Valborgsmässoafton

Maj står för dörren och ikväll ska jag fira in våren med Sanna (som snart borde dyka upp), Sofia, Malin och Annie. Jag har lockat håret halva eftermiddagen, vilket tog en evighet, men jag hade ju ändå inget bättre för mig så. När flickorna kommer blir det mat, för att sedan besöka majbrasan här nere vid sjön några hundra meter bort. Hoppas att det är uppehåll ikväll! Det kanske skulle spela nåt kul band och så skulle det hållas tal och sådär. Vintern rasar ut!



Förlåt för alla webkamerabilder men den är faktiskt ny så jag måste ju leka med den, haha!

Blöt död hund

Vi laborerade på biologin idag. Temat var blodets cirkulation och ett delmoment var att mäta EKG. Allas hjärtrytmer var himla fina (förutom Sannas som var lite annorlunda) så Per ville utföra ett till experiment med oss - hur hjärtats rytm påverkas under vattenytan. Det gick ut på att en person skulle doppa ner hela sitt huvud i en spann kallt vatten samtidigt som dennes hjärtrytm mättes. Sanna anmälde mig som frivillig. Har jag nämnt att hon är väldigt snäll och söt?

Hur som helst, jag har sjukt mycket kallt vatten i öronen nu.



Något suddig men väldigt fin bild. Doktor Sanna och Syster Sofia ska ta EKG på Sara. Hon är inte så bekväm med situationen.



EKG-trådar kopplas till mitt armveck och min bröstkorg...




... och sen var det bara att bada! Härligt med iskallt vatten, brainfreeze är ju bara förnamnet. Sen svämmade det över lite, mitt huvuds volym hade vi inte riktigt räknat med när vi fyllde tunnan med vatten. Efter testerna kom Zorica, LG och Stig-Olof och undrade vad vi höll på med. Nejdå, inga mordförsök. Men blöt blev jag och hjärtrytmen försvann. Mission complete.

Tårta och lite tårta

Jag har ätit tårta 4 gånger idag. Just nu mår jag aningens illa.

Go Green! är härmed färdigt

Idag redovisade vi våra projektarbeten och jag hade dagen till ära på mig stumporna som givit upphov till min tidning. Dessutom hade jag tröjan med tidnings-tryck på mig också för att komma i extra stämning. Och det gick faktiskt himla bra! Skönt att ha det klart. Så idag har Sanna och jag firat med kladdkaka, namnam!

Nu blir det snart tårta för mamma fyller år idag, 25+ eller vad hon är...



Gjorde lite gymnastik och lyckades få upp min fot i bild samtidigt som min fina tröja syntes och jag inte såg alltför plågad ut...

Problem med mitt hjärtebarn

Min flöjt är i stort behov av renovering men här hemifrån får jag ingen förståelse alls för mitt stora problem - skicka iväg nu eller vänta till efter avslutad termin.

Självklart vill jag ha min flöjt fin, ren, hel och vällåtande (är det ens ett ord?) på stipendiekonserten i början av juni vilken är min sista konsert på musikskolan någonsin. Vill inte ens tänka på det, så sorgligt det är. Hur som helst, så känns det dumt att skicka iväg flöjten på snabbrenovering nu (de hinner inte fixa allt som måste fixas på såhär kort tid utan bara det "akuta") för att sedan skicka iväg den igen till sommaren. Usch, jag gillar inte att behöva fatta beslut. Ska dock se om Susanne och Jiri kan bygga lite på den så att den håller terminen ut i alla fall.

Nu ska jag ut i skogen lite för att se om det kan ge mig lite ro i sinnet.

Cause you are lovely

Idag har jag varit ganska produktiv faktiskt. Eller, jag vet inte om det är så produktivt att handla en studentklänning men jag har ju fått saker gjorda i alla fall! Så som att...

• Handla studentklänning, kavaj till ev. oväder på student och vattenfast mascara (lipdrottningen har talat)
• Fixa klart min projektredovisning, halv nio på onsdag är det jag som är huvudpersonen i Parlamentet!
• Skriva det sista på planeringen till min och Sannas idrottslektion på torsdag.
• Scannat in 13 fina bilder åt Tina som hon har målat.
• Tränat box med Sanna, Sofia och Tina för sista gången i vår.
• Haft flöjtlektion.

