Det är en sådan dag

Idag har jag sovit på soffan framför skidorna på TV. Det var skönt må ni tro. Imorgon är det skola igen, och efter skolan så är det rep på musikskolan från halv fem till nio. Trevligt trevligt!


Smörja

Idag bjuder vi på två stycken smör-ballader-kärleks-trams, för det är faktiskt ganska fint.

Boys II Men - End Of The Road
och
Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up Where We Belong

En julsång också, för det är faktiskt första advent imorgon.

Bon Jovi - I Wish Everyday Could Be Like Christmas

UF-företag kanske?

Från anonym smsare:

"Vill du veta, att mina benhår skulle lätt kunna bli till ett par Barbieperuker :P"

Funderingar

Det som jag tycker är fruktansvärt jobbigt med att vara "allmän" genom att ha en blogg eller en bilddagbok är att folk hela tiden ska ifrågasätta och kritisera det man skrivit eller det man lagt upp en bild på, vilket gör mig så trött! Visst, absolut, man ska ifrågasätta saker om man så vill, men att folk ska nöta och upprepa det man tagit upp på sin blogg, och ta allting så fruktansvärt seriöst gör att jag tappar glädjen i att blogga. Så det så.
Något som gör mig glad är den där busungen Sanna, som har varit sjuk i 4 dagar nu. Kom tillbaka!

Sanna säger (15:30):

DU? NORMAL?

Sanna säger (15:30):

HAHAHHAHAHA

Sanna säger (15:30):

HAHAHAHAHA


Skolesang

En dryg timmes miljökunskap börjades morgonen med, jag blev gruppledare till något gruppförhör vi ska ha nästa vecka. Halleluja, jag får aldrig vila! Men om det kan leda till ett bra betyg i slutändan ska jag ju inte klaga.

Nu väntar 3 timmars håltimme innan jag ska till musikskolan i 45 minuter, sen smackar vi dit 1 timmes hål igen och sedan ska jag sluta dagen med två timmars lektion - matte och religion. När jag kommer hem blir det till att slänga i sig mat, andas några sekunder, och sen musikskolan igen. Vid halv sju kommer jag hem för dagen, och då brukar jag vara helt slut. Onsdagarnas schema - 08.00-18.30 - brukar ta på krafterna.

Men vad gör det när Bonde Söker Fru väntar på kvällen? Ingenting alls.

Tränat

Jag tänkte skryta lite, för jag har tränat sketaduktigt idag, ni skulle bara veta! Och det kommer ni att få nu också.

Vi var i hanaslöv, sprang till fyrvägskorset och uppvärmning, allt precis som vanligt. Sen körde vi intervaller, "gå-jogga-löp" med lyktstolpar som riktmärken, och gick en, joggade en och sprang järnet en, och började sen om från början. Gjorde så i kanske 1,5 km, sen vände jag om hemåt fast då gick jag en, joggade en och sprang järnet två stolpar. Var riktigt stolt över mig själv! Sedan gjorde jag två rejäla ryck i backen också innan jag kollapsade inne i värmen hos Mange.

Han har kryckor nu men kan nästan gå på knät, skönt att det börjar bli bra :) Har varit jobbigt länge nu...

Mardrömmar

Bara för att ni älskar mig så slänger jag in ett inlägg idag iallafall. Även fast jag har tusen andra saker som är viktigare, men skit samma.

För någon vecka sen så kom jag till skolan, och berättade att jag hade haft en mardröm. Det roliga var att Therése också hade drömt en mardröm, om precis samma sak, och det läskiga var att vi båda hade tappat våra tänder. Tänk er, vakna upp utan tänder liksom? Ja, det var fruktansvärt läskigt.

För att få Josse att sluta tjata kan jag ju skriva att hon är min bästis också, tydligen ;)
Hon får hedersplatsen på bild här idag!


Urk&lyst

Som min kära klasskompis S hade sagt, så har jag ingen urk&lyst längre. (Ork&lust, m a o.) Blogginspiration noll, eller ja, jag har ju saker att skriva om men jag är inte sugen på det ändå. Det är mycket i skolan, mycket utanför skolan och all vanlig stress, såklart. Julklappar? Inte ens börjat.

Hur som helst, min helg har varit toppen och jag bloggvilar lite igen nu.

Jag har äntligen fått en fredag

Nu är jag hemkommen efter en lång lång lång fysiklektion med fetegenomgång om totalreflektion och trigonometri, bland annat. Jag känner mig helt och hållet hjärntvättad. Pax att inte tänka mer idag.

