Skolkort

Nyss damp ett brev fullt med skolkort ner i postlådan, här har vi det sista enskilda kortet under min skolgång. Vad tycker vi? Ja, jag vet inte riktigt. Lite smågulligt sitter jag väl där och flinar men man kan ju alltid hitta så mycket småfel när det handlar om sig själv. Det jag tänker på just nu är att ena ögonbrynet ser ut att vara uppåt, som om det är förvånat, och det andra bara lagom rakt och slätt där det är. Kan vara för att jag övat för mycket på att lyfta ett i taget... Äsch, slut på analys. Här kommer det.


Sanna gjorde precis en Sanna

Nu hände det igen - Sanna säger åt mig att ringa och när jag ringer så är hon inte hemma. Det är inte första gången det händer...

Därför blir det en fin bild på henne! Det finns det många! :D


Jag kände att det var dags

Såhär såg mitt rum ut för inte så länge sedan, och när man inte längre kunde röra sig i gångarna som först var gjorda bland sakerna så kände jag att det var dags att städa upp. Så nu är det faktiskt rent! Förutom att alla mina saker som jag slängt in på Lukas rum nu har slängts tillbaka eftersom vi har målat och tapetserat om där. Men vem har plats för en extra saccosäck, en pilatesboll och pilatesmatta och en boxbollsstång bara sådär? Inte konstigt att det blir stökigt.

Klicka på bilderna om ni vill se dem större...


Nu är jag här igen

Godmorgon bloggen!
Ja, det är väl bloggen jag får hälsa på eftersom ingen annan än jag stiger upp såhär dags när det är höstlov. Så går det när man däckar nästan innan solen gått ner på kvällen.

Sen sist har jag skrivit högskoleprovet, sprungit Smålandskavlen och haft körlektion, ungefär. Dessutom har Tina spenderat nästan ett dygn här och vi har inte gjort ett dyft, det var väldigt nödvändigt tror jag. Hur som helst så gick högskoleprovet bra, jag förbättrade mig med 14 poäng sen förra året tror jag. Om jag har rättat rätt och om normeringstabellerna är någorlunda likadana som åren innan så ska jag nog ha 1,3 som resultat nu. En helt okej förbättring från 1,0 måste jag säga!

Smålandskavlen var det i söndags, det är en orienteringsstafett. Vi hade 7 lag med från klubben i lite olika klasser, det är enormt mycket för att vara lilla Alvesta. Jag sprang i ett öppet lag (man får blanda ålder och kön hur man vill), och vi var inte så värst seriösa någonstans. Men vi klarade det och fick motion och tyckte det var kallt i bäckarna. Frågan är varför man frivilligt springer runt i skogen när det är såhär kallt. Det roligaste den dagen var nog finländaren som jag spanade in. Han var jättesöt, så jag stod och glodde på honom i någon kvart - självklart tittade han tillbaka men det beror nog snarare på att jag inte släppte honom med blicken än att han var intresserad själv. Nu har jag i alla fall förföljt honom på nätet så jag vet det mesta om honom.

Idag ska bli en riktigt härlig slappedag, när jag ska pyssla med en massa olika hemliga småprojekt. Det ska bli himla härligt! Dock måste jag först pyssla om mig själv för att orka pyssla om något annat. Då blir det en tur till duschen med ansiktsmask och hårinpackning tror jag allt. Jag längtar redan efter den här dagen, fastän den redan är här. Hur konstigt är inte det?

Äntligen höstlov

Halv höstterminen har faktiskt gått, tro det eller ej! Det firade jag med lite film nyss - American History X. Jag vet att det inte är en feel good-film som man myser till, men den är rysligt bra så jag håller den som en av mina favoritfilmer alla kategorier.

Planerna för de tre första dagarna på höstlovet är dock allt ifrån lugn avslappning.

