Österrike är bäst, jag lovar!

Nu är jag hemma, jag är trött men lycklig! Slänger in en bild och ett citat.

Tysk i liften (på engelska): Så, kan ni nämna några mer sagor av Astrid Lindgren? Förutom Pippi och Emil?
Jag (på svenska): Sanna... säg Lotta på Bråkmakargatan! Jag kommer inte på hur man översätter det.
Sanna: Öhm... eh... Lotta on the Naughty Street!
Tysken vi satt jämte bröt ihop av skratt...

Den översättningen kommer gå till historien! :)

image14

Har du koll, eller?

Eftersom jag är kontrollfreak av naturen så har jag försökt fixa ihop hur vi ska ta oss till Älmhult imorgon på enklast möjligast sätt. Det har gått.... ehm, ganska bra.
Vi fixade ihop det sista idag på matrasten och allt var frid och fröjd tills Therése ringde och krabbade ihop allt igen, men Sanna och jag beslutade oss om att strunta i henne. Himla smidigt.

Och för er som missat det - nu åker jag till Österrike! Kommer hem nästa lördag, och nu är det hög tid att packa.

Keep the good work up!

The night time is the right time

Bara så att ni vet skulle min farmor fyllt 93 år igår.
Hon dog imorgon för ett år sedan, om ni förstår.

Världens vackraste kvinna. Jag saknar dig jättemycket.

Har aldrig gråtit som jag grät för dig. Vill att du ska veta det.

Exhausted

Nu är jag helt slut. Jisses.
Var på musikskolan, det är stört kul. Särskilt när någon av en oförklarlig anledning ökar tempot på 'Jag blir så glad' så att det är över mänsklig förmåga, då gör man så gott man kan och skiter i att andas. Rätt skoj.
Annars har jag mest varit virrig och spelat fel, speciellt på Vivaldi-låten, jag tyckte det stämde skit och mitt solo blev ganska lamt. Usch ja, inte min dag.


Kom hem och satte mig i köket, ensam hemma med tända ljus, rostade mackor och den här skivan . Jag älskar att bara känna pulsen i musiken och lyssna på uppbyggnaden, sjunga med eller bara njuta. Då blir jag avkopplad, skönt! Låter hur nördigt som helst. Men jag är lite nördig ibland.

Trött, som sagt. Men lite sköna citat orkar man ju alltid med. Ikväll var det Jiri som underhöll för hela slanten.


Jon/Jocke/jag vet inte riktigt vem: Okej, "Musik Ska Byggas" nu då!
Jiri: Men vi har ju redan byggt...


Haha. Jag tyckte det var kul iallafall.


Jon: Hur lät det? Var ljudet OK?
Jiri: Jag tycker att oboerna hördes lite dåligt...

Det är verkligen helt internt. Förklaringen är att det inte finns någon på hela musikskolan som spelar oboe. Så han retas, enbart. Härligt!


Det ligger i släkten

Cyrgon säger (15:45):

ska vi spela tetris?

 Sofia säger (15:45):

hmm

Sofia säger (15:45):

ja

 Sofia säger (15:45):

kom



Jag och min bror. Tecknen på lathet ligger i att vi dels skriver på msn och inte pratar med varandra, trots att det är ungefär 5 meter mellan oss. Dock i olika rum. Och sen befaller jag honom att komma hit och spela tetris. Jag orkar inte resa mig. Jag har ju faktiskt träningsvärk i benen.


I'm blue

Har varit och tränat, efter en middag som blev tillagad lite panikartat när Therése ringer om tyskaverben samtidigt som pastan kokar över och créme fraichen ska i såsen. Jaja, gott blev det iallafall och nu är jag tränad, svettig och allmänt fräsch.

En en gång har jag lite panik över sommaren - jag har ju inget jobb! Så imorgon ska mamma och jag iväg och fortsätta ragga jobb. Tyvärr kan jag inte säga var ifall någon skulle vara så ondsint och smita och sno jobben framför näsan på mig.

Imorgon har jag för övrigt sovmorgon. Sisådär halv tio börjar jag och det passar mig ganska bra skulle jag vilja påstå. Ska till musikskolan först mitt i lunchen, som vanligt på tisdagar nu eftersom jag har vikarie. Hoppas Susanne blir frisk snart. Jag vill inte ha vikarie mer. Sen är det musikskola på kvällen också,  i tre timmar om det vill sig väl.

Var på musikskolan idag också ja, och ska dit två gånger på onsdag. Hejaheja :)

Är man musikprofilare så är man.
Är man svettig ska man duscha. Tscüss!

