda vän som jag aldrig bråkat med eller känt hat mot, och du är den enda som jag kan vara mig själv med helt ut.
Du är så unik och verkligen ingen, ingen, är så underbar som du är.

Denna är till dig, vartenda ord.

Å, älskade kamrat
låt dig aldrig brytas
Å, älskade kamrat
bit ihop dina tänder
jag behöver dig
och en vacker dag
kan kanske jag
vara bra att ha


Å, älskade kamrat
låt dig aldrig brytas
Å, älskade kamrat
knyt dina händer
jag behöver dig
jag behöver dig
om jag ska orka
om jag ska räcka till


Tredje advent

Tiden går ruskigt fort! Tredje advent har det hunnit bli. Idag har jag tränat, lussat, pluggat och tittat på innebandy. Har inte tränat på kanske 2 veckor, och så börjar jag med att springa en runda på en kilometer, sen springa upp och ner för skidbacken i Hanaslöv och sen springa 1,5 km till. Väldigt lyckat, haha, jag var äckligt slut sen. Jag är inte så vältränad. Så synd. Jag har ingen riktig ångest för det faktiskt, vilket är skönt.

Innebandyfinalen, VM för övrigt, var jobbig. Seriöst. Berg- och dalbana i humör! Slutade ju inte så himla kul heller, suck. Men nån gång blev väl trenden tvungen att brytas.

Imorrn är det skola igen, och jag ska faktiskt vare sig lussa eller spela på någon konsert eller någonting. Jättekonstigt! Jag verkar skaffa mig ett litet liv igen...

Blerk

Jag har precis ätit det kanske mest osmakliga godiset jag någonsin smakat. Det var någon som kommit på den lysande idén att göra en godis som smakar äppelpaj med vaniljsås. Seriöst, det var fruktansvärt.

Lusselelle

Idag har jag lussat med Alvesta Lucia från 07.00 till 16.30. Är helt slut i hela kroppen och huvudet, men det har varit riktigt roligt! Ska fortsätta imorrn och på söndag, tisdag och torsdag innan vi är klara. Hur som helst så vill jag bara smyga in ett tack här, för att ni är så otroligt duktiga! - Rebecka, Nikita, Olivia, Betty, Elin, Malin och Ida.

Har ätit pizza med Joffin ikväll. Inte för att jag orkade, utan för att jag ville.

Snart är det IDOL-final, jag kommer somna i soffan, och Therése ska ringa senare för hon ville visst prata lite strunt.

Igår när jag hade somnat ringde Philip och Rex och väckte mig. Puss på dem.

Osammanhängande blogginlägg är en skarp favorit från min sida.

Jag är trött och virrig. Hejdå.

The one and only JULMYS

Idag, den 11 december, var det sista dagen som jag och mina tjejer Kinky, Pömsig och Lustig var tillsammans alla fyra det här året. Visst låter det sorgligt?

Hur som helst. Vi låste in oss i ett klassrum, nr 111 för övrigt, sen kom en lärare med tillhörande klass och körde ut oss därifrån. Mycket lyckat. Så vi snodde ett grupprum på NV från TE06, de blev inte så fruktansvärt glada direkt men det gör inte oss något!

Där inne bytte vi presenter, skvallrade och fikade med julmust, juleskum, peppisar och lussekissar! Hur lyckat som helst! Och här följer lite bilder...

    

Bild 1: Kinky och Lustig i klassrummet som vi sedan blev utslängda från.
Bild 2: Kinky med hennes Kinky-block. Notera sköldpaddan!
Bild 3: Pömsig med hennes gottestänger!
Bild 4: Lustig med hennes prinsesskonfetti!
Bild 5: Århundradets bild på Kinky och Taskig, mitt under pågående skrattanfall. Kan vara vid "Vååååå!". Eller vad det nu hette.

7 års otur...

För några år sedan fick jag en fickspegel av min mamma, ni vet, en sådan som man öppnar så är det spegel på båda sidorna.

Rätt fort så tappade jag den så att den bröts av i fästet, precis som endel ihopfällbara telefoner kan gå sönder.

I Dalarna i oktober krossade Stina den ena av de speglarna, och nu nyss när jag skulle ta ut kameran ur min väska flög den andra delen ut och ramlade i golvet. Som tur var så gick den inte sönder. Så jag får antagligen inte sju års otur. Det hade varit så himla opraktiskt dessutom.

Sova?

Här verkar det inte hända mer spännande ikväll.

Fast i och för sig har Therése hållt sig inne på msn, hon snyltar på sin grannes trådlösa bredband. Helt underbart.


Glittra!

Nu har jag lånat ihop ett par glittertights och ett glitterlinne, så kom ihåg, mina kära NVflickor, att vi ska glittra på fotbollsturneringen om en vecka!

KOM IHÅG! :D

Addicted?


Ingen skillnad, aight?