Imorgon ska jag upp vid sisådär kvart i sju för att sedan åka till Växjö och skriva högskoleprovet för andra gången. Jag gjorde det i våras också men eftersom mitt liv var lite off för omvärlden då min blogg inte uppdaterades, kan jag ju berätta det. Ja, en liten parantes där bara...

På söndag så får vi ju ställa tillbaka klockan en timme under natten, vilket är skönt. Då ska jag nämligen upp vid halv sex eller något liknande vilket "bara" blir halv sju om man tänker sommartid. Varför då? Jo, jag ska till Tenhult utanför Jönköping och springa orientering, Smålandskavlen närmare bestämt. Jag går mest runt och hoppas på att det inte ska vara frysande kallt ute.

Måndagsmorgonen är lite mer lugn, men inte mycket. 08.05 har jag körlektion i Växjö - hur sjutton kunde jag gå med på att boka den tiden? Hur som helst, there we go!

Jag tycker det är starkt iallafall

Nu går det inte att komma in på Blondinbellas blogg igen. Ja, jag läser den och det är inget jag sticker under stolen med till skillnad från vissa andra (Emelie tralala). Det är så segt för att resten av världen också besöker den just nu. Varför det då? Jo, hon har lagt ut en bild på sin acne igen. Det skapade ju enorm uppståndelse förra gången och nu var det tydligen dags igen. Säga vad man vill om Blondinbella, men jag tycker det är enormt starkt att visa att man tycker man är vacker hur man än ser ut, så det så. Det var nog bara det jag tänkte säga.


Torsdagen den 22 oktober

Denna torsdag har sett ut som följer hittills:

08.53 - Vaknade med ett ryck, tittade på klockan och skrekt rakt ut i skräck. Jag trodde det var lördag och att jag försovit mig till högskoleprovet. Känner nörd-stämpeln på mig där ja.

09.45
- Efter en fin frukost satte jag mig vid datorn och gjorde lite projektarbete, det är inte klokt så mycket lustiga tillsatser vi har i maten. Man blir lika chockad varje gång. Visste ni att man hade gummi i hamburgerdressing?

10.30
- Packade väskan och gjorde mig i ordning.

10.45 - Cyklade till frisören, klippte till mig.

11.40
- Cyklade vidare till skolan, satt och snackade skit med Alexander och Oliver i väntan på att Sanna skulle komma.

12.10 - Fick äntligen äta, Sanna var seg på att cykla.

13.00 - Satte mig och spanade på övervåningen med Sanna och Therése i hopp om att rutskjortan skulle komma förbi. MEN - nu äger jag ju faktiskt en bild på honom och under dagen kommer även ett namn ramla in i min inkorg... Tack Leif!

14.00
- Hemma. Dags för projektarbete igen? Ja, det tror jag. Sedan blir det kemi och eventuellt matte, och sedan körkortsteori. Jag har att göra.

(Här skulle det varit en bild på mitt hår men det är inte så att jag och blogg.se samarbetar just nu)


Lycka

Lycka är en snäll mamma (som bara skämmer bort en som ensambarn lite) som köper nya vantar åt en när man slarvat bort sina andra på bussen. Jag blir så GLAD! Åh, tack så mycket mamsen!

För övrigt drömde jag i natt att folk hackade på mig för att jag inte hade hål i öronen, det har hänt förut. Bara för det ska jag inte skaffa det. Tror jag inte... åh, detta dilemma.

All ära åt Sara

Du är Sofia! När resten av klassen skrattar och stökar så sitter du och ler stolt för dig själv. För det var egentligen du som triggade igång det, men det behöver ingen få veta.. Du är en liten lurifax som inte går att hejda, likaså din ständiga längtan efter mat. För övrigt har du inget emot att slå en liten trudelutt på flöjten.

En, om jag får säga det själv, ganska klockren beskrivning av mig. Sara, du är helt underbar! :D

Ett farväl

Jag var i Norrköping i lördags, sen åkte jag tåg hem. Det var sorgligt att ta avsked av Emelie. Snyft. Se bara på hennes tårfyllda ögon och darrande underläpp!


