Måndagen

Måndag: mat, musikskolan, Tina, box, Sofia, Sanna. (Alltid när jag skriver om Sofia så menar jag såklart Björknert-en, jag pratar inte om mig själv i tredje person.)





Tack för i fredags, hörrni!

Blixtad

Som jag tidigare skrev har det varit en konstig helg.

Fredag: Jag, Sanna och Sofia var på bio - Remember Me. En väldigt bra film men ack så sorglig, vi lipade alla tre men utan tvekan var det jag som tog lip-priset. Vi hängde på Oxtorget en halvtimme innan vi kunde köra hem till mig där det sågs en film till. Tack för att ni stannade hos mig! För att citera mig själv: "Jag ska aldrig se det där jävla filmhelvetet igen!" Ursäkta mitt språk men det var min ärliga åsikt.

 

Lördag: Låg inne och tog det lugnt mest hela dagen och tittade på ovädret utanför fönstret. Vid 17-tiden körde jag till Ica för att handla lite mat. Men innan jag hunnit svänga ut från min gata hör jag en skarp åskknall ovanför mig, ser en ljusblixt framför mig, alla bilrutor blir helt upplysta och vita och det smäller till hårt i bilens kaross. Jag släpper gasen, klamrar mig fast vid ratten och skriker. Det tog några sekunder innan jag lyckades röra en fena och jag såg en granne titta ut genom köksfönstret, hon hörde säkert smällen och undrade vad som hände. Blixten slog ner i min bil när jag körde. Gosse.

 

Sjukt skärrad och chockad men tacksam över att både jag och bilen var oskadda. Är fortfarande skakis så fort jag tänker på det.

 

Från Aftonbladet:

Han har aldrig varit med om något liknande.


– Nej, inte att åsknedslagen kommer så tätt. När det gäller åsknedslag har man ingenting att sätta emot. Det är naturens krafter som styr.


Även polisen och SMHI uppger att det är ovanligt – särskilt att det åskar så pass tidigt på året.


– Detta är ju inte helt vanligt, det talades om 30–40 blixtar i regnområdet bara kring Växjö. Det är första gången jag själv hör om åskväder med blixtnedslag i Sverige vid den här årstiden, säger Nils Holmqvist, meteorolog på SMHI.


Olofs kommentar:
"Men du, jag tänkte på en sak.
Med tanke på att du är helt oskadd och så får du ju ändå vara jäkligt glad att blixten slog ner i dig liksom!
Under omständigheterna, att du är helt oskadd och så, så är det ju totalt awesome, för fan, hur många kan säga att dom har blivit träffade av blixten? Nu har du ju blixat dig satan och överlevt, nu kan du ju inte vara rädd längre. Du vann ju, han fick inte död på dig ju!"

 

Själv önskar jag att jag kunde tycka det var awesome och inte vara rädd längre, men jag är nog mer rädd nu än jag var innan. Hoppas dock att jag kan komma över det tillslut. Jisses, vilken helg.


3 dl smoothie förtäres

Nu sitter jag i myskläder och dricker en smoothie på björnbär, hallon, mjölk och lite filmjölk (hade ingen yoghurt hemma så jag bestämde att det gick lika bra). Laddar upp för att hämta upp Sanna och sedan gå en promenad med henne. Var tänkt att jag skulle promenera med Sanna och Sofia igår men jag var aningen skärrad efter gårdagens händelser så jag la ner det projektet och satt och mös i soffan istället. Första planen var att jag skulle på Jens 20årsparty i Växjö men den planen la jag ner redan tidigare på dagen efter fredagens upplevelser.

Som ni hör har jag uppenbarligen varit med om konstiga saker och dem berättar jag om ikväll, när jag kommit hem efter en fin promenad.

Ta hand om er och era nära och kära, ni vet aldrig vad som händer! (Nej, inget hemskt har hänt.)

Ny design

Jag målar om!

Vad tycks, blir det nåt att ha?