Jag ger dig min morgon

Poliser, tanter med cyklar, män med matkassar, kvinnor med barnvagnar, galna högstadieelever - ja, det kan vara jobbigt att cykla till musikskolan genom Alvesta city. Tur att jag är en så skicklig cyklist då. Not.

Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Analysera mera!

Som ett genomgående tema blir det analyser av kvällens melodifestival, jag kan liksom inte riktigt låta bli fastän jag egentligen borde skriva om vad jag hittat på den senaste tiden.. men som sagt, melodifestival blir det!

Charlotte Perelli stod som segrare, och ja, två segrar i rad för Kronobergs län, det är inget att klaga på! I övrigt är det väl inget att klaga på heller med Charlottes vinst, mer än att jag inte hejade på henne. Tur att det blev Charlotte iallafall, om inte Sanna som jag hejade på fick vinna. För man skäms ju inte för att skicka Hovmantorparn till Serbien heller, nä, det är ganska lugnt. Jag menar, om Christer Sjögren hade stått där - hade vi inte skämts en aning bara med allt detta fjäsk och plymer och jag vet inte allt? Så ja, jag har inget stort att klaga på.

Fast jag började fundera, på om det kanske är dags att ta bort juryn helt och hållet nu. Jag menar, Sanna fick trots allt folkets röster, men ändå vann hon inte. I den internationella tävlingen är den helt och hållet borttagen, och i deltävlingarna fram till finalen är det inte heller någon jury inblandad.

För att vara lite jobbig och långsökt så jämför jag med kära Idol i TV4, där det först är en jury som väljer ut de som kan platsa i programmet men att det sedan är tittarna som verkligen gör jobbet. Precis så är det i melodifestivalen, en jury väljer ut 32 bidrag som kan tänkas att representera Sverige allihopa, men sen är det upp till folket att fälla den slutgiltliga domen. Ring-och-rösta-konceptet är så populärt och stabiliserat i TV nu för tiden, så jag tycker det är dags att slänga ut juryn ur finaler.

Sanna Nielsen har känslan, Rongedal har stilen (mina andrahandsfavoriter) och jag har en god natts sömn framför mig!
Go Småland!

Designen, igen

Nu har jag ändrat min design helt igen. Jag blev inte riktigt kompis med min gamla, det var så plottrigt och kluddigt och ja, ni förstår, det var inte min grej. Men nu känns det bra iallafall! Den var riktigt rolig att göra, den här bannern.

Annars så jag har studiedag idag, vilket antagligen innebär att man ska plugga lite. Det gör jag nog sen. Kanske.

Har för övrigt varit och köpt en kofta idag, och nu ska jag pyssla lite med grejer som ska sys och lagas och lite allmänt sådant. Musikskolan ikväll, första repet inför vårshowen :) Lycka är ordet för det, jawohl!

Happy day

Idag har det varit en såndär klockren dag på roliga-citat-fronten! Både Therése och Fidde tyckte att jag skulle slänga upp dom här, så vad gör jag inte! Alla kommer dock i samma inlägg för jag tror inte att jag orkar dela på dem.

Fysiklektion.
Peter: Så alltså, allting har en acceleration även om föremålet är stilla!
Olof: Men nej, det går ju inte! Om det är helt helt stilla så accelererar det ju inte!
Peter: Jo Olof, nu får du ge dig!
Olof: Jahaja, här sitter jag och accelerarar för fullt...

Nu när jag skrev det märkte jag att det inte låter så kul som det faktiskt var. Men strunt i det. Nästa!

____________________

Vid datorerna, tetris-tävling som vanligt.

Irvin: Jag hejar inte på dig iallafall Therése!
Therése: Nejmen, så tråkigt då! Men jag tror att du är snäll och mjuk innerst inne ändå...
Irvin: Aaw, va snällt sagt! Du är lika mjuk inuti som sköljmedel!

Det här förstår alla iallafall hur kul det är! :)  Sen gav Irvin mig en snickers och Fidde en twix. Vi bytte. Nästa!

____________________

Fortfarande vid datorerna, fortfarande tetris-tävling. Som vanligt.

Therése är mitt uppe i en tight match mot Sanna och behöver koncentrera sig extra. Robert stör henne så mkt han kan.
Robert: ihihihiihihihihihihiih
Therése: Men sluta, du stör jättemycket!
Robert rycker i Theréses stol så mycket att hon glider iväg från tangentbordet.
Therése: Åh, Robert, din.. din... din mask!

Ni må tro att det blev allmänt muntert inne på NV då! Therése är nämligen inte den personen som säger taskiga saker till någon annan, aldrig närmare bestämt. Och nu, när hon blev riktigt irriterad, var det värsta hon kunde komma på .... mask....

ROLIGT ROLIGT!