Dagens i-landsproblem

Jag har ett problem.

På den gamla goda tiden var min schampo-flaska och min balsam-flaska lika stora, vilket medförde att flaskorna tog slut samtidigt. Nu har de gjort schampo-flaskan en aning större, ni vet, utökad volym. => tar inte slut samtidigt. Förvirrande.

Grattis!

Grattis Sara till körkortet! :D


"Men... är inte det där en tagetes?"

Nu är jag hemma och välbehållen från mitt besök i Östergötland. Igår förmiddag så tog jag tåget från Linköping och Jakobs lägenhet hem till Emelie i Norrköping. Hon bodde väldigt fint och vi lagade mycket god mat! Dessutom fick jag strålande material till en artikel, mer kött på benen till mitt projektarbete. Vi tog en mycket fin bild innan vi skiljdes åt, den kommer upp vid annat tillfälle när jag orkat ladda över den från mobilen till datorn.

På kvällen var jag, Jakob, Elin och Lukas ute och åt sushi. På våra fina tallrikar med massor med olika goda fisksorter fick vi också en ätbar blomma. Jag, Jakob och Elin fick små söta blommor som smakade sött och fruktigt, precis som blommor luktar. Lukas däremot, han fick en hel tagetes-blomma. Den var besk. Ja, vi har något i våra gener i vår familj att vi äter konstiga saker. (Där ser du Sanna, det är inte bara jag!)

Sedan spenderade jag och bröderna några timmar hemma hos Karl-Oskar med Jakobs och Lukas kompisar, innan vi gick och hälsade på Elin när hon jobbade natt på Statoil. En vaniljbulle senare där var vi hemma och jag somnade gott, bara för att någon minut efter att jag somnat bli väckt av en söt liten kisse som slickar på min näsa...



Tagetes. Ätbart, tydligen!

Helgen ska spenderas i...

... Linköping! Och Norrköping en halv dag, är det bäst att jag tillägger, så blir Emelie nöjd också.

Jag ser fram mot det, jag trivs med er. Ses snaaart!

Det där med svåra val i livet

Idag har vi tagit porträttfoto i skolan. Eftersom vi för första gången någonsin, tror jag, fick se bilderna efteråt och vara med och välja ut så säger jag redan nu att jag blev ganska nöjd. Gissa var vi tog dem? Alltså, var, rent fysiskt? Jo, i killarnas omklädningsrum i Hagaskolans gympasal. Ganska otippat va?

Nu har jag kommit hem från musikskolan. Kvällens planer ser ut som följer: Öva körlåt, öva körlåt, öva flöjtlåt, titta TV. Men det där med titta TV är väldigt svårt just nu. Bonde söker Fru och True Blood går ju ikväll, och det är de enda två program jag följer faktiskt. Ingenting brukar stoppa mig från att se det. Men så är det ju fotboll ikväll... Sverige - Albanien. Jag kan ju bara inte göra något åt det. Bonde och Blodet (det lät som en deckartitel) kan jag ju faktiskt se i efterhand. Att se en fotbollsmatch i efterhand känns lite... konstigt.

Så får det bli.

Nu går det inte att smita längre

Jag har uppehållt mig med träning, fika, te som jag brände upp tungan med, Den Stora Resan på tv, vindruvor, bröd, datorn nu... Det är dags. Dags att börja plugga till historiaprovet imorgon. Man kan inte smita hur länge som helst! Tror jag inte.



Hahaha, cool brud!

Jag har makten

Till skillnad från förra året ska inte Stina få överraska mig med en fest på min födelsedag (som redan varit) - vi ska ha en tillsammans! Lite samma stuk som förra året, dock är det orienterartema på det hela. Hur som helst, jag ska nu fortsätta att pyssla med hennes present! För det är en överraskning och jag har makten den här gången! Det känns skönt. Jag ska bli en person med makt när jag blir stor.