What it's all about



When the power of love is greater than the love of power,
the world will know peace.
- Jimi Hendrix

Jag är en bitter hulk

Nu har jag precis skjutsat ner mina föräldrar till tåget. Tåget som ska ta dem till en flygplats. De ska möta våren med en weekend i London. Jag är inte bitter. De ska strosa runt, titta i fina butiker och fika i trevliga parker. Jag är inte bitter. De ska titta på Chelsea - Aston Villa, Premier League-fotboll alltså. Jag är inte bitter. Själv får jag väl öva mig i några dygn på att bo ensam.

Igår hade vi simning och idag har vi det också. Jag känner mig som Hulken när vi simmar - naken och grön. Varför grön? Jo, jag har ett blåmärke på mitt lår som inte är blått, det är grönt. Jag fick det när Tim och Simon ropade på mig i tisdags, för att jag skulle komma och kolla på halvnakna gubbar (de var verkligen gubbar) på Simons dator. Så jag rusade dit och i all exhaltering över att få se halvnakna gubbar sprang jag rakt in i ett bord. Verkligen rakt in. Jag skrek som en stucken gris men fortsatte min språngmarsch mot gubbarna.

Nu tänker jag äta en jättefrukost.

Ge det en ärlig chans

Idag är det våffeldagen, nu ska jag äta våfflor. Ser ni sambandet?

Gissa vem!

Gissa vem som har lämnat in sitt projektarbete idag, när det inte behöver vara inne förrän fredag? Gissa vem som har bakat två olika sorters bakverk till sina söta klasskamrater? (och dessutom fick ett skärsår och ett brännmärke på kuppen) Gissa vem som känner sig bäst i världen?

Jag!


Ni är förresten helt underbara, alla ni som kommenterade att ni läste min blogg. Alla som brukar kommentera i vanliga fall. Haha, tack för ert eviga stöd!


Champion

Idag mina damer och herrar, har jag hoppat ett steg närmare min framtid. Yey på den! Ser ni förresten hur fina vita ögonvitor jag har? Det ser aningens onaturligt ut. Men jag undrar en sak, kära bloggläsare, vilka är ni? Jag har en hel del bevakare på Bloglovin' och ytterligare några som läser enligt statistiken. Så om ni vet med er att ni läser min blogg utom min vetskap får ni gärna berätta vilka ni är, om ni känner för det. Fast om ni vill hålla det hemligt är det upp till er. Äh, jag skulle aldrig givit er alternativ, jag är för snäll för utpressning...


Mitt mellan

Idag är det den 81e dagen på året och 81 dagar kvar till min student! Mitt mellan nyår och studenten helt enkelt, och nyår känns ju som igår... vilket medför att det snart är dags!

Bollar i luften

Det känns precis som att det är något som jag har glömt att göra och den känslan har jag haft sen igårkväll när jag kom hem från Linköping. Hur skumt som helst ju! Och ganska störande också. Har mycket bollar i luften nu så det skulle inte förvåna mig om jag missat något. För övrigt fungerar inte internet på vår vanliga dator så jag fick placera mig vid mammas bärbara.

Dagen som kommer idag kommer bestå av dusch, flöjtspelande, lunch i skolan (om Sanna får bestämma) och flöjtlektion på det, sedan lite projekt eller TV eller nåt på eftermiddagen och så rundar vi av med box på kvällen. Det sista lockar mest av allt om jag ska vara ärligt. Men det är väl lika bra att ta en sak i taget, så nu: dusch.

Från Ystad till Schweiz till Island


Jakobs gamla lägenhetsfönster, två rosor.


Jag som clown en underbar höstdag, Österrike i sitt esse.


Schweiz vackra åkrar (rips eller raps?) och berg påväg hem från Cern, Annie och Sofia på stranden i Ystad.


Elina och jag midsommarafton 2009, geysern Strokkur på Island live framför mina ögon.


Vad har allt detta gemensamt? Detta är mina åtta senaste bakgrundsbilder på mobilen, minnen jag valt att spara lite extra. I övrigt är jag jätteglad och pepp på livet!

Magnus Weideskog live!

Såg precis att Magnus Weideskog spelar live på kafe Deluxe imorgon kväll. Jag är hur sugen som helst på att se honom! Vore ju kalasbra, men jag ska upp tidigt på lördag och åka till Linköping... Men ja, bra vore det. Hmm, tål att tänkas på! Har ni möjlighet att åka dit själva så gör det för sjutton gubbar!