Trots denna fina rad med saker har dagen känts lite sådär, seg, tråkig, meningslös, ja, ni vet. Inget som riktigt stämmer. Det blir nog bättre av att sova...



En liten bild från igår, hej och hå.

Vårshow i Växjö en vårdag

Nu blir det Växjö igen! Jag och Mange åker in till Simon och Stina för att sedan se på Katedralskolans musiktilläggs vårshow med bästa Philip. Idag är vi coola och kör keps!



Jag har ny dator så bilden är tagen med den, wooh!


Saturday night

Nu ska jag packa väskan, hoppa in i bilen och köra in till Växjö för en trevlig kväll med diverse folk på DeLuxe och Akropolis till en början. Därefter kommer Olof med bussen in till Växjö och vi drar vidare mot Högstorp där jag blir speciel guest star på en klassfest som inte har ett dyft med min egen klass att göra. Jag gillar planen!


The Mersey Beatles - what a night!

När konserten i onsdags med The Mersey Beatles drog igång sket jag i allt annat. Allt runt omkring mig försvann - jag såg bara männen framför mig. Jag kände mig overklig! Det var som jag skrev tidigare, att några jag drömt om under hela min uppväxt och liv helt plötsligt fanns där. För mig var det The Beatles som stod där. De där 4 männen som hängt på mina väggar i drygt 4 år nu, som jag somnar med, mina sanna hjältar. Jag avskyr att sätta in mig själv i ett fack men om det är någonstans jag kan stå helt orubblig utan att skämmas är det i Beatles-facket. Dels för deras fantastiska musik, så enkel och rakt på - men också melodiös, djup och meningsfull - och dels för ikonerna som de är för mig, för popen och för freden.


Bild från konserten igår, charmige Steven Howard som Paul McCartney närmast i bild. Foto: SMP.


Konserten var 3 timmar lång, vilket var 3 timmar njutning och ändå kan jag rabbla upp ytterligare 10 låter utöver de 47 som de spelade för oss som kunde ha varit med. Blackbird, Let It Be, Yellow Submarine, Norwegian Wood... ♥ Väl värt att nämnas är också vilka sanslösa imitationer de gjorde. För mig som aldrig fick chansen att se de riktiga Beatlarna var detta så nära man kunde komma. Steven Howard fångade verkligen Paul McCartney som den lite glada och söta, nästan pojkaktiga i bandet. Mark Bloor som föreställde John Lennon hittade sin karaktär i all den mystik och finlyrik han utstrålar.

Man kunde stanna och vänta på signering och fotografering men då ville min mor och far hem (klockan hade passerat 23) så jag missade tyvärr det. Men kommer de tillbaka till Sverige och trakterna igen (som de lovade) - då är jag där!

Jag är fortfarande tagen. De var liksom... där.

Här kommer två bilder jag tog, inte helt fantastiska men dock ett bevis på att jag var där. Den första är tagen under It Won't Be Long och den andra, ja, säg det?





Som en dröm

Igår var jag och tittade på The Mersey Beatles - det officiella hyllningsbandet till mina fantastiska hjältar. För mig är de så mycket mer än vad man kan förstå. Jag vill väldigt gärna förklara, men jag hinner inte nu för jag måste skriva skolarbete, tyvärr, tråkigt men sant. Ni lär höra av mig här snart!

"Mardröm"

Nu ska jag strax gå till sängs, men först ska jag berätta om min mardröm jag hade i natt. Jag drömde att det var min baldag och att jag satt hemma iförd klänning och allt, redo att åka. Men så slog det mig att jag hade glömt att gå till frisören för att fixa balfrisyren! Jag fick panik, jag hade nämligen missat tiden med 1½ timme och då var det inget att göra. Så mamma och jag beställe en taxi för att åka in till Växjö och göra frisyren på någon drop-in-salong. När taxin kom så visade det sig vara en hästdroska och jag blev riktigt panikslagen. Det värsta var att jag tänkte "har jag stått ut med att låta mitt hår växa ut såhär långt och vara ivägen till ingen nytta?".

