You can't stop the beat

'Cause you cant stop
The motion of the ocean
Or the sun in the sky
You can wonder if you wanna
But I never ask why

And if you try to hold me down
I'm gonna spit in your eye and say
That you cant stop the beat!

från Hairspray, fenomenal film.


Vem ägde vem egentligen?

Igår var jag inne i Växjö och när jag traskade runt som bäst på Storgatan så fick jag ett enormt behov av att besöka en toalett, så då tänkte jag, att McDonkan brukar ha toalett, så dit gav jag mig av. När jag kom fram så såg jag att de tog 5 kr i betalt för ett besök, de busarna, men eftersom jag var så desperat så kikade jag ner i min plånbok. Vad hittar man där? Jo, 3,50 :-, och med det kom jag ju inte så långt. Men vad var det mer? Ja, titta, en dansk 5krona! Den brukar jag använda i skåpen i simhallen, eftersom det inte är så ofta man har 5or på sig. Så glatt stoppar jag ner den danska pengen och smiter in på toan.

När jag stolt går därifrån för att ha överlistat toalettautomaten skickar jag ett sms till Sanna för att berätta om min bedrift. Tillbaka får jag ett meddelande där det står att man kan få gratis toa-poletter i kassan och att växelkursen ligger så att jag precis betalat 7 kronor för att gå på en gratistoalett.

Äh. Men det var ju kul ett tag iallafall.

Avhopp från elevrådsstyrelsen

Dagens händelse är väl antagligen att jag och Therése valt att avgå från elevrådsstyrelsen. (I och för sig är detta starkt konkurrerat av att Sanna tog hål i öronen! Jag visste att du skulle göra det! :D)

Hur som helst, innan folk snackar och skapar sina egna meningar om varför det har blivit som det har, så tänkte jag berätta det själv här. Jag kan enbart stå för mig själv men jag vet att jag och Therése ligger lika på många punkter så därför skriver jag detta som "vi".

Under styrelseåret som gått så har många timmar, dels osynliga, lagts ner på arbete. Möten i Växjö, möte med rektorn, möte med journalister och planeringsmöten. Det är mycket som har ordnats och är det någon som bett om hjälp så har vi ställt upp - och det med hela hjärtat! Vi har verkligen velat skolan gott och gjort allt vi kunnat i alla situationer för att det skulle bli så bra som möjligt.

Det har varit oehört roligt men tyvärr har så pass många timmar blivit ägnade åt detta att skolan ibland har blivit lidande, särskilt inför skolavslutingen/skattjakten och julavslutningen/julkalendern, eftersom allt har en förmåga att hända samtidigt.

Därför känner vi att vi har gjort vårt år i styrelsen och hoppas att vi varit till hjälp och vi vet att det kommer bli ett lika bra år som kommer!

Snart skivkontrakt?

Nej, rubriken är lite skämtsam. Inte så lite heller. Men igårkväll var jag och spelade in en låt i studio med Susanne och Ola som kompade mig. Sjukt spännande men lite läskigt. Hur som helst så har jag fått hem ett smakprov, men den färdiga produkten så att säga kommer jag kanske få inom en vecka om jag har riktig tur. Då lovar jag självklart att lägga upp den så att ni som läser kan få höra! För visst är jag lite stolt :)

Dagens funderare

Ja, min sinnestillvaro är inte lite virrig just nu.
Gick hem från skolan precis och då hörde jag bland annat de här två låtarna i denna följd:
Håkan Hellström - För Sent För Edelweiss
Westlife - Smile
Följande textrader kan hämtas ur dessa låtar.

Och varje moln är trasigt
du räknar allt sorgligt natten lång
och hon du älskade en gång, och kanske älskade dig.
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen
kanske allt egentligen.



That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile

När jag först lyssnade på Håkan-låten blev jag rätt depp, och gripen, och ville bara sitta ner och tjura, och sen kom glada pepp-låten efter det, så nu är jag helt förvirrad. Precis som vanligt.

Bättre blir iallafall inte mitt humör för att en viss teknikare HOST*Fidde*HOST har krånglat med schemat så att jag har fått ett stort hål på tisdagar och slutar senare på fredagar. Tack för den.

Heron från Alexandria

Nu har jag precis varit i en intervju med skolinspektionen. S-O (rektorn) hämtade mig och skickade in mig dit, och det kändes som att de verkligen inhalerade vartenda ord som man sa! Det gällde att tänka sig för innan man öppnade munnen, vilken är lite ovant för mig...