Jag har spenderat det senaste året åt att rensa bland mina bilder. Men det tillkommer nya hela tiden, så det funkar inte så bra direkt. I alla fall, jag har några mappar med bilder på mig själv som är tagna med min webkamera. En mapp heter Nyare och en heter Äldre. Om jag säger att det här är en bild som finns i "Nyare", förstår ni då hur galet gamla de i "Äldre" är?


25 April 2005

Enbart för att jag bloggar dåligt nuförtiden så bjuder jag på en massa godbitar på mig från arkivet, som kompensation!




26 Mars 2004



19 December 2004



13 Januari 2005 (Haha, den här var ju... fin)



25 Juli 2005 (Stella :*)



3 September 2005



21 December 2005



31 Augusti 2006 (första dagen utan tandställning)



23 Mars 2007


Kära nån.


Den allsmäktiga

Det har gått runt i allas munnar de två första dagarna i denna vecka - det finns en skvallerblogg om skolan! Där kan man läsa om vilka som gör vad och vad som händer, helt enkelt. Dock är alla människor anonyma, och då är ju den självklara uppgiften att lista ut vilka som är vilka.

Fruktansvärt spännande, och ja, jag är äckligt intresserad av den här bloggen, för jag har en nyfikenhet som är lite för bra för mitt eget bästa. Som mina kära klasskompisar har sagt, så har jag ju en snokbok - där jag samlar all smaskig fakta som jag fått reda på genom mina grundliga snokningar. Tyvärr är inte den här boken konkret än utan finns mer som en abstrakt önskning i våra bakhuvuden...

En söndagskväll i Moheda

Jag, Sara och Sanna styrde kosan mot Moheda efter en snabb sväng på Hemköp. Vi åkte hem till vår kära klasskamrat, och efter att först ringt på på fel dörr, till fel hus, vilket var ytterst pinsamt, så hittade vi rätt. Dessutom halkade Sara runt som Bambi på hal is på den felaktiga verandan. Alltså, verandan till fel hus, inte för att det var nåt speciellt fel på verandan...

Hur som helst, kvällen var över förväntan och efter lite sparkar från mig under bordet kunde till och med Sanna hålla sig i skinnet! God mat fick vi också, åt alldeles för mycket, som vanligt. Dessutom fick jag visa mina GuitarHero-talanger! Och de är inte dåliga de, må ni tro...


Eller ingenting alls

Nu ska jag snart ut och gå med mamma, när hon babblat klart med Lukas. När vi promenerat klart ska jag duscha, plugga lite fysik och sen åka till Moheda en sväng.

Vi hade nationellt i Matte C i torsdags och har kursprov (riksprov, you name it) i Fysik A på onsdag. Hehe. Jag vill inte. Jag är ingen stjärna på fysik, om man säger så. Men jag tror faktiskt att jag ska plugga den här gången. Det hör lite till ovanligheterna, men varför inte testa en gång? Det kan ju inte bli värre än värdelöst.

Patetiskt eller gulligt?

Jag grät en skvätt när Robin åkte ur IDOL nu. Funderar på om det är patetiskt eller gulligt... Tycker inte om Alice. Well well. Kevin vinner, de behöver inte ha någon final. Vi vet redan det.

Vad har jag annars gjort idag? Tja, jag har varit inlåst i killarnas omklädningsrum i simhallen tillsammans med Sanna, Therése och Tim vilket ledde till att vi fick gå runt - ut genom dörren från killarnas omklädningsrum in i simhallen där 3orna hade simning. Vi fick bara lite småfundersamma blickar, och M verkade inte jätteglad på oss. Men vi var lika glada för det! Sen hittade vi syndabockarna Simon och Fidde intryckta bakom en dörr. Fy.


Omtapetserat

Ändrad design!

Ville först göra en jul, men så kom jag på att den bara skulle vara rolig i en månad, så här kommer en vinterversion istället. Jag får se om jag gillar den...

Tom-tom-tombula

Haft sista föreställningen idag, jisses, nu är man bra trött. Det värsta är rökmaskinen som spottar torr rök som torkar ut både ögon och hals, meeeeeeen vi klagar inte! Jag är fruktansvärt glad över att jag klarade 'min' låt alla gånger och vad ni än har hört, nej, jag fes inte på scen. Det är bara önsketänkande från de som sa det, jag lovar.


Uppvärmning

Idag har vi haft kör-övning. Malin och jag var väldigt bra på uppvärmningsövningen Bo Vi Bo Vi Bo Vi Vovevivavovii... Eller hur den nu gick...

Det är inte alltid så lätt att veta

Veronika är ett fiktivt namn. Personen vill vara anonym.

Veronika: Men, hur visste typ Morfar hur man.. gjorde hela grejen, det där ni vet? Jag menar, det fanns ju ingen TV då!

Nej, det är inte alltid så lätt att veta.


Bara en rubrik

till ett onödigt inlägg.

Jag blir hämtad om 5 minuter och jag har inte samlat ihop mina grejer än. Dags kanske?

När jag kommer hem ikväll ska jag sova så förvänta er inte någon social kontakt. Om ni vill mig något ikväll är det mobilen jag nås på.

RSS 2.0