Idrotten var askalaskul, vi värmde upp med en störd dans som fick alla att "shaka loss" lite. Marianne var duktig på det där må jag säga! ;)  Volleyboll var det sen, och mitt lag var bäst. För första gången i historien fick faktiskt Sanna och jag spela i samma team, och ni ser ju hur fruktansvärt duktiga vi är!

Fredagen är här, och helgen med den. Mumma.

Carpe Diem

Min bror sa en väldigt bra sak till mig häromveckan.

Gör det som gör dig glad, och det som känns bra. Vad andra säger om det är verkligen inte ditt bekymmer, för om du mår bra är det huvudsaken. Att må dåligt för att andra ska tycka om dig är bara dumt.

Det är det jag lever efter just nu. Jag lever för att jag ska må bra, för att det ska kännas som jag vill och för att jag ska uppskatta livet.

Idag är första dagen på resten av ditt liv.


Kvällens planering

Nu har jag rensat lite lite till, 95 st står kontaktlistan på. Nej förresten, Emelie förstörde det så nu har jag 96 ;)

Ikväll ska jag gå en jättelång promenad med musik i öronen hade jag tänkt. Fast då måste jag fixa ett gummiband som håller ihop hörlurekontakten med mobilen, det är ett jättefint glapp där mellan nämligen. Och känslan förstörs lite om man måste hålla ihop mobilen själv.

Komma loss, och tänka lite.

Jag är på blogghumör och jag har massa roligt att blogga om! Oroa er inte att jag glömmer det, för det står som anteckning på mobilen nu, så det ska jag nog fixa.

Lite bättre iallafall.

Nu har jag rensat! Ojojoj, så duktigt.

Fast resultatet känns inte så fantastiskt. Jag har fortfarande 98 st kvar, men det tycker jag är ganska okej ändå.
Så det så.

Stort projekt

Jag har ett projekt på G!

Det är att rensa min msn-lista, har alldeles för många kontaker som jag aldrig snackar med, so, here we go!

Vi börjar med att räkna hur många jag har från början. Okej, 237 st.

To be continued...

Viktigt tips

Jag fick precis ett rysligt trevligt sms.

"Jag lovar. Ha en superfin kväll Sofia o om du ska spruta så gör det inte under sängen. Du såg ju hur det gick för Sanna."

Ingen tvekan - ni är bäst i världen!

Mysigast på dagen

Det finns ett tillfälle som har blivit min favoritstund på onsdagar - bilresan mellan musikskolan och hemmet, med Malin. Eftersom hon har tagit körkort så kör hon hem mig, vilket är himla smidigt. Där uppdaterar vi varandra om ens liv, snackar killar, killar och killar. Sjukt underbart. Tack för att du funnits i mitt liv så länge Malin, du är underbar!

Hedersbild. Väldigt snygg sådan, jag vet.

Hopplös

Nu är miljökunskapen för dagen avklarad, och eftersom det inte är någon lektion på musikskolan idag så har jag håltimme till 14.00. Lovely. Men jag har tagit tillfället i akt och beställt klipptid nu vid tio, så det är skönt att få någonting gjort på hålet iallafall.

Snart borde Therese dyka upp, och sen ramlar väl resten in lite senare. Eller ja, Sara hoppar väl in. Hon har ju kryckor. Precis som Mange.

Nej, nu ska jag gå och adoptera ett ben.


Per i mossen

Nu har han lyckats igen, vår fantastiske PD. Vi diskuterar studieteknik på mentorstiden, och förra veckan skulle Per ge oss en frågeställning.

"När funkar det som bäst för dig, och i vilket tillstånd är du då?"

Som gjort för att misstolkas? Då ska ni bara höra fortsättningen, som kom igår.

"För mig funkar det bäst när det är avslappnat, men intensivt."

Utan sådana här ögonblick skulle jag inte stå ut, dag efter dag. Tack!

MUPparna

Idag hade vi på MUP (musikprofilen) lunchkonsert, därav den snitsiga rubriken!
(Jamen kom på en bättre själva då!)

Vi spelade tre låtar, och det var fruktansvärt bra respons, kul att folk tycker om det vi gör, det får en att vilja mer och mer.
Slänger in en bild på mig, Philip, Therése och Joel från öppet hus. Den är ganska snygg faktiskt! Även fast min hållning inte är något att skriva till kungen om. Jag skyller på lågt notställ.


Ingen kickar fotboll som han

Nej, ingen.


Prioritera!

Sofia säger:
Vi borde kanske gå och lägga oss?
Sara säger:
 Nä, jag kan inte, jag spelar Fia med knuff!
Sofia säger:
Jag kan egentligen inte heller, jag skickar getter.

Så prioriterar NV07 en söndagskväll vid 23-snåret.