Dålig uppdatering

Dags för mig att slå in ett litet inlägg här igen kanske!

Först tänkte jag berätta om en rolig (eller?) dröm jag hade för någon natt sen. Det var hela klassen, som hade utflykt vid någon sjö. Alla satt runt en lägereld förutom jag som satt ute på bryggan helt ensam och övergiven. Till slut tröttnade jag på att vara utanför och gick in till resten. Då sa Sanna: "Jaha Sofia, var har du din väska? Va? Va?" och så skrattade hon hånfullt. Jag började leta efter min väska men kunde inte hitta den någonstans! Till slut visade det sig att hon hade gömt den bakom ryggen och gjorde allt för att mobba ut mig ur klassen. Hon är en riktig liten bitch! Dock var Simon snäll och hjälpte mig att bli vän med alla igen. Hmm.

I helgen hade jag och mormor släktparty, det var lika bra som vanligt. Svarte Petter, bandy med en fotboll och massa mat. Jag fick en hel del flytta hemifrån-saker! Ja, jag fattar... jag ska! ;)



Simon var snäll så han får en fin bild. Sanna var dum så hon får också en fin bild.

Lite bilder


Hösten kan faktiskt vara väldigt vacker!

Missekissen

Paket är alltid lika spännande

Jag fick en avi med posten idag. "Du har ett paket att hämta ut, på Ica Supermarket."

Då blev jag nyfikon! Jättenyfikon! (Tack Therése för världens roligaste uttryck.) Eftersom jag verkligen inte kunde vänta mer än nödvändigt körde jag inom Ica påväg till musikskolan och hämtade ut det, efter att ha stått i kö i en och en halv evighet. Paketet var från Täby, alltså från min kusin Kristina, hennes man och deras tre barn. Vad var det då? Jo, ett "hot cocoa set for one" - alltså en enorm varm choklad-mugg, chokladpulver med mintsmak, mini-marshmallows och en liten liten ballongvisp. Gulligt värre! Helt perfekt en mörk höstkväll när kemiböckerna gör en galen.

På tal om skolan - vi fick tillbaka fysikproven om elektromagnetism och jag hade smäckt dit VG+MVG-! Älskar att alltid hamna på gränsen. Det är ju för roligt, haha, nej, men jag hade förväntat mig något inte alls så bra, så jag är himla nöjd. Foppi säger ju att det är det svåraste området.

Dessutom gillar Svenska-G mig igen nu. "För nu är du glad igen", sa hon, och hänvisade till att jag var trött i våras. Jag förstår inte riktigt. Men vad gör det?

Pang boff smack så blev det höst

Jag hade mitt i mitt pluggande idag tagit lite paus för att skriva brev. Ett till mitt kusinbonusbarn och så ett till min kusin. För att pigga upp huvudet lite gick jag ut och postade dem precis, och till min stora förtjusning är det fullmåne ikväll. Jag har alltid älskat månen, när jag var liten svarade jag alltid "gubben i månen" om jag fick frågan vad jag trodde på. Mysigt!

Något som inte var lika mysigt att upptäcka var att jag frös om benen fastän jag hade jeans på mig. Jag är verkligen inte redo för långkalsonger än! Kan dock meddela till Jakob att min Peak Performance-skaljacka som han gav mig på min födelsedag är utmärkt! Hur bra som helst.

Nu ska jag fortsätta läsa om selektion, rudimentära organ och folygeni... eller vad hette det nu? Biologi är det frågan om i alla fall.

Presenter

Nu ska jag visa några av sakerna jag fick i fredags, några av alla härliga favoriter. Jag är otroligt tacksam över hur mycket energi ni faktiskt lagt ner på mig! Underbara ni.