Just nu ser jag bara fram mot två saker: Österrikeresan och min 18-årsdag. Så jag känner för att somna och vakna upp om ett år ungefär, lagom till att förbereda mig till studenten och flytten hemifrån.

Wellwell, nu ska jag gå och lära mig en intervju med Heron från Alexandria. Sjukt spännande!

If you could see me now

Alltså, varför skickade du det där IQ-testet till mig Emelie? Har suttit med det mer eller mindre i tre timmar. Visserligen har jag varit med mamma på byn och sen på hemköp, men åh, jag är ju för envis för att sluta! Är på nivå 3 av 4 och har klarat 4/10 uppgifter där. Suck. Kommer ju sitta hela kvällen...

Annars så är jag helt virrig i mitt huvud med meritpoäng hit, valbara kurser dit och ändrade planer upp och ner. Men, vi väntar och ser!

Rädda vanten, död eller levande!

När skolan hade slutat idag så satt jag och Sanna i en av trapporna upp till andra våningen. Inte för att jag vet varför, men hur som helst så hamnade vi där och spanade in i konferensrummet där alla bilder från skolkatalogen låg utlagda på bordet, så vi var nyfikna på vad som skulle hända med dem. Helt plötsligt så skriker Sanna "Neeeeeeej!" och vi förstår direkt vad som hänt - en av hennes vantar hade råkat ut för en tragisk händelse! Den hade nämligen ramlat ner för trappan och in i kopieringsrummet som ligger under trappan, och det finns inget tak på det. Så det var bara till att springa in till Foppa och PD som satt och spelade schack och snällt be om nycklarna. Läskigt för stackars vanten.

Nu ska jag titta på America's Next Top Model, bara för att det programmet är lagom intelligensfyllt.

En gnällspik talar ut

En sak jag har tänkt på ibland är att man gnäller något så fruktansvärt hela tiden, och jag är en av dem! I mitt fall är det så, att jag gnäller för att känna lite sympati för mig själv när något är jobbigt, men inte så jobbigt att man inte står ut. Något som jag brukar gnälla på är kylan - att det är så kallt att cykla till skolan på morgonen till exempel. Men egentligen är det inte så farligt, bara jag får gnälla lite så går det bra. Att viadukten är jobbig att cykla över är också en sak man kan gnälla på, men det är ju inte så himla jobbigt, egentligen. Efter lite gnäll klarar man det!

När jag spunnit vidare på detta i mitt huvud så har jag förstått att det här kan vara en sak som är ganska bra att vänja sig av med, för det är ju inte så kul att få ett gnäll-rykte direkt. Fast det är ju så skönt att gnälla...

7*4=28

Igår firades det att Sanna fyllt 18 nu i förra veckan, och sånt ståhej det blev sen! Det var fruktansvärt mycket liv hela tiden och jag vet hur det känns att skratta till man får ont i magen med de här tjejerna!

Paket, pyschpysch, barnförbjudet, galet, gott, kladd.... den som väntar på nåt kladd väntar aldrig för länge!

Men illern brukar ju aaaaaaaaalltid sova på den kudden ;)




Stora bilden: Therese, Sanna, Annie och Sofia
Lilla till vänster: Sanna och jag
Lilla till höger: Annie och Sara

Törstig...

Igår drack jag 15 glas dricka -
9 glas mjölk,
2 glas saft,
2 glas cider,
1 glas juice och
1 glas vatten.

Jag var törstig, och konstigt nog är jag sjukt kissig hela tiden idag!

Inlägg om gårdagen annars kommer senare!

You just got to love HSM

Kom hem från Vicki för en halvtimme sen, och vi har haft the best day, bästa på mycket länge! Godis, glass, High School Musical 1 & 2, sen cykla och hämta upp en pizza och sen HSM 3 också. Jag mår så bra nu! Och fryser bara lite! Men det är det värt. Jag vill redan se dem igen. Tack för att du är bäst, Vicki :)

Rusted Silhouette

Idag har varit en lång men bra dag. Vet inte riktigt varför, eller jo, varför den varit lång vet jag ju såklart, eftersom jag var i skolan från 8.00 till 15.30, och sen var jag på musikskolan 17.20 till 19.15, så på så vis är det ju inget konstigt. Men jag mår bra, fastän jag är sjukt trött.

Kanske för att jag ser fram mot de kommande dagarna?
HSM med Vicki imorrn så det står ut genom öronen på oss, och sen Sanna-kalas på fredag :) två höjdare!