Skolkort kom idag, varsågod på smakprov!

Avdelning timing

Igår morse skulle jag gå och duscha, och stod med bara handduken i hallen påväg in i badrummet. Då ringer det på dörren och in stegar min moster med en manlig riksdagsman i släptåg. Det kan man klassa som ytterst pinsamt, faktiskt. Fast jag kom undan ganska lindrigt men lite konstiga blickar då man skulle vara trevlig och hälsa, men sen smet jag in och låste om mig så fort jag kunde.

Riksdagsmannen, han satte sig och drack upp mitt kaffe vid köksbordet han.

Mustasch är aldrig fel

Nu är jag hemma igen, och har samlat nya krafter. Först ut på bloggscenen är en väldigt intressant sak som hände i onsdags.

Jag, Emelie och Sanna satt i ett grupprum och pluggade lite. Fast egentligen luktade vi mest på tuschpennor, för vi hade en hel korg med sådana pennor som luktar olika beroende på vilken färg det är. Jag satt och luktade på den bruna (julmust), intet ont anande. Då smög Emelie upp med sin hand mot mitt ansikte, tog tag i pennan jag luktade på och målade dit en jättestor mustasch på mig. Kaoset var ett faktum.

Några minuter senare störtar jag gråtandes ut mot toaletten för att tvätta mig, och Emelie kommer ut lite senare med bruna nerkladdade armar. Anledningen till att jag grät var att jag skrattat fruktansvärt mycket. För det var ganska kul att ha mustasch. Egentligen.

This is it

Nu kände jag att det var dags  - HEJ BLOGGEN!

Jag höll på att börja lipa vid IDOL-utröstningen, av två anledningar.
1. Att Johan Palm fortfarande är kvar.
2. Att någons bild bara släcks ner helt brutalt när man är ute, jag tycker det ser ut som döden!

Snyft.

Mer bloggande kommer, och det som står först i kön är historien om mig, Emelie, och mustachen.

Den som väntar på nåt gott...

.. ja, jag ska börja blogga!

Jens har tjatat på mig och jag har faktiskt saknat det lite, men jag känner att jag måste återhämta mig lite fortfarande. I helgen ska jag till Linköping och mina bröder, men efter det kommer bloggen att köra igång igen. Jag lovar.

Trött

Jag är trött på allt, och som det lutar just nu kommer jag inte blogga på ett tag för jag ska ta och reda ut mitt liv lite istället.

TACK, Therése, för att du alltid lyssnar och alltid bryr dig. En timme i telefon med dig gör livet ljusare.

Öppet hus

Idag har jag varit i skolan, och nu är jag så trött så trött.
Det var väldigt intensivt när folket väl var där, men när alla gick så gick liksom musten ur oss. Allt slutade med att jag låg i Malins knä och halvsov i nästan en halvtimme.

Ikväll ska jag på Chicago i Växjö så jag får väl gaska upp mig lite tills dess! Imorgon är det Fars Dag och jag har faktiskt köpt en blomma till pappa nu.

For the win!

Kevin Borg - IDOL 2008.
 
Det är bara så.

Öppet Hus imorgon, så jag ska sova tidigt ikväll!

Life is a rollercoaster

Idag är livet berg&dalbana, men jag kan verkligen inte förmå mig att vara sur och besviken när man har detta fantastiska sällskap i skolan! Vi har gjort många roliga saker idag;

biologin så ritade vi, Sanna och jag gjorde det på golvet och låg helt utplattade på mage, så att till och med Foppa kom in och undrade vad som försigick. Roligt var det anyway!

Efter det så hade vi lång rast innan idrottsteorin, så jag, Sanna, Tim, Henke, Fidde och Adrian lekte kurragömma i biologisalen. Det var helt sjukt underhållande, särskilt när Fidde hittade världens gömställe som vi tryckte in mig i - skåpet under diskhon vid fiskarna. Där satt jag i 10 min innan Tim hittade mig.

En lång matsalsvistelse med prat om både det ena och det andra, men frågan "är du bra på att hålla masken?" var standard.

Hela eftermiddagen tillbringades med att förbereda öppet hus som är imorgon på skolan, TE07, NV06 och självklart NV07 gjorde min eftermiddag. Helt underbara människor, utan er vore livet pest och kolera.

Trots denna underbara dag kan jag inte låta bli att vara lite besviken.
Why does it hurts?
Please God explain, 'cause I don't understand.

Pregnant?

