Uppföljning på "Aaoouch"

Okej, idag vaknade jag upp och hade ännu lite ondare runt mitt öga, så jag gick till spegeln för att ta mig en titt. Nu ser det verkligen ut som att jag har fått en smocka. Mitt ögonlock är svullet och rött och så stort att jag inte kan öppna ögat helt vidöppet utan våld. Det här var ju inte så bra...

Aaoouch!

Det känns precis som att jag fått en blåtira på mitt högra öga, det är väldigt ömt runt det hela och jag vet inte varför. Eftersom jag inte vet varför och vaknade upp med det här i morse vill jag verkligen inte veta hur det ömma hamnade där inatt heller.

Jag fick ett K

Min kära kusin Moa utmanade mig att skriva en ord om henne på bokstav F och det fixade jag galant. Då fick jag igen och har nu fått bokstaven K.

Så, gott folk, beskriv mig med ett ord på K!

Meningslöst

Godmorgon bloggvärlden!

För en timme sen ringde min väckarklocka (signalen från helvetet, jag lovar! Ingen någonsin har lyckats övervinna den genom att sova vidare.) och påminde mig om att jag skulle upp till folktandvården. Fantastiskt roligt på höstlovet! Cyklade iväg i minusgrader och klockan 8 befann jag mig hos tandläkaren. Självfallet så är det redan försenat och när jag kommer in i behandlingsrummet en kvart efter utsatt tid så startar världens föreläsning om att jag inte ska småäta mellan måltiderna och att jag ska använda tandtråd blablabla, allt detta utan att hon tittat på mina tänder!

Därefter tittar tandsköterskan ca 2 minuter på mina tänder, sätter på bananlack och skickar hem mig. Efter att hon har berömt mig för att ha snygga glasögon. Tackar. Vilken fullkomligt meningslös morgon.

Nu ska jag titta på Top Model bara för att göra morgonen ännu mer meningslös.

Konsten att hänga

Det är en sak jag aldrig förstått mig på, och det är att stå och hänga i klump vid ställen. När jag är utomhus med kompisar så rör jag faktiskt på mig. Det stod världens gäng med cyklar och hängde vid netto ikväll. I den här årstiden? Jag menar, det är ju för sjutton svinkallt! Näe, jag fattar inte.

Massage

Jag är nu hemkommen från en massagebehandling. Du milde tider, så skönt det var. Fast ont gjorde det, när hon tryckte på vissa ställen i sätesmusklen så strålade det upp längs ryggen och ner mot knät. Kära nån, jag är så stel.

När jag kom hem så hade mamma och pappa fixat i ordning fruktsallad och nypressad apelsinjuice att äta framför Bonde Söker Fru.

Helt underbart. Nu ska jag skriva en limerick.


Hemma!

Nu är jag hemma från mina äventyr, har precis mailat Olof lite bilder till andra sidan Atlanten och ska nu försöka öppna några mail jag fått till min First Class som är lite för stora för att kunna öppnas. Egentligen. Men man kanske kan lura till sig att de ska öppnas ändå? Jag behöver verkligen de här bilderna till Öppet Hus nästa helg.

Anyway, jag har haft det tämligen fantastiskt hos min kusin Moa, hon vet precis hur jag ska trivas. (Gör så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.) Dessutom har vi varit i Borås och shoppat, och ingenting annat.

Cover me, I'm going in!

Packproblem

Jag känner mig hyfsat värdelös på att packa om jag ska vara ärlig. Springer upp och ner för trappan och ut och in i garderoberna, trots att jag packar upp och ner mina väskor minst en gång varje helg.

Man lär sig aldrig. Men en sak har jag lärt mig, och det är att Foppa läser min blogg!

Jag har..

.. tittat på Sunes Sommar
.. ätit massa
.. lyssnat på rena gospelkören ledd av Therése
.. åkt fyrhjuling
.. skrattat åt bröderna Holmqvist när de stoppade in två snögubbar gjorda av vadd i bastrumman
.. druckit kaffe
.. ramlat över ett hemmagym i mörker (aj)

Nu är jag trött och ska gå upp halv sex imorgon. En liten positiv glimt är ju att vi får en timme till godo inatt, vilket innebär att jag bara ska upp halv sju imorgon, egentligen. Så skönt.