Sen vaknade jag. Och nu mår jag ganska bra, för om det är detta som är mardrömmar som får mig panikartad över vad som händer i mitt liv, då måste man må rätt bra va? :)

Ensam alone allena solo

Var är alla människor?!

Ja, visst, Sanna och Sara är i Tyskland med några av mina SP-vänner, och Therése är sjuk. Visst, absolut. Men resten av hela skolan? Jag var helt själv i matsalen. Jag och 6 mattanter. Det känns som att jag har missat någon officiell skolkdag! Jaja, tur att min kusin Simon har piggat upp mig lite med några roliga sms och att Sanna och Sofia verkar ordna en dejt med en australiensare åt mig som de träffat i Tyskland (hahaha). Vi får se hur dagen slutar. Nu ska jag se om jag hittar en rolig bild på mitt inlogg i skolan som jag kan dela med mig av.



Jag och en mansbyst i Aneboda, första veckan i ettan på gymnasiet. Snyggt att jag glömt att min hand kanske också skulle vara i färg. Nu ser ju den död ut.

I Skåne

Igår fyllde min kusin Jesper år och det påminde mig om att jag inte har berättat om när vi var massa kusiner hemma hos mormor och morfar förra veckan. Som alltid gick vi på upptäcksfärd i alla deras hus och skjul (det är typ, 9 st?) och denna gång hittade Mattis och Jesper en såg. Ni vet, en såndär tvåmannasåg där man drar om vartannat. De praktiserade denna på ett litet litet stackars träd som de efter många om och men fick omkull. Jag filmade en snutt och det första man hör är när Jesper på sin breda fina Lunda-skånska försöker skylla sin bristande såg-kapacitet på sin uppväxt genom att säga "Alltså, jag är född i stan!".



Vi hade det hur bra som helst och nu är även Lukas flickvän Sanna invigd i Trafik-Trolle, ett måste för att komma in i vår släktgemenskap. Här nedan är en bild på mig från den dagen, iförd mormors gamla klänning som jag sytt upp och sytt om. Synd att man inte ser så mycket av klänningen, dock. Mest hår.


Med ryggsäck

Ikväll har jag suttit och spelat Backpacker 3, dels med mig själv och dels med hjälp av mamma. Hur jag hade möjlighet att bli det högsta man kunde bli inom spåvärlden; häxa, är det ingen som förstår.

Nu måste jag ladda min mobil med nya pengar innan kvällen tar slut och sedan startar en ny vecka. Jag ska nog kunna slänga upp ett till inlägg om besöket hos mormor och morfar förra helgen, men då måste jag byta dator först. Har ni haft en mysig och solig helg?




Godnatt.

Alltså, jag hade ett jättebra blogginlägg på gång. Verkligen, bra var det. Suck. Hur som helst är det inte kvar i mitt medvetande längre och jag är allmänt trött och längtar efter min lilla säng. Jag är en person som sover väldigt mycket och att jag dessutom har tränat 3 gånger de senaste 2 dagarna gör mig ännu tröttare. Sedan pratar jag i sömnen också vilket Sarmad kallade en sjukdom när han redovisade igår. Har alltid undrat vad som varit felet med mig. Nu vet jag. (Alla som någon gång spenderat bara en enda natt i samma rum som jag har hört mitt babbel. Och samma sak gäller dagtid. Det där med babblet. Det kommer bli tyst här hemma när jag flyttar. Okej, parantesen spårar ur.)

Jag gillar inte han den där Cooper som har ett test. Han är så otrevlig.

Håkis ♥

Och han du älskade en gång
och kanske älskar än
vad spelar det för roll?
Kanske ingen
kanske allt egentligen

Och du undrar vem
som kysser honom nu
och du undrar vem
vem om inte du
och läpparna
du kallade dina
det gör ont att veta
men lika ont att undra

Tema hår

Som ni säkert vet, många av er, har jag sparat ut en massa hår till balen. Nu är mitt hår jättelångt. Så mellan balen och studenten sen så åker säkert en decimeter.