För någon timme sedan fick vi reda på att en som vi känner lite halvbra här i A-a är gravid. Jag, Sara, Sanna och Malin pratade väldigt ivrigt om detta och det fortsatte när vi gick in på lektion hos Gun. Jag utbrast "ja, men då måste hon ju vara i femte månaden nu!"  Gun utbrast förskräckt: "Va?! Du?!"

Nej, lilla Gun, jag är inte gravid.

Men idag är det två månadersjubileum, du är bäst! ♥


I know what's best for you

Sicken dag! Började med en fotograf som mystiskt bara fanns på plats i fotograferingssalen utan att någon sagt till honom var han skulle vara. Men han hade packat upp alla sina saker och satt och kikade på nyheterna när vi kom. Jaja, det löste ju sig fint.

Jag, Sanna och Foppa gjorde bort oss rätt fint när vi stod innanför den låsta dörren till sal 123. Foppa hade haft lite problem med låset och Sanna sa:
"Du kanske har lite problem med att få in den i hålet?"
Foppa fräste tillbaka: "Ja, det är inte alltid så lätt faktiskt!!!"
Vi tänkte dock inte på att hela TE06 + Gunilla K hörde oss, och att de dessutom satt och skrev prov ca 5 meter bredvid oss. Fiffigt.

Vi fortsatte spinna vidare på det där med låset och nyckeln och allt, men när matteproven delades ut på matten var det tyst på oss. Men det gick hyfsat bra, trots all ångest jag haft. Det var bara sista uppgiften som var lite lurig men jag tror att det löste sig helt OK ändå.

På religionen kände jag för att slå någon på käften, det diskuterades homosexualitet och jag blev smått rasande, haha. Jag har ett fantastiskt temperament.

Musikskolan nu ikväll och vid lunchtid var lika trevlig som alltid. Tacka vet jag den! Nu ska jag gå och boxa ut min aggressivitet på min nya boxboll.

Tuesy 17!

Idag fyller Therése år och vi överraskade henne i skolan med ett stoooort jättefint paket! I det var det en stor ram med fotografier på mig, Sara och Sanna. Hur fint som helst! Jag skulle också vilja ha den tavlan...

 


Therése med paket, paketets innehåll och Tuesy som Pocahontas som vi tvingade henne att vara hela dagen.

GRATTIS ÄLSKLING! :'D

Skuuulan

Skolan idag har varit trevlig, med en hel del järn i elden!

Det började med att den enskilda fotograferingen imorgon krockar med utprovningen av studentmössor, och att det dessutom är bokat i samma sal. Verkligen toppen! Men det har jag, Jonna, Annie och Therése rett ut nu. Tror vi.

Dessutom är nu affischerna inför Öppet Hus på lördag i stort sett färdiga. Jag satt någon timme och skrev ut, klistrade, organiserade och trixade och med genemsamma krafter har jag och Atti nu sammanställt något som vi är hyfsat stolta över! Trots att Artur sa att det såg ut som dagisbarn gjort det "för mycket färger och för stor text". En utställning i typsnitt 12 vore ju verkligen toppen...

Jag tog inte den kritiken så hårt.

Slutligen en bild på Josse och Jonna bara för att de är så söta!

Vilken kombination!

Nu är Theréses present från mig, Sara och Sanna klart. Säger inte vad det är dock om Therése mot all förmodan skulle läsa detta innan hon får den!

Ikväll skulle jag ha tränat på min nya boxboll men jag har ont i huvudet så vi skippar det. Det blir mat istället. Härnäst väntar toast i kaffefilter. Jag älskar den kombinationen. Tack för idéen Oliver :)

Halloween

Det ringde på dörren under Halloween-kvällen och mamma gick för att öppna. Några barn sa "Bus eller godis" medan mamma iskallt svarar "Nej." och stänger dörren. Klockrent, där fick de så de teg!

När JAG var liten var det verkligen aldrig någon som gick omkring på halloween utan då höll man sig inne. Påskkärring och kanin och det där har man däremot varit utklädd till och tiggt godis.

Men det är ju en annan femma.

Bäst på länge

Idag var jag någon timme ute hos Philip i Lekaryd och hjälpte honom att passa hans lillasyster Ingrid som är 3 ½ år.

Ingrid ville jättegärna leka sjukhus med oss.
Ingrid: Kan du vara doktor?
Jag: Nej, tyvärr, jag har ingen utbildning.
Ingrid: Kan du vara doktor?
Philip: Nej, tyvärr, jag är humanist.

Amazing!

A lot of people

Det är just nu 7 pers + katt som bor hemma hos mig där det brukar vara jag och två föräldrar. Helt galet, vad mycket folk och liv och rörelse. Men det är kul, verkligen!

Fast jag är minst. Som vanligt.

RSS 2.0