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Bortrest

Jag reser bort imorgon eftermiddag, och kommer hem ett dygn senare förvisso. Då ska jag försöka klämma in lite bloggande men sen kommer jag vara borta i några dagar så då blir det inte mycket publicerat här inte, så förvänta er inga stora grejer.

Skolan är trevlig, ibland.

Per: Varför är inte ungdomar i trädgården nuförtiden?
Jag: Ehm, kan bero på att det är höst och regnar och är ca 4 plusgrader...
Per: Jaja, men Therése, du har ju en hel skog!

Hmm.

I'd rather write a symphony..

... You know I'm dying to have you around...

Det slog mig igår (i en reklampaus av underbara Bonde Söker Fru, för övrigt) att snart är halva gymnasietiden klar. Jag förstår nog inte, och kommer med all säkerhet aldrig förstå vad som händer och har hänt med mig under dessa månader. Men en sak är säker. Jag skriver till er, dag ut och dag in. Ni vet att jag gör det. Förvänta er en bok.

Nu ska jag gå och plugga biologi, dricka kaffe, titta på that '70s show och till sist läsa en John Steinbeck-bok. Jag gillar tanken av min eftermiddag.

ily, tönt.

Dagens fråga

Dagens fråga (som egentligen är gårdagens) är följande:
Varför hade Per ett hårstrå från Bruttan i munnen? De stod jämte varandra och såg väldigt skyldiga ut när vi upptäckte det...

My passion in life

Fick se en gammal engelskauppsats som jag skrev i våras, med titeln My Passion In Life.

Jag hade skrivit om sport, och allt där till. Spänningen av en riktigt bra fotbollsmatch hade varit huvudhandlingen och som målpunkt hade jag haft Champions League-finalen mellan Chelsea och Man United. Svårare än så är det inte. Jag älskar sport.


SNYGG ACTIONBILD, jag vet :)

O-pepp

Trots att TE07 är på praktik denna vecka så att vi inte har speciellt mycket att göra i skolan så känns det ändå som att the big thing som jag är insatt i just nu aldrig kommer att bli färdigt och verkligen inte kommer att bli någonting att hänga i julgranen - om det nu blir klart, d.v.s.

Det roliga är att det hänger på mig om detta ska bli av eller inte; om jag kommer ta tag i det över huvud taget. För om inte jag gör det, gör ingen annan det heller. Fantastiskt, det finns ingenting som jag avskyr lika mycket som det här. Just nu skulle det inte sitta fel med ett höstlov. Eller två.

Ryck upp dig, innan jag börjar svära åt dig. (Mitt samvete talar.)

Studiedagbok

Idag var dagen då vi sammanfattade våra studier de två senaste veckorna.
Procent studerande utanför skoltid klockan 17.00-22.00:

Therése: 72 %
Sara: 31 %
Sanna: 10 %
Sofia: 6 %

Gött mos.

Buss, buss, buss...

.. har jag åkt i helgen. Många mil i samma bil som det heter, fast det var ju en buss. Ehm, ja, tillbaka till ämnet. 18 timmar i den där bussen har det nog blivit för att ta sig upp/ner till Falun och fram och tillbaka till tävlingarna. Uppresan var inte så farlig, men hemresan var desto värre. Först så tog det ett tag tills vi skulle stanna och äta och jag var ruskigt hungrig redan när vi satte oss på bussen i och med att den riktiga fältlunchen tagit slut så vi eftersläntare fick bara lite allmänt ihopplock. Som tur är hade jag Stina som resesällskap som också var jättehungrig, så vi stod ut med att den andra var allmänt gnällig i väntan på mat.

En sak som verkligen höjde humöret var att det satt x antal 11-åriga tjejer i sätena runt oss som sjöng hur många kilometer det var kvar tills vi skulle stanna. De höll på så i tre mil. Fantastiskt bra.

Tävlingarna

Tävlat har jag gjort, inte för att resultaten är så intressanta men själva tävlingsformen är väldigt rolig. Man anmäler sig två och två i små lag, och för tredje året i rad sprang jag ihop med Lise. I lördags var det stafett och vi var ganska duktiga tycker jag allt, även fast Lise sprang betydligt fortare än jag mäktade med, så jag tappade några placeringar på min sträcka.