För övrigt så är det första jag tänker på när jag ser en vanlig glasflaska "intressant form"... och nej, jag är inte lagd åt det hållet ;)

Griseknoen!

Den som väntar på nåt gott - dagens MKU var roligare än den varit på läääänge! Det beror på att Emelie var på fnisshumör, och jag var inte sen på att haka på. Först såg vi ett filmklipp där det var en gubbe med sjukt rolig dialekt som berättade om hur man gjorde om gamla bildäck till nya råvaror, men om jag ska vara ärlig minns jag inte så mycket mer av den filmen än att de spelade Baltasar-låten hela tiden.

Sen tittade vi på ett program om ekomat, och det var väldigt mycket grisar i filmen som sprang runt hela tiden. En kommentar blev lite för mycket för oss "det är grymt viktigt att..." Grymt. Nöff. Haha! Emelie och jag roar oss bäst vi kan iallafall!

Annars är jag lite sur för att min dator inte samarbetar med mig och när den väl gör det så förstår jag inte programmen jag har. Tur att jag har Vicki och att hon har en syster, och att vi har en plan b!

Wohooo och Oh noo...

Wohooo
Dagens kommentar:
"Men då får ju Therése hejda sig och inte vara inne och gräva med sina fingrar hela tiden!"
Underbara Foppa. Dina lektioner är aldrig som de ska.

Dagens underhållning:
Jag, Emelie, Sanna och Therése sjöng välkända barnsånger - vart fjärde ord. Sjukt roligt!

Oh noo...
Den hemska bilolyckan i Alvesta i helgen. 2 omkomna, den ena var en kille som gick på min skola. Flaggan på halv stång idag och en tyst minut och även en minnesstund för de som kände att det behövdes. Det var en jobbig tryckt stämning överallt idag. Den andre mannen som omkom har jag också nära bekanta som känner så det är mycket just nu. Vi får ta hand om varandra!

Bästisar

Denna helg har det handlat om 3 av mina bästisar. Det har jag några stycken!
- Tina Trilety
- Sanna Ahlgren
- Spotify

Tina och jag hade filmkväll här i fyra timmar igårkväll. Efter att sett film och efter att klockan passerat midnatt började vi göra en stor research på en människas liv som vi båda var nyfikna på. Det tog... tre timmar. Helt sjukt. Skrattade sönder min mage igår tror jag, kommer ha magrutor resten av mitt liv tack vare det här!



Sanna Ahlgren fyller 18 år idag den 18 januari! Är inte det fantastiskt underbart?
GRATTIS STUMPAN! :D på fredag blir det ett hejdundrandes kalas!

Spotify. Detta mästerverk. Åh, suck av förtjusning...

Ägg?

Det där med mina sms, både inkommande och utgående är ett ganska spännande ämne just nu faktiskt. I natt så låg min telefon på mitt sängbord när jag sov och i sömnen har jag tagit upp den och skrivit ett sms. Det har jag inget som helst minne av, men när jag vaknade hade jag fått ett sms från Therése där det stod "Sofia, jag fattar verkligen ingenting. Jag tänkte om det var något kryptiskt eller nåt sånt, men jag förstår verkligen inte..."

I sömnen hade jag skickat detta meddelande till henne:
Jag vet ägg. Ja på Näkdni ber


Sen hade jag slängt telefonen i golvet, det var där jag hittade den på morgonen. Kanske börjar det gå till överdrift det här med mina gratis sms...

Hur är det med storleken egentligen?

Fick ett underbart sms precis.

Alltså =>
P lång = P kort
P = effekt

LAG: x - P storlek = måste vara mer än 0.

Slutsats: längden spelar ingen roll. Effekten av storleken är beroende av x.


Jag fattar knappt själv, men det är så sjukt roligt att jag nästan inte kan andas. Naturhumor <3

Away-assed

Idag blev jag bortrövad:



"Sofia är away-assed (bortrövad).
Lösensumma krävs,
maila studentkommiteen för mer info.

/De farliga"

Det var Malin, Emelie, Annie, Josse och Jonna som var de farliga. De torterade mig. Sen lät de teknikarna hälla hela pappersinsamlingen över mig. Shyst.