Sedan färgade jag in en massa blonda slingor för ungefär ett år sen som jag funderar över nu. Jag tänker inte färga om mitt hår, utan låta det växa som det vill i den färg och takt det känner för. Dock hade det varit spännande att se hur jag sett ut i mitt mörka hår om jag inte haft det färgat och/eller solblekt.

En mörkbrun Sofia, hade det varit något tros?



En mörk hårslinga, min naturliga ej solblekta eller färgade färg, och en blond färgad slinga. Ganska snygga naglar för att vara jag, de tycker jag att ni bör notera!

Uppladdning inför morgondagen

I morgon ska vi som har Idrott och hälsa B på skolan springa Coopertestet, dvs i vårt fall 2000 m på bana. Är jag pepp? Nja. Känner jag pressen bara för att jag representerar en konditionsidrott? Ja. Vad gör jag åt saken? Kolhydratladdar = Äter och äter.

Låter som ett bra sätt att komma i toppform.

BFF

Ikväll var det uppstart för en ny grupp med barn som skulle börja orientera. Jag fick en ny bästa kompis - hon heter Sofia och är 8½ år (det där halva året var viktigt) och hon var fantastisk!

Solen skiner, jag är trött men det känns bra. Förutom att syon är så trög så att ord inte räcker till.

Min framtid

→ Jag har en lägenhet i Linköping. 33,5 kvadrat stor i ett helt perfekt läge. Det kan inte bli annat än bra!
→ Jag har sökt till Linköpings Universitet. Som prio ett ligger Civilingenjör i medicinsk teknik och sedan följer 3 andra civilingenjörsutbildningar och ytterligare ett program.
→ I sommar tänkte jag jobba in lite pengar (bara en liten detalj som saknas - ett jobb) för att flytta upp i juli-augusti nångång.

Jag längtar.

You're hot then you're cold

Jag har jättesvåra problem med att vara lagom varm. Eller kall. För det mesta är det för varmt eller för kallt tycker jag, inte alls ofta jag tycker det är okej. Som nu, det är lagom om kroppen men fingrarna fryser och fötterna svettas. Varför?

Antar att det är så att jag är het och cool, bara.

Balskor

Igår köpte jag balskor och jag håller på att gå in dem här hemma nu för att veta var jag eventuellt kommer få blåsor och skavsår, så att jag kan preparera dessa innan den stora dagen!



Hoppas ni uppskattar vårt lagom smutsiga köksgolv! ;)

Nu ska jag kila och städa mitt och Lukas rum och vår gemensamma toalett på övervåningen, för han och hans flicka Sanna kommer nämligen hem hit över helgen. Så jag antar att jag får plocka upp det jag stökat ner och vara en bra lillasyster...

Sommarkänslor

Jag bakar fyllda baguetter, degen jäser just nu så jag passar på att skriva lite.

Satt och tänkte på sommaren och blev väldigt glad när jag kom på att det är fotbolls-VM om bara 2 månader. Hur bra är inte det? Förra gången det var fotbolls-VM var jag på konfaläger i Blekinge. Jag tror att ni som varit med om det kan förstå hur kul det var - alla har vi varit på något läger, bara över en helg sådär. Vi var där i en månad. En månad, 41 ungdomar och kanske 7 ledare. Vi blev så fantastiskt tighta och jag delar relationer med många, många därifrån fortfarande. Det är fortfarande mitt finaste minne någonsin.



Marcus och Anders, två av ledarna ser smått deprimerade ut när Sverige åkte ur VM.



Sommar på Sjöarp 2006.

Igår och idag

Igår, tisdag...
- Shoppade jag med Sofia i Växjö, vi träffade såg Niklas Strömstedt som satt och fikade i solen.
- Fick jag ett MMS från Frankrike, Sanna och Alperna.
- Fyllde raringen Tim Lööv 19 år, glöm inte att titta på honom i Körslaget!
- Hade jag och Mange armhävningstävling, han vann med 50-5 (jag lät honom vinna).