Andra dagen var det en mindre seriös dag, iallafall för oss. Det brukar bli så för de flesta. Samtidigt som själva orienteringstävlingen pågår så genomförs också en utklädnadstävling och även om man vet att man inte kommer att vinna så är det väldigt roligt att klä ut sig när man ska springa sin jättesuperlånga bana i skogen! Vår bana mätte 8,4 kilometer och man sprang den i patrull, alltså tillsammans två och två i sina lag.

Vad vi var utklädda till antar jag att ni kan se på bilden  :)


Dalarna

Hej gott folk, det var ett tag sen.

För att förklara mig kan jag helt enkelt bara säga att jag har varit i Dalarna i 2,5 dygn. Där har jag tävlat på Daladubbeln, träffat Björn och Anton från TE05 och haft det allmänt bra med människor jag träffar alldeles för sällan.

Nu har jag precis satt igång en sats tvätt i tvättmaskinen, för ja, det började bli dags så som mina kläder luktade efter helgens äventyr.


Lista som är kul att göra men ingen någonsin läser

Relationer
Jag har ett förhållande [x]
Jag tycker om mig själv [/]
Jag pratar med min mamma om allt [ ]
Jag har en bästa vän [x] (flera)
Jag har många killkompisar[x]
Jag bråkar ofta med min pappa [ ]
Jag hatar mina syskon [ ]
Jag har husdjur [ ]

Kärlek
Jag har varit otrogen[ ]
Jag kan "älska" en person jag inte känner[ ]
Jag pratar aldrig med mina ex [ ]
Jag har varit kär i en lärare [ ]
När jag var liten "frågade jag chans" på en kille[x]
Jag är kär i någon just nu [x]

Familj
Jag har berättat en hemlis för min syster/bror [x]
Jag skvallrar inte på mina syskon [/]
Jag bryter inte ett löfte till mina föräldrar [/]
Jag har någon gång smitit ut utan lov [ ]
Jag har kommit hem full [ ]
Jag tycker mer om pappa än mamma [ ]
Jag tycker mer om mamma än pappa [ ]
Jag har gråtit för mina föräldrar under de senaste 3 veckorna[/]

Matvanor
Jag äter frukost, middag och kvällsmat [x]
Jag äter gärna grönsaker [x]
Jag tänker på vad jag stoppar i mig[/]
Jag äter godis & chips mer än en gång i veckan [ ]
Jag handlar upp mer än 50 kr på godis då jag handlar[ ]
Jag dricker hellre läsk än mjölk [ ]
Jag är allergisk mot något [x]
Jag har fuskat med frukost och svimmat i skolan[ ]

Dåliga vanor
Jag röker [ ]
Jag festar ofta [ ]
Jag gillar att se andra lida [ ]
Jag har sårat en person jag egentligen älskar [x]
Jag har sagt en sak till någon annan så denna person börjat gråta [x]
Jag har sagt "jag hatar dig" till min mamma [ ]
Jag har haft sönder något med flit [x]

Bra vanor
Jag har sagt "förlåt" då jag bråkat med en kompis[x]
Jag har kramat någon idag [x]
Jag brukar säga fina saker till folk och mena det [x]
Jag ger ofta komplimanger [/]
Jag pratar hellre än slåss [x]
Jag har aldrig slagit min pappa [x]
Jag har bett om ursäkt för en dum sak jag gjort [x]

Vänskap
Jag har en bästa vän [x] (flera. svarade jag inte på den här innan)
Jag föredrar fler bekanta än få nära vänner [ ]
Jag umgås med fler än 4 personer i skolan [x]
Jag har en bild på en kompis på mobilen som bakgrund[x]
Jag har tröstat en kompis som varit ledsen nu på sistone[x]
Jag är ovän med någon just nu [ ]
Jag är sur på en kompis just nu [ ]

Hatobjekt
Jag hatar en fdvän [ ]
Jag har bråkat med någon på sistone[ ]
Jag har slagit någon [ ]
Jag ogillar någon i skolan [/]
Jag gillar inte min klass [ ]
Jag har sagt något elakt till någon idag [ ]
Jag har sårat någon idag [ ]
Jag hatar någon jag känner [ ]

Humör
Jag känner mig glad [x]
Jag känner mig ledsen [ ]
Jag känner mig förbannad [ ]
Jag ler ofta [x]
Jag skrattar sällan[ ]
Jag har ont någonstans just nu [ ]
Jag är trött [x]
Jag har sovit mindre än 6 tim inatt [ ]


Hjärta, smärta, gammalt groll

Idag känns livet riktigt bra.