Min exotiska onsdag

Bara för att min kväll har varit så häftig så ska jag redogöra för den. Det började med musikskolan, vilket inte var så annorlunda mot mina vanliga onsdagar direkt. Men sen när jag kom hem, så skulle mamma iväg för att gratulera Manges mamma Eva som har fyllt 50 i dagarna. Jag bestämmer mig för att hänga på och när vi kör iväg mot Hattvägen (jag övningskörde) så ser vi Göran och Eva vara ute och gå längs med Värnamovägen. Så vi stannar till, plockar upp dem och åker hem och fikar och firar lite. Satt där och drack te och hade det mysigt!

Vid halv nio-snåret åkte vi tillbaka hem igen, efter en makalöst fin utbackning från deras uppfart av min del - jag aktade Tomis bilar på andra sidan vägen mycket noga...

När jag kom hem frågade jag Lukas "vad ska vi göra ikväll?" - Guacamole, svarade han. Jahaja. Och istället för att skämta bort det så tog jag tag i saken, Lukas och jag körde till hemköp och köpte chips, avokado, ölkorv, lime och creme fraiche och gjorde guacamole helt enkelt. Så nu har vi suttit i en timme hela familjen och ätit gott och druckit öl. Eller jag drack vatten. För jag är inte så mogen.

Hur som helst, allt det som har hänt ikväll är bara så ovanligt vad det gäller min familj, vi är aldrig spontana! Allt är inrutat och planerat. Haha, nu lät det som att vi är en sekt, Gustavssons. Men vem vet?

She's home!

THERÉSE ÄR HEMMA IGEN! Fick precis ett sms om att hon nu var i Sverige, och vet ni hur glad jag är över det här? Jo, SÅHÄÄÄÄR glad! Hon har varit borta i två veckor och jag har haft total abstinens. HON ÄR HEMMA!


Who's got the power?

Lukas hade varit och tränat och ligger på soffan och tittar på tv.

Sofia: Du luktar svett!
Lukas: Nee.
Sofia: Jooo, gå och duscha!
Lukas: NEJ!
Sofia: Joo, du svettar ner soffan ju!
Lukas: Nej.
Sofia: Men du får fika om du duschar!
Lukas: Oh...
Sofia: Och om du inte duschar så äter jag upp ditt fika också!
Lukas: Det får du inte!
Sofia: Jo, mamma säger det.
Lukas: Aha.

Relax

Vilken helg!
Dock är den inte helt avslutad än men det känns som att inte så mycket mer kommer att hända.

I fredags åkte jag ju som sagt skidor med Sofia och Sanna. Sedan sov jag 10 goda timmar den natten, för att hela lördagen gå omkring i min pyjamas och morgonrock och mest göra ingenting. Lite träningsvärk i vaderna hade jag också så det var ett konststycke att ta sig upp och ner för trappan. Mesta tiden tillbringade jag i soffan framför tvn. Otroligt skönt!

Inatt var min sömn ganska orolig av naturliga skäl, och när jag gick upp så tog jag faktiskt på mig lite riktiga kläder. Ganska behagligt eftersom jag hade haft på mig min pyjamas i 34 timmar... Inte så fräscht alls, när man tänker efter, haha. Men ska man slappna av så ska man! Tog mig en kort promenad på morgonkvisten och sen har jag spenderat dagen i soffan, framför vinterstudion. Jag älskar sport. Fortfarande.

Igårkväll kom förresten Lukas hem igen, efter att ha varit i Linköping i en vecka. Så nu ska han vara hemma i Alvesta en vecka, och under den veckan ska han hinna med att fylla år. Även Sanna fyller år veckan som kommer, närmare bestämt så fyller hon 18 på söndag om en vecka. Liten tjej blir stor! Själv får jag vänta länge tills jag blir 18, jag vill inte ens räkna efter hur många månader det är för det kommer att göra mig deprimerad.

Hoppas att er helg har varit lika lugn och skön för jag lovar, man behöver det ibland. Lite tid att koppla av.

Min fina dröm

Innan jag går och lägger mig ska jag skriva ner min sjukt roliga dröm här. Jag trodde knappt själv mina ögon/öron när jag vaknade och förstod vad jag hade drömt!

Det började med att jag satt i baksätet i en bil. Bredvid mig där bak satt Willy, den blyge lille killen som gick i vår klass i ettan i några månader. Körde gjorde Nikita (liksom, varför? :P) och bredvid henne i passagerarsätet satt Henke Romare. Vi var påväg in till Växjö, av någon anledning, men halvvägs in så börjar Nikki och Henke pussas en massa. Då protesterar jag där bak, "om ni ska hålla på och pussas hela tiden så tycker jag att någon annan ska köra!!". De lyssnade på mig, och bytte plats. Så då körde Henke, samtidigt som han hade det trevligt med Nikki. Hahaha, sen var vi framme i Växjö och där på storgatan blev jag intervjuad angående mitt sommarjobb.