Tänk om

Jag kom precis på en sak!
Tänk om jag inte får något av de sommarjobben jag sökt... jag har ju trots allt bara sökt två, det är inte så himla lätt att få ett jobb bara hux flux. Så jag kom på att det blir till att skriva fler ansökningar, bara skicka in hit och dit, jag menar, bättre för många jobb än inget alls, skulle jag vilja säga.

For your eyes only, only for you


Skidglasögon

image12image13

Ja, skidglasögon är det på tapeten! Var tvungen att posera lite med dem! Sanna, om du läser det här - du får låna de till vänster! För de till höger är bland mina käraste ägodelar så dem rör du inte ;) Men om du vill, som sagt, de till vänster är utlånbara. Himla snyggt det blev.

11 dagar kvar till Österrike gott folk!

In Sweden we call it grandpa's clock

Jag sitter på musikskolan med min gitarr (i fodralet) och väntar på att Ronny ska öppna och vara klar med föregående lektion. Jiri kommer förbi.

Jiri: Hej!
Jag: Hejsan!
Jiri: Vad är det där för instrument? *pekar* Det ser ju ut som en farfarsklocka!
Jag: Ehm, haha, ja, det kanske det... är...

Tina. Din pappa är verkligen sjukt rolig. Därför tycker jag om honom. Och dig.
Ses imorrn gums!

Nattens äventyr

Det var några små äventyr at Gustavsson's house inatt.
Jag vaknade halv tre och behövde kila ner på toa, så, jag gjorde följdaktligen det. Och precis när jag kommer ner för trappan så smyger pappa igen dörren till deras sovrum, och går och lägger sig för han hade varit uppe och druckit vatten.
I morse när vi berättade om vad vi hittat på inatt kom vi på att det skulle blivit väldigt kul om pappa och jag hade mötts när vi var uppe, och att jag antagligen hade gallskrikit (det gör jag alltid när jag blir överraskad, inte för att jag är rädd utan mer förvånad). Då hade ju mamma vaknat, sett att pappas säng var tom och hört mig skrika - ja, rörigt hade det blivit!
Men nu möttes inte pappa och jag, han hörde mig bara och försvann så fort han kunde. Så egentligen var detta inget kul alls. Men ändå.

Favorit

Favoritsysselsättning en lördag:

- Ligga framför tv:n och kolla på sport. Det kan jag göra i timmar, jag tittar på allt i princip. Ni som känner mig bara en liten smula vet att det stämmer.

- Gå en tävling. Det gjorde jag idag, utanför Halmstad. Att jag inte sett tjusningen i det tidigare! Man går ju rätt hela tiden, det är mkt roligare än att springa fel faktiskt. Eller nåt. Fast jag blev rätt sugen på att springa. Men ändå.


Har gjort båda sakerna idag, men ändå är jag helt upp&ner-vänd. Jag rasar sönder och samman för att andra chansen i melodifestivalen blev ett fiasko i mina ögon. Det var Ola, E-type & The Poodles och 'Androla' som hade de bästa låtarna, strunt samma om artisterna är mer eller mindre omtyckta. Det är ju låtarna som ska representera oss, snälla?

Nu är jag lite upprörd. Lite sådär.

Bara film, mer film, massa film!

Veckans bästa film trodde jag lätt skulle bli De Andras Liv som jag skrev om innan, men icke!
Idag på svenskan såg vi på den överlägset roligaste filmen på år och dagar! Vi (Jag, Sanna, Annie, Olof och Therése) skrattade iallafall så att vi kiknade, eller Therése hostade av skratt, haha :P
The Princess Bride heter den, eller på svenska Bleka Dödens Minut. Klicka på länkarna och läs lite om den vettja!
Otroligt rolig var den iallafall, allt var bara så klockrent! Helt underbar. Och om du läser det här Olof - fixa den till Österrike-resan, det kan bara bli succé!

Mer hade jag inte på mitt hjärta, lika bra att inte skriva alltför mkt när folk snokar runt här som galningar ;) (Therése....)  Men det är sånt man får ta när man är såhär offentlig antar jag!

Ha en kanonhelg nu och missa för allt i världen inte friidrottsvm!


Just nu

Har inte varit jätteduktig bloggare nu på några dagar, har haft fullt upp med resten av livet, tro det eller ej. Kan ju dra en liten summering om hur läget är just nu:

☼ Har fått omdöme i samhällskunskap där jag bara har ett litet trappsteg kvar till MVG, och det gäller för mig att analysera mera! Låter himla kul, jag vet, men hon tycker att jag tillför otroligt mycket till klassdiskussionerna och om jag bara analyserar lika mycket skriftligt som muntligt så kommer det lösa sig. Ja, det är ju ingen nyhet att jag har lätt för att prata...