Idag, onsdag...
- Är jag nästan klar med fysikuppgifterna.
- Ska jag hämta Mange och vi ska åka in till motionsOL i Växjö.
- Har Tina tagit körkort! (wiiie)
- Ska jag åka raggarrunda med Tina.
- Går jag runt med shorts hemma och intalar mig själv att det är jättevarmt.


Nya foton i ramar

Jag har upptäckt att vi har lite fotopapper hemma, så jag passade på att skriva ut två kort som jag vill bepryda mina väggar med. Särskilt eftersom det bär av ett flyttlass i sommar, då måste man ha kvar sina vänner på väggarna! Idag blev det följande sköna brudar som fick förevigas.




Mitt balsällskap

För några veckor sen kom denne trevlige unge man fram till mig och frågade om jag ville gå med honom på balen, och gammal NV-elev som han är så gjorde ju det saken till ett självklart val! Jag och Simon Logren kommer få det så trevligt så! (Stora frågan är fortfarande om vi ska sitta vid NV- eller SP-bordet...)



Bild lånad från facebook.

Baka baka...

...liten kaka. Idag har jag och mamma bakat inför lördag. Det blev vetebröd, nomnom!



Bild från våren för två år sedan.

Imorgon börjar mitt påsklov på riktigt och jag har några små planer för vad som komma skall:
• Göra klart Fysik B-kompletteringen jag påbörjade idag.
• Shoppa i Växjö med mamma, balskor är prio ett och sen hittar jag säkert en massa annat trevligt.
• Läsa en till bok (har redan läst ut en på detta lov som inte ens börjat)
• Läsa Biologi B (för då blir PD glad och jag smart)
• Få besök från Linköping av Lukas och Sanna
• Fira mormor och morfars 55åriga bröllopsdag
• Träna lite, typ imorgon och onsdag iallafall
• Sakna Sanna som är i Frankrike och åker skidor
• Tämja min piccolaflöjt

Sounds like a good plan to me.
Ni som har påsklov nu - vad har ni för planer? :)

Chokladmuffins

Dags att baka lite till eftermiddagsfikat och om det blir några över (det är planen) ska det vara till släkten på lördag när vi ska fira mormor och morfars 55-åriga bröllopsdag.


Såhär såg det ut när jag bakade chokladmuffins en sommardag 2007.

Bemärkelsedag

Ey hallå, jag fyller ju 18½ idag! Imorgon är jag mer 19 än 18, kom ihåg det!


Med önskan om en glad påsk

Idag påskpyntade jag och Sanna våra älsklingar Foppa och PD i skolan. ("Du klär i fjädrar!") Dessutom hade vi finbesök av Olof, Jonna, Malin, Emelie och Jossebosse. Så med detta önskar jag er en mycket härlig påskledighet, nu ska jag ha lov!


I mossans värld

Sitter och lyssnar på Cool Rider blandat med Jag Är Ett Svart Litet Regnmoln. Den senare är himla söt, ärligt talat!

Tänkte skriva att jag var ute och sprang i skogen i tisdags för första gången sen slutet av oktober nångång, när det var Smålandskavlen. Det var så galet härligt! Har verkligen saknat det märker jag nu. Dessutom var det glädjande att jag inte var så otränad som jag trodde efter vintern. Har ju åkt en hel del längdskidor och dessutom tränat box, styrkegympa och två idrottspass i skolan varje vecka. Det kan bli en rolig säsong det här! Ska se om jag ska springa någon av påsktävlingarna i Blekinge i helgen.

Egentligen borde jag ta tag i min kemiläxa och min historialäxa men det känns inte så lockande, jag menar, jag har två lektioner kvar och sen är det faktiskt påsklov. Då har man massor av tid att plugga igen det man missat! Vilket med största sannolikhet inte kommer att hända, men ändå.

I eftermiddag kommer Foppa tillbaka till skolan för att berätta för oss hur våra nationella prov i Fysik B gick. Jag är rädd.

Måste förresten avsluta med PD:s underbara berättelse från igår.

PD: Ja, en gång så hade jag lagt ner en banan i min väska och glömt den där. Sen när jag tog upp den efter alldeles för lång tid så hade den börjat fräta på min allra finaste mossbok! Jag blev helt förskräckt!

RSS 2.0