Ja, jag vet inte vad den här drömmen ska betyda. Antagligen vill jag inte veta heller.

Hur som helst, nu ska jag sova. Har varit i hanaslöv och åkt skidor nerför backen hela kvällen med Sofia och Sanna. Var en hel del annat trevligt folk där också. Natti!


Dagens

Dagens händelse:

Fidde sköt en fotboll (en rätt hård sådan) i huvudet på M idag på idrotten. Hon verkade inte bli alltför glad - hon hatar när killarna spelar fotboll i 5 minuter innan lektionen börjat. Dessutom blev hon röd på kinden och hennes glasögon blev snea. Hoppsan...

Fast sen skrattade hon grymt mycket av skadeglädje när Fidde fick en boll mellan benen och kved på marken. Tänk er det! M - skratt av skadeglädje!

Denna fantastiska värld.

Skolan igen

Så var det igångsparkat  - VT09.

När jag tänker efter så har jag inte gjort ett dugg idag faktiskt som kan kopplas till skolarbete, och jag var i skolan i sex timmar. Men jag har myst och pratat väldigt mycket med flickorna i min klass och med NV06-flickorna. Lite SP07are fick också vara med. Knasigaste grejen idag var när jag satt på bordet i grupprummet och såg en kille från en viss klass gå förbi (i den klassen går en person jag verkligen inte orkar prata med just nu), så då slänger jag mig ner på golvet bakom soffan. Jag tror inte någon såg mig.

Tankar, bara tankar

Jag deppade lite innan. Skickade lite "hej-tyck-synd-om-mig-sms" och fick tillbaka i stil med att: hördududu, du har ett fantastiskt jävla bra liv, du är snygg, smart och underbar! Kom igen, ryck upp dig! Det löser sig.

Känns bättre nu. Men jag är ju mesig, jag ska ju gråta för lilla minsta. Det är inte riktigt likt mitt gamla jag, jag har blivit så emotionell. Humhum, varför skriver jag det här? Varför har jag min blogg över huvud taget? Jag har inte ens nån speciell kategori jag klassar bloggen i! Jag skriver inte om allt som händer i mitt liv, inte heller om något speciellt tema som en sport, en musikupplevelse eller en tv-serie. Ett tag hade jag planer på att bara föra in roliga citat här som förgyllde min dag. Men inte ens det lyckades jag med! Dessutom har jag en halvdan design.

Please, peppa mig lite. I need it, och framför allt - bloggen behöver det!

Never gonna give you up

Fruktansvärt fin låt.

You're so far away
But somehow I can feel you anyway
It's only been today
I wish that time would have stopped
So I could have stayed


Oh, maybe I'm not guessing it's time
What if baby I just want you to be mine
Oh, it hurts when something beautiful
Has to end before it starts
I thought I packed it all
But I forgot my heart

I'm so far away
The flower probably died, but it's okay
This might be in vein
But if I was with you
This is what I'd say

Oh, though I'm kinda lonely I feel fine
Because I done the discovery of old times
Won't you come a little closer
And I'll give you a clue
Oh, I figured out that happiness equals you

Jag kan om jag vill

Jag har varit uppe i två timmar, och har hittills hunnit med:

- Äta frukost
- Baka semlor
- Tvätta
- Diska
- Plocka ner julgranen på mitt rum
- Kolla mailen och svara på allt
- Lyssna igenom en skiva

Effektivitet - jag kan om jag vill.


Dumdidamdidumtidelipom



Snygg, trött, kall, ensam. Sanna Ahlgren & Sofia Björknert - en klass för sig ikväll.
Tim, Tompa och Alexander är bra.

Bortrest.

Åter igen

Jag bygger om här...

Första inlägget 2009

Hej allihopa,
hoppas ni hade en förträffligt bra kväll/natt! Nu är det nytt år och det ska bli det bästa någonsin!

Hur som helst - min kväll var fantastisk. Vi hade sjukt roligt, spelade galna spel, skjöt raketer, åt alldeles för mkt, jävlades med varandra och däckade tillslut i soffan/på madrassen framför That '70s Show.

Ni är de bästa jag vet.

This year is for me and you.

RSS 2.0