Nu; skriva sammanfattning på min projektrapport.

"Här sammanfattar du hela arbetet (gärna på engelska). (...) Det är en konst att skriva bra sammanfattningar."


Jag som tycker att sammanfattningen verkar klurig i sig, och så ser jag att den gärna ska vara på engelska. Kommer jag skriva min på engelska? Verkligen inte.

Som en liten saga

Här kommer ett fint bildregn från lördagskvällen hemma hos Sofia. Om man ser efter kan man lätt se att allt är en liten saga. Följ med nedan! (Klicka på bilderna så blir de större!)



1. Sanna och jag spelade TVspel och var extremt laddade.
2. Sanna sattes i en knivig situation av hennes ansiktsuttryck att döma medan jag var kolugn.
3. Bilden kan kallas skräckblandad förtjusning utan tvekan...
4. Sofias och min taktik var kötta, den gick sådär bra.
5. Söta flickor fokuserade inte så mycket mer på det där TVspelet.
6. Jag älskar eeeer!
7. Sedan började försöket att ta en snygg gruppbild. Detta är första bilden och jag tror bannemej att den blev bäst.
8. Det ballade ur.
9. Vi döpte den här till YOO!
10. Charlies änglar!
11. Helt makalöst sjuuuuuuuuk bild. 20 % av bilden är mitt hår.
12. Vad hände? Vi däckade på golvet. Jag ser enormt död ut.
13. Sötaste bilden på kvällen? Vi fick allt till det!

Kan ju lägga till att alla bilder faktiskt är äkta och inte redigerade, även om Sannas munregion på bild nummer 2 ser en aning för bra ut för att vara sant!

Ni vet att ni är helt underbara och ni vet att kniper ni, kniper jag!

Dagens visdomsord


Klänningar

Har noll studiemotivation. Verkligen noll. Eller, de flesta ämnena går bra att plugga men just biologi och bakterier var helt omöjligt idag. Så istället tänkte jag blogga lite. Jag har suttit och funderat på vad jag ska ha för studentklänning. Någon som har något bra tips om en sida där jag kan hitta lite inspiration? Är inte direkt sugen på något helt stereotypt från H&M eller Gina.


Skolavslutningsklänningarna i ettan och i tvåan. Notera håret, vad det växte på ett år! Nu är det längre än det må ni tro.

Emelie och jag

Jag satt och pluggade biologi men fick ont i huvudet och förstod då att det inte var menat att jag skulle plugga biologi just idag. Tänkte istället berätta om att jag i förmiddags körde ut till golfbanan och åkte skidor i en dryg timme med Emelie, och så fikade vi lite mitt på i solen. Avslutningsvis så lekte vi lite i snön, eller det var mest jag som gjorde eftersom jag åkte upp i en snöhög och kraschade. Fantastiskt fint var det i alla fall, Tjejvasan nästa!



Emelie, jag och vår utrustning vid fikapausen.

Med facit i hand

Mitt in i Melodifestivalen sa jag och mamma "Anna Bergendahls låt blir sämre och sämre ju fler gånger man hör den". Dessutom såg vi att den inte alls var omtyckt i Europa när deras röster fördelades. (Bra grej det där med internationella jurygrupper!) Men eftersom det var många bra killar så fördelades rösterna mellan de killarna medan Anna tog röster från alla som ville rösta på en tjej. Så nu får vi väl stå ut med en slätstruken låt med en bra sångerska ett tag.

Därför gör vi såhär, vi slänger in en älsklingsbild på en älsklingsman. Älskade Månsisgullet.

Melodifestival-tips

Tänkte bara slänga in ett litet snabbtips om hur Melodifestivalen kommer att sluta ikväll. Egentligen spelar det mig ingen roll men jag kan inte låta bli att engagera mig ändå.

Jag håller Salem al Fakir som min egen personliga favorit följt av Darin och Anna Bergendahl, men som vinnare tror jag att de alla tre måste se upp för Eric Saade. En väldigt frisk fläkt som också kör på ett vattenfall på slutet - en sån där liten kul grej som gör att bidraget sticker ut och jag tror mycket väl att Manboy skulle kunna slå i Europa.