Att få stå och dansa i korridoren till norska barnsånger med de tre bästa klasskompisarna någonsin. ♥

Att få träffa den mest underbara killen jag någonsin träffat och få ha hans leende på näthinnan resten av dagen. ♥

Att läsa sms från gårdagen från världens bästa kompis som ger en energi till livet och som ständigt påminner en om hur roligt det kan vara att säga 2pac. ♥

Att tänka på vad som hände för en vecka sedan och inse att det faktiskt finns folk som bryr sig. ♥

Att veta att snart är det höstlov och då ska jag träffa min syster och mina bröder som jag håller av enormt mycket. ♥

Att vara laddad inför 16 timmars bussresa, någon mils promenad och 2 mils löpning i helgen. ♥

Att ha skrivit en uppsats på engelska som man är nöjd med och känt kreativiteten glöda genom pennan mot papperet, för oj som jag saknat den känslan. ♥

Att få känna sig levande. ♥

Brillsen



Här har ni skönheterna som får mig att kunna visa mig inför publik utan att peta in de stackars förskrämda linserna i ögonen. Har fått många positiva kommentarer idag så det känns bra.

Dessutom är min webkamera en riktig klippa på att ta kort, inte sant?

Löshår, snusk & original

Är grymt bloggsugen, men jag hinner inte skriva så mycket just nu. Ska vara på musikskolan om en stund, men jag ska ändå slänga in tre roliga punkter som hänt de senaste dagarna.

Löshår: Igår fick jag frågan av en tjej på skolan om jag hade löshår. Jag blev lagom paff och sa till henne att nej, det har jag inte. Sedan gick jag och funderade på huruvida det var en komplimang eller en pik. Jag kom ingen vart i mitt funderade så jag frågade pappa (som kommit hem från Ungern igen! Jag har saknat honom..) och han tyckte definitivt att det var en komplimang, så sedan gick jag omkring och sken som en sol över mitt hår resten av kvällen.

Snusk: Idag på förmiddagen var alla tvåor på föreläsning som anordnades av Don't drink & drive, men eftersom killarna inte började förrän 13.00 så såg vi inte susen av dem, alltså var det 4 tappra tjejer som gick med Foppa på föreläsningen. Efteråt skulle man diskutera vad man hade hört med sin mentor, och vi och Foppa satte oss i fysiksalen. Det gick dock inte så bra med våra seriösa diskussioner... Vi snackade skvaller och snusk så det stod ut genom öronen på oss, precis som det brukar vara. Ännu roligare blev det när psykologi-Lillemor försiktigt knackar på dörren och frågar om hon får störa oss i våra diskussioner. Foppa försöker då skärpa sig och ge ett formellt intryck samtidigt som jag håller på att kippa efter luft i ett försök att inte skratta...

Original: Therése var så duktig att hon var på Grönkullaskolan och förespråkade vår skola inför niorna. När hon kommer tillbaka berättar hon att hon hade träffat några lärare men att det var några som utmärkt sig lite mer. Självklart har hon då träffat de två riktiga originalen inom högstadiet i Alvesta. Rikard Kjellberg och Marketta, vad säger ni om det? Inte illa, och jag har haft förmånen att bli undervisad av de båda! En upplevelse, ja, de är verkligen riktiga original.

Såhär går skolan till hos mig

Idag skulle jag, Anton, Artur och Fredrik göra en liten undersökning, nämligen flödet i Lekarydsån vid bron tillhörande Växjövägen.

Det slutade med att en pensionär först blev skitsur på Anton när han kastade sten på några änder, men sen när Anton istället försökte locka dem med rönnbär så tog pensionären kort på honom med sin mobil. Haha!
Att vi skulle skrämma iväg änderna var för att de förstörde våra mätningar av apelsinmetoden, de anföll äpplet som vi använde istället för apelsin. Riktigt dålig stil!