(klicka för att se en större bild)

1. "Tavlan" fick jag av Lukas, det är en otroligt häftig ram med glasbakgrund och genom ramens kanter går en man  i gips. Låter lite flummigt, är otroligt snyggt.

2. Porrkortlek från Sofia Björknert. Vem annars?

3. En mycket mysig tavla, även den från Sofia, med härliga somriga kort från när vi var i Ystad. Se så snyggt den matchar med tavlan från Lukas!

Som ett kort på posten

Jag öppnade brevlådan innan idag och fann ett brev "från en hemlig beundrare i Kalmar". Gissa vem som jag misstänkte?

Såhär såg det ut:




TACK Malin! Du är så söt!

Naturbarn

Här är NV07 årlaga 2009, vårt tredje skolfoto tillsammans som dessutom lyckades bli lite smått fyndigt! Vi har en superb picnic med uppstoppad uggla, fikakorg, filt, julgran och Robins väska. Väskan är ju en del av klassen.

Bildtext till skolkatalogen: Sluta va en sur en, kom med ut i naturen!



På önskan av Lovisa, och även för att det alltid är trevlig att vara egocentrerad i sin egen blogg (handlar den inte om mig så säg?) så kommer ju här en inzoomning på min busiga jag-stjäl-bara-lite-fika-ur-korgen-min. Dessutom ser man hur fint Sanna häller kaffe i håret på mig.



Till sist så måste jag säga att vi saknade Simon på kortet. Han var med på teknikarnas kort i stället, de med bar överkropp insmorda i rapsolja. Slinky.


Bolt

Vi tittade på fotboll innan, det var Bolton mot Tottenham. Gissa vilka Bolt hejade på?


Hej bloggen

Igår fyllde jag år, det var kalaskul! Jag blev gratulerad en massa och dessutom hade jag finbesök på kvällen! Sara, Annie, Sanna, Sofia och Therése råkade komma fel (haha) och hamnade hos mig! Att jag hade frack på mig, Sanna midsommarkrans och Annie tomteluva gjorde ju allt lite mer festligt liksom. Lite senare ramlade även Jakob, Lukas och Bolt in och jag hade makalöst roligt! Presenterna var precis som väntat en blandning mellan mycket fina till mycket sinnessjuka (SOFIA BJÖRKNERT DIN FÖDELSEDAG KOMMER INTE BLI NÅDIG) saker. Någon gång i framtiden kan det säkert komma upp en bild eller tre!

Bolt, som jag nämde tidigare, är Jakobs svarta kisse. Helt fantastisk. Där återkommer jag med bild, det lovar jag. Nu ska jag fortsätta min helg med att leka med mina bröder för vi har det himla skojigt, sannerligen! Adios!

Idag idag idag idag idag idag idag

Efter att ha klagat på mig under kemilektionen bjöd PD mig på äppelpaj! Bara mig! För jag fyller 18 idag! Dessutom bjöd historia-Sven på godis.

Bara det jag ville säga.

UPP OCH IVÄG!

Da'n före da'n

Okej, allihopa, jag fyller år i morgon. Jag fyller 18 år i morgon. Den där åldern, som är ett ganska stort steg har jag hört. I alla fall på papperet. Så jag funderar på hur mycket bus jag kan hinna med fram till midnatt som mamma och pappa kan få skulden för? Jisses, det är ju bara fyra timmar. Bäst att jag snabbar på!



Förra året firades min sista födelsedag innan vuxenvärlden med barnkalas.
Therése, Sara, Sanna, Jonna, Josse (med ögonbindel), Malin och Emelie. Annie är och kissar.

Fairytale

I natt drömde jag och Taylor Lautner. Han sprang runt i enbart Björn Borg-kalsonger. Alltså, det var inte en sån dröm. Nej. Men grejen är, att i böckerna är han ju alltid halvnaken. Så jag har liksom aldrig föreställt mig honom med kläder på, haha!


RSS 2.0