Pressrelease Körslaget!

Jag har det stora nöjet att presentera en av medlemmarna i Niklas Strömstedts Växjö-kör som kommer att tampas i Körslaget i veckor framöver i TV - min klasskompis och kära vän TIM LÖÖV! Jag fick ett sms i eftermiddags av honom om att han hade kommit med. Fantastiskt roligt, åh, jag är så glad för Tims skull! Världens härligaste människa. Nu ska det köttas!



Glad kille med rosa lugg!

Dessutom kan jag meddela att Andreas "Tage" också är med i 20mannakören, en gammal Alvesta gymnasium-elev. Kul att jag har uppträdit ihop med båda de här duktiga killarna. Världens lycka till nu!

En snabbis-look-alike

Min blogg borde enbart bestå av personer som liknar varandra, jag vet. Hur som helst kommer en snabbis här, som jag inte orkar infoga bilder på. Ni får klicka själva! Om ni inte har tänkt på det innan, så är MIKA och Salem al Fakir väldigt lika.

Världens kanske roligaste look-alike för tillfället

Kanske är det för att jag är väldigt trött efter dagen som jag tycker det här är underhållande, men jag tror nog att ni kan fnissa lite med mig!

Tatadam tatatadam (trumvirvel)




Sofia - Kusin Det, eller Kusin Det - Sofia? Man kan aldrig vara säker. Eller nej vänta, såhär gör vi!



Solglasögonen gjorde det! Haha, jag är lättroad, men hårfärgen är exakt samma!

Vem vare som kasta?

Rubrik till Victorias ära, enbart för att hon är så söt! Den har inget med inlägget att göra alls faktiskt.

Tänkte berätta en liten historia om vad som hände i matsalen i måndags. Vi var ett gäng som satt och åt (skriver så för att jag inte kommer ihåg vilka som var med ärligt talat) och kom in på samtalsämnet att Hemmakväll har öppnat butik i Alvesta.

Simon Larsson:
Jag tror inte de kommer gå lång tid tills de lägger ner.
Jag: Nähä, varför detta?
Simon: Jo, men nu går ju alla dit för att de har så sjuuuukt färskt godis. Det är verkligen asfärskt. Men sen, efter påsk nångång kan man lika gärna gå till Netto eller 88an igen för deras är billigare. Men nu är det så himla färskt på Hemmakväll!
Sanna: Var det färskt sa du?
Simon: Ja men alltså det är ASFÄRSKT! Så där att det liksom bara, mmm, så himla färskt är det!

Färskt godis på Hemmakväll, som sagt.


Hur kan jag tro på kärlek när jag ser unga dö?
Jag är ensam mitt i havet, varje själ är en ö
Någonstans finns det en vår mitt i höstens stormar
Någonstans i vinterns spår väntar det en sommar


En tokig sång

Tänkte först skriva i rubriken att det varit "en vanlig dag", men kom sedan på att nej, vanlig är långt ifrån vad den har varit. Jag, Sanna och Therése har suttit inlåsta på en toalett i en kvart, sprungit genom biblioteket och irrat runt i allmänhet. Allt på grund av "ett par glömda papper"...

Hur som helst, i övrigt har jag hunnit med att:
- Få mig en baldejt. Ska jag avslöja vem? Nä, mycket roligare om jag drar ut på det ;)
- Se klart filmen Dansar Med Vargar på historian, den var faktiskt bra.
- Skriva kemiförhör med tillhörande bok och gruppdiskussion, och vi fick ta hem förhöret hem. Känns som en hemtenta.
- Fixat mig ledig imorgon, i och för sig ska jag, Sanna och Therése in till Linnéuniversitetet en sväng men ändå!



Lika galen som bilden, så galen var dagen! Kommer aldrig att kunna lugna ner mig.

Tunga flätor och fett

Nu ska jag strax sticka och träna Box med Tina, Sofia och Sanna. Först måste jag bara beklaga mig över att mina flätor jag har håret i för tillfället är så himla tunga. Man blir liksom trött i huvudet av att hålla upp dem. Så att ni vet det.

Nu ska det brännas fett!