Lite bilder...

 

Anton och Artur gör skolarbete, haha!  Själv går jag omkring och ler i det fina höstvädret.

Inköp

 Svart långärmad tröja med rosa och grå rand och blixtlås

 Stickad marinblå tröja

 Bruna skinnstövlar

 Svarta strumpor med finfina apor på

Köpte även lite andra underkläder men de har jag inte kort på.
Jag är riktigt nöjd, tralala :)

Shopaholic

Jag håller just nu på att läsa En Shopaholics Bekännelser och bara för att leva mig in i boken åkte jag och mamma in till Växjö idag för att göra av med en massa pengar. Oj, vad pengar det rök. Men oj, så roligt det var! Nu har jag massa nytt och även fast det här inte är någon modeblogg, så ska det allt hamna lite bilder här senare på vad jag fick tag i eftersom jag blev himla nöjd över mina inköp!

Annars borde jag plugga men jag är för trött, eller lat. Som vanligt.

Fysikprov

Jag har precis haft fysikprov i dryga timmen.

Behöver jag säga mer? Hoppas Foppa inte dödar mig.

Jag är glad, trött, sprallig, depp, kär, fnissig, förtjust, lycklig... Sofia.

Som vanligt är allt i en stor röra men det är ju så vi vill ha det, aight?
Jag gör som så att jag klistrar in min studiedagbok här och skriver in lite extra kommentarer till de senaste dagarnas händelse, gör de fet-markerade så att ni fattar vad jag låter min mentor läsa och vad jag inte låter min mentor läsa.

fredag den 10 oktober 2008

06.00 Uppstigning i Lekaryd efter 4,5 timmars sömn.

06.50 Börjar cykla till Alvesta på lånad ranglig cykel i ett väder som jag inte rekommenderar...

07.30 Kommer hem, efter diverse omvägar, och packar min väska.

08.00 Skolan börjar med lektioner fram till 14.30.

15.00 Kommer hem, sätter mig vid datorn, bloggar, kollar mail och uppdaterar mig lite i största allmänhet.

17.00 Middag med mamma och pappa, vilar och tar det lugnt hela kvällen sen. Konstig kväll, var både rättså deppig men ändå lugn, trött och lycklig. Förvirrad. As usual.

23.00 Går till sängs.


lördag den 11 oktober

8.00 Stiger upp efter 7,5 timmars sömn för att säga hejdå till pappsen som ska åka till Budapest med jobbet. Jag vill också åka iväg och bara bada och shoppa och äta gott! Drumla lyx.

9.15 Övningskör till sommarstugan utanför Hässleholm med mamma. Det var verkligen skitkul att köra, gick hur bra som helst. Skönt det! Äter lunch, kör sedan vidare till mormor och morfar på ett annat ställe utanför Hässleholm och har där släktkalas för mig och mormor.

Ca 18.00 Räknar ekvationer med min kusin i någon kvart, det måste räknas! (haha, ordvits) Joel och jag är ganska bra på ekvationer, och tittade på lotto gjorde vi också. Väldigt spännande att gissa vilken boll som kommer härnäst, jag säger då det! Fick fina presenter också. 500 kr av mormor och morfar, en fin vit sten av Moa (ehm, låter ju vackert men jag fixar bild så fattar ni) och That '70s show av kusinerna, I liiiike it!

22.00 Kör tillbaka till sommarstugan och går och lägger oss direkt när vi är hemma, ungefär en halvtimme senare. Jag höll på att köra över en stackars groda mitt i mörkret så jag väjde, haha, mamma tyckte att jag var besvärlig. Men den kunde ju dött...


söndag den 12 oktober 2008

7.10 Stiger upp efter 8 timmars sömn.

8.00 Åker till Ljungby och deltar i en orienteringstävling. JAG VANN JAG VANN JAG VANN! :D Okej, det var bara jag och Linnea med men jag kom faktiskt ifatt henne och hon startade 3 minuter före mig. Det var riktigt kul att springa för en gångs skull. GÖTT.

12.00 Övningskör hem från Ljungby

13.00 Äter lunch.

14.00 Pluggar fysik, skriver sammanfattning på ellära-stycket.

15.00 Tittar på lite tv-serier. That '70 show. Mums.
17.00 Lär mig jonglera för glatta livet. Lång historia, men jag måste kunna det om en vecka.