☼ Nästa fredag ska jag till Osby med Therése, Philip och Sanna och bowla. + en massa annat folk såklart, det är kyrkans unga i Älmhult som drar med mig dit. Ska bli kulkul!

☼ Jag har fått en massa roliga låtar som ska spelas upp på vårprojektet v. 14, Thalia är som vanligt platsen. Ska bli otroligt kul! Kom och lyssna! Jag ska försöka få någon inspelning att hamna här också.

☼ I helgen ska jag till Halmstad och "tävla" för första gången i vår, eller ja, jag ska bara gå. Får ju fortfarande inte springa så jag ska promenixa runt, men det kommer ändå vara kul att vara tillbaka i känslan - och att träffa allt folk såklart!

☼ Det är bara 14 dagar kvar till jag ska till Österrike! Lycka till 1000 är det, och jag har idag varit och tagit ut Euro, handlat solskyddsfaktor och linsvätska. Inte för att linsvätskan har något med Österrike att göra, den hade jag ju behövt ändå. Men iallafall...
Nu är det bara stavar som fattas, eftersom jag alltid åkt med Lukas eller Jakobs stavar, (vet inte vems om jag ska vara ärlig) så måste vi ta och införskaffa mig ett par nya egna. Mina gamla går mig till halva låren...


De Andras Liv

Såg klart en sjukt bra film på tyskan igår. Det var bara jag som tyckte om den typ, men ändå! Det struntar jag fullkomligt i :) De Andras Liv hette den, och handlade om 1980-talets Östtyskland. Eller ja, lite väst var det också med men den utspelade sig i öst.
Slutet var makalöst bra, haha, helt överumplad blev jag. Brukar tycka att sluten på filmer är antingen för sorgliga eller för onaturligt lyckliga så det här var kanon, rekommenderas på momangen!

Föreställ dig att du mår toppen

Precis hemgekommen från musikskolan, skulle lirat lite gitarr idag men precis som förra veckan så är Ronny sjuk, han har fått diabetes precis och ligger på sjukan för att få sina insulinvärden tillrättafixade. Stackars man.

Träffade Jocke och Carl där och det var ett trevligt möte må jag säga. Jocke är det häftigaste människa jag vet, bläckblås-lärare är han och Carl är otroligt kul och mysig han!

Carl: Men nu när inte du ska ha lektion kan du ju kompa mig istället! (på trumpet)
Jag: Ehm... mjaa...
Jocke: Jomen visst! Kan du "all way on" ? (eller vad låten nu hette) Det ska vara ett riktigt maffigt 20-talskomp till den, *bombadidawaaamkadidayeee...*
Jag: Haha, jag tror tyvärr inte att min kompetensnivå är där än tyvärr.
Jocke: Men det är klart du klarar, så himla begåvad som du är! Har du hört henne spela Take Five eller, Carl?
Carl: Jag tror inte det...
Jocke: Den är bara för bra den! Sjukt bra låter det! Och lyssna! Nu spelar Jiri den där inne!
Jag, halvvägs nerför trappan: Hejdå! Ha det bra!
Jocke: Javisst! Jaha, hej Carl....

Kanske låter lite virrigt och så, men man blir glad när man hör att man är uppskattad. Och Elisabeth sa förra veckan eller när det var att jag var himla bra på Prim A Vista. Musiken är min grej, jag tycker det framgår. Jocke, haha, denna roliga människa! Synd att han är gift och har barn.... ;)


Inte sämre än så

Fick in klagomål av en viss J att min bild på min header var lustig. Tackar som frågar! (; 

Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig!

Söndagen har annars bestått av Vasalopp, Skidskytte och Premier Leauge - oj, det var ett tema det där!

Pappa sitter och kikar på fotboll. Jag kommer in i rummet.
Jag: Är det spännande?
Pappa: Nej. Jo. Ehm....

Sånt händer när man börjar bli gammal.

Bäst!

Skånemix
Mina bröder är bäst just nu! Checka bara in:
http://www.lok.se/index.php?page=1&newsId=1307&numberOfNewsDays=14&PHPSESSID=0782cc5931be508f6651bad3cedbd801

Halvdant

Min design är för tillfället.. halvdan!
Håll ut.

Det går undan i svängarna

Mattelektion, fredag

Per: Ja, och vad blir det för en kurva av den här funktionen?
Olof: Det blir ju ingen kurva! Det är ju en vanlig linjär funktion, det blir en linje!
Per: Men kurvor kan vara raka också!
Klassen protesterar...
Olof: Jaa, jag känner mig ganska kurvig idag! Kurvigare än vad du är, Sofia!

Hmm. Kan kurvor vara raka?

RSS 2.0