Liten motivations-boost

Varför inte det tredje inlägget samma dag? Jag tycker det låter hur bra som helst.

Sitter och är otroligt pepp, efter att ha sett en enormt bra film, True Women. (Hittade tyvärr ingen bra länk att visa er) Den handlade om starka kvinnor i 1800-talets Amerika, med stridigheterna med indianer, mexikanare och det amerikanska inbördeskriget. Det är samma område som vi pratar om på historian i skolan nu också, jag tycker det är riktigt intressant! Väldigt väldigt bra film, mycket starka känslor och personligheter.

Dessutom har jag The World's Greatest i mina öron, den låten får mig att tro att jag är oövervinnlig, och jag behöver verkligen lite sådan känsla nu. Det går fort fram nu men det är mycket som ska fixas och klaras av. Närmast har jag en matte E-komplettering (Kan ni förstå att jag har chansen att få MVG i matte E?! Det är ju hur bra som helst! Just nu känner jag att jag ska satsa) och det evigt pågående projektarbetet. Trodde att jag var i princip klar, men det har dykt upp nya problem. Här ska det inte gå som en dans, inte.

Nu: Sova och ladda Vasalopp.

The World's Greatest - här med the Band, på Spotify!

If anybody asks u who I am
Just stand up tall look 'em in the Face and say

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey, I made it
I'm the worlds greatest
And I'm that little bit of hope
When my backs against the ropes
I can feel it
I'm the worlds greatest

Vasaloppet är coolt!

Jag ska som sagt mysa ordentligt ikväll med gott att äta och så ska jag kolla på en film jag har som jag inte har sett ännu, True Women. Ska inte stanna uppe för länge för imorgon blir det uppstigning vid senast 8 eftersom Vasaloppsstarten går då. Jag har alltid kollat på Vasaloppet och det är inte bara en bra anledning att ligga på soffan hela förmiddagen utan nu är det kul att följa eftersom jag har väldigt många kompisar som åker.

Eftersom alla mina årskamrater nu är 18 får alla födda 91 åka, och för er som inte vet det så är orientering och längdskidor systersporter, alla som håller på med det ena har testat det andra, och många är bra på båda sporterna. Till exempel är Oskar Svärd, tredubbel vasaloppsvinnare en riktigt duktig och framgångsrik orienterare också!

Så imorgon går jag upp tidigt för att se mina kompisar och väldigt många andra åka i fäders spår för framtids segrar.

Es ist Unser in der luft

Mamma och pappa sa precis "es ist Unser in den luft" innan de begav sig med bilen ner till Skåneland för att fira födelsedag, ett kalas som skulle vara barnfritt så jag stannar väl snällt hemma. Klarar mig rätt bra med Vinterstudio, semla, brownie och annat gott som mamma köpt som grillade revben, lösgodis och dip med grönsaksstavar. Jag försöker kurera mig helt enkelt!

Har varit väldigt nergången pga min förkylning i veckan men har kämpat mig igenom skolan ändå, har antagligen gjort mitt sista fysik-prov på gymnasiet och man märker att sak efter sak trappas av, i onsdags var det för övrigt 100 dagar kvar till studenten.

Här kommer en bild som Elina tog på mig i januari, jag glittrar med ögonen och försöker se snäll ut.


Hej mars

Mars månad har stigit in i våra liv och jag gillar det skarpt! Det får mig att tro att våren är lite närmare oss i alla fall. I kalendern som hänger här inne har vi bilder för varje månad - denna månad är det jag och Lukas som står och myser i solen.



På tal om att mysa i ett väder, här kommer en till bild från när jag lekte i snön för några veckor sen.


Vardagsrummet aka TV-butiken

OS-facklan är släckt för den här gången. Vi gjorde under två veckor om vårt vardagsrum något till ett mer OS-anpassat rum. Mamma och jag köpte ett stort blockljus som vi tände när vi tittade på OS, vår egna OS-eld helt enkelt. Dessutom löste vi det lilla problemet "vilken av sporterna/kanalerna ska vi titta på? Det är ju spännande överallt hela tiden" genom att helt enkelt flytta in en till möbel.



Så fantastiskt fiffigt.

RSS 2.0