Starkaste startfältet någonsin

Jag snackar om IDOL, såklart! Ärligt talat, det är det starkaste startfältet någonsin. Det är ingen som är helt värdelös, ingen självklar vinnare och ingen självklar förlorare. Alla har ett finger med i spelet än! Här kommer iallafall snabbkommentarer från mig.

Kevin: Han är så otroligt charmig! Popstjärna, blingbling. Det lyser ju om killen!
LouLou: Inte låten för henne ikväll, hennes röst var för "o-ren".
Robin Bengtsson: Kvällens överraskning! Han kan bli farlig, för det här var makalöst bra!
Yasmina: Tråkigt, isch och usch så ledsen jag är men tråkigt är faktiskt sanningen.
Lars: När kan man köpa hans skiva? Jag kommer att göra det. Det här är musik.
Alice: Jag finner inget fel på Alice men inget som jag fastnar för heller.
Jesper: Jag gillar hans framförande, det var riktigt mjukt och fint, och ja, mysigt.
Sepideh: Inte hennes låt. Inte alls, det kändes inte som hennes grej. (Näe, det är ju Malins låt ;))
Johan: Detta var låten som jag kände till minst av låtarna i startfältet tror jag, och det var en riktigt grym låt men Johan som artist börjar tyvärr bli lite uttjatad. Redan.
Anna: Fantastiskt. Ord? Nej, inga mer.
Robin Eriksson: Han sjunger otroligt, men han får en att somna. Utstrålning som inte går ut.

Överraskningskalas

Igårkväll trodde jag att jag skulle plugga lite enkelt och stillsamt hemma hos Carcamo, men inte trodde jag att det skulle sluta såhär!

När vi slagit oss ner med läxböckerna så börjar Philip tjata om att vi ska ut och cykla. Jag börjar streta mot, för vi hade faktiskt bestämt att vi skulle plugga och jag hade så mycket att ta igen! Dock får Philip sin vilja igenom och vi börjar cykla iväg med en kasse som Philip lovat Peter att lämna i sockengården. Vi cyklar dit, jag på en något ranglig cykel och när vi kommer innanför dörren, som var öppen (varför funderade jag inte på det?) så hör jag någon stämma upp i "Ja må hon leva".  Oj, tänkte jag, så olämpligt vi kommer, här har dem visst kalas!

Då hoppar Simon Anderjon ut genom en dörr, tätt följt av Tina Trilety, Joffin och Stina Anderjon. Lägg av. Jag trodde varken mina ögon eller öron! Dessa små underbara 5 människor har planerat detta för mig i 3 veckor! Det blev en överraskningsfest med presenter, tacos, glass, chips, mys, lekar, spel, och sist men inte minst övernattning! Simon och Stina åkte dessvärre hem på kvällen men vi andra 4 skulle övernatta i Lekaryds sockengård en vanlig torsdag.

Kan väl säga att det blev ungefär 4,5 timmars sömn. Uppstigning vid 6, upp och äta tacos till frukost, städa, och sen sätta av på ranglig cykel in mot Alvesta i en inte allt för behaglig temperatur.

Jag har tjatat om det här hela dagen i skolan och varit väldigt trött, men glad, såklart!
Ni fem gjorde verkligen min vecka. Jag menar, jag var så lurad. Alla era familjer och mina föräldrar visste om det här, och jag var SÅ lurad.

Tack.  :)

I get by with a little help from my friends

Åh, det var så dåligt, det var inte bra alls, men jag klarar mig, tack vänner. Tack för att ni förstår och för att ni försöker förstå. Men när jag inte riktigt gör de själv, vad kan jag då begära av er?

Dagens dag har varit lång och jag har varit i skolan 08.00-16.00 för att sedan vara hemma i 50 minuter, och 90 minuter musikskola på det som visserligen var rolig har nu gjort mig fruktansvärt trött. Mitt huvud vill sova.

Men innan det är dags att sova har jag iallafall tre saker jag måste göra:
- Skriva klart mitt brev till Moa.
- Läsa fysik. Jag måste. (Har "måstat" det i någon vecka nu.)
- Titta på Bonde Söker Fru. Love.

I morgon är det vanlig skoldag och på kvällen ska jag och Carcamo plugga. Sen på fredag är det också skola som gäller, och O på kvällen. Mys.

Uppdatering av läget

Det är inte så himla bra nu faktiskt. I måndags var det psykiskt, igår fysiskt och igårkväll psykiskt igen. Äh.

Förstår ni nu?

I telefon.

Carcamo: Men du får ha det så bra så ses vi nog imorrn.
Jag: Mmm... AJ!
Carcamo: Men Sofia! Var rädd om dig själv!
Jag: Det var inte jag, det var betongfikusen!
Carcamo: *Suck* Använd skydd. Hejdå!
Klick i luren.

Förstår ni nu varför han är så bra?


Carcamo, lego, slagsmål, saknad

Min söndag kan sammanfattas i dessa punkter:

- Carcamo. Denna underbara människa! Tack för att du gjorde min sega söndag till en otroligt värdefull dag och tack för att du var här och störde mig så att jag inte fick något plugg gjort.

- Lego. Ja, istället för att plugga så lekte jag och Carcamo med lego. Vi byggde en söderhavsö och ett rött hus med vita knutar. Nyanser, ni vet! Allvarligt. Hur kul är inte lego på en skala? Jag ångrar att jag någonsin slutade leka med dessa fantastiska färgglada klossar.

- Slagsmål. Lite senare hamnade jag och Carcamo i ett rejält slagsmål vilket slutade i en blåtira på honom och x antal röda brännmärken på mig. Hela historien avslutades med att jag ramlade in bakom sängen.

- Saknad. Seriöst, jag saknar O så mycket! Det finns för mycket saknad som sparkar och spränger.. 


Celebrate good times, come on!

Jag vet, jag är otroligt efter och dålig med det här inlägget, men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge! (Den som väntar på nån som har gått har väntat för länge!)

Det var fredag, regnet öste ner men vi nio flickor var lika glada för det! Och mitt humör blev inte sämre när jag öppnade de fina paketen! :) Helt fantastiskt, ni känner mig hur bra som helst och vet precis vad jag vill ha...

Många lekar blev det, med tre speciellt glada tjejer som fick guldmedaljer! Mat, tårta, godis, och allt annat som hör ett barnkalas till bjöds det också på. Kvällen avslutades runt bordet med skvaller, i ca 4 timmar. Det finns så mycket skönt smaskigt att ta del av, man vet aldrig hur mycket man behöver veta saker förrän man just får reda på det!



 3 glada guldmedaljörer, i snöre-ätning, sätta svansen på grisen och hela havet stormar.



Mina vänner i trean gav mig the George W. Bush Toilet Paper, två spindlar, en badanka, Jag Har Aldrig-spelet, Lilla Boken med Usla Ursäkter, ett glittrigt äpple och inte att förglömma så hade de rimmat till allting också!



Av Sanna fick jag en gottepåse med blandat innehåll (klockrent internt skämt) och en superfin skål som det stod smått & gott på.



Therése paket innehöll ett grått linne, en grå ögonskugga och en polkagris med smaken Love/Passion. Till polkagrisen fanns ett rim som var helt fantastiskt:
När du inte längre kan höra din mans röst
vill jag här ge dig lite tröst.
Med denna smidiga gottestång
kan du framkalla lite oralt hålligång!

Saras paket är på ingång och kommer att komma till mina händer någon gång under veckan, och jag är sjukt nyfiken!

Tack så mycket en gång till. Sjukt kul! :)

Dagen efter

Oj, så otroligt kul vi hade det! Självklart kommer det komma ett kalas-inlägg men först måste jag bara berättat att jag och Therése har städat huset. Det var tre saker som det var speciellt mycket av ÖVERALLT; serpentiner, glitter och spindelhår.

Det där med spindelhåren må låta lite knasigt men det kommer förklaring på det senare. Först ska jag sätta mig vid tvn med en tallrik mannagrynsgröt och göra så lite som möjligt.

Fördjupningar blabla projekt blabla prov blabla...

Känns som att det är en hel del i skolan nu. Just för tillfället sitter jag inne på NV, helt ensam faktiskt. Alla andra har lektion förutom jag, det känns väldigt.. bra?

Hur som helst så blev jag så fruktansvärt trött på biologin idag, min studiemotivation försvann! För det är så - det enda ämnet som jag alltid tyckt och fortfarande tycker är jättekul är svenska. Jag älskar att skriva (nähä?!) och jag älskar att läsa. Reflektera och analysera över böcker och filmer gör jag när som helst, med nöje. Men vad passar då bättre än att vi inte har någon svenska denna terminen? Fantastiskt trevligt. Verkligen, bara för att göra min skolvecka lite mer jobbig, helt enkelt.

Men jag står ut. Jag vet att jag klarar mig, och det vet ni också.

Glass och ballonger!

Nu lider min födelsedag mot sitt slut, fast egentligen har jag inte fyllt år än. Det gör jag om en timme; 23.00. Anyway, dagen har varit riktigt mysig och just nu sitter jag och mår allmänt fint i min nya fluffiga morgonrock. Seriöst, den är så fluffig så att jag skulle kunna ha den som husdjur!

Har fått en hel del andra fina saker av min mor och far idag, och däribland 4 böcker så att jag har något att göra under den gråa och regniga hösten. Ett massagebesök med 30 minuters professionell massage har jag också fått, vilket jag inte längtar måttligt till!

Imorgon är det fredag, vilket innebär biologi x2, idrott och fysik innan det blir barnkalas här at Gustavsson's place. Alla förberedelserna är gjorda så det känns bra.

Tack ännu än gång till alla underbara människor som gjort min dag fantastiskt trevlig!


Tack!

Ett stort kollektivt tack till alla som gratulerat mig idag med skönsång, sms, hälsningar, kort eller vad det än må vara!

Helt underbart att folk faktiskt tänker på en! :)
(även om jag kanske skrivit upp det i 90% av mina kontakters almanackor...)

I am sexteen going on seventeen...

Onsdag den 1e oktober har varit en mycket trevlig dag!

Miljökunskap: Vi gick igenom frågorna vi hade fått till idag och Per hade även en liten genomgång. Inget speciellt som hände men ändå en lugn och fin start på dagen.

Sedan hade jag min fina håltimme, då jag faktiskt gjorde lite religion och sedan satt jag och mailade lite folk och kikade runt på aftonbladet för att verkligen ta in allt skvaller som jag kunde! Vid 11 gick jag och Sanna och lunchade med Sofia och Annie, och jag drog vidare till optikern efter det. Där har jag nu beställt mina glasögon som jag får om max 14 dagar, jag längtar faktiskt! Ska bli kul med lite nytt.

Flöjtlektion: Var en kvart tidig och Susanne var en kvart sen så jag stod och värmde upp i en halvtimme innan min vanliga halvtimmeslektion avverkades, och det var riktigt kul idag! Hade känslan, hade klangen, och mitt Prim A Vista fungerade sjukt bra idag igen. (Prim A Vista = första påseendet, en musikterm som används om att man kan läsa noter och spela eller sjunga direkt från bladet) Ska antagligen bli konsert med Joel på gitarr om några veckor. Kulkul!

När jag kom tillbaka så hade Sanna och Sara privatlektion med några samhällare i matte, så jag tog Saras plats när hon gick och hjälpte de stackars sp-eleverna med Matte B. Skönt att känna att man kan någonting någongång!

Matte: Fick tillbaka vår diagnos som vi gjorde oförberett igår, och det gick väl inte jättebra men det var inte så hemskt ändå. När vi väl skulle börja räkna var jag hyfsat effektiv men lite trött i skallen var jag allt. Så det blev väl inte så mycket fokus mot slutet...

Religion: Nu var vi trötta. Hela NV07 och TE07 ensamma inne på NV = bus. Mycket bus. Köra tåg med stolar, kittlas, retas, heja och klappa på Per... Ojoj. Vi var trötta. Men Sanna och jag är så gott som klara med vårt arbete nu iallafall. Kalas!

Sist men inte minst har jag varit på musikskolan ikväll igen och det var roligt som vanligt :)
Nu är det 2 h 20 min kvar tills min stora dag, och jag blev precis tvingad av O att skriva att jag saknar honom. Så, helt utan baktanke; jag saknar O jättemycket!

RSS 2.0