Appropå regn

Ja, lite vanligt H2O har ju ingen dött av, men oj så blöt man kan bli! Det är alltid lika trevligt att plaska in hos optikern i dyngsura jeans. Dessutom fick jag cykla dit med mammas cykel eftersom min far har "lagat" min vilket innebär att jag nu bara kan cykla med högsta växeln i. Det var med nöd och näppe jag tog mig över viadukten i morse ska jag få be om att tala om!

Träning nu. Blött.

Skolan

Idag har jag haft lektioner 8-11,25, det var helt okej måste jag erkänna! Satt dock kvar ett bra tag och umgicks med folk. Men vid kvart i två var jag hemma. Nu håller jag på att slutföra min miljökunskapsläxa med en liten hjälpande hand av min bror.

Avslutar med en bild på mig och min kära klasskamrat Sanna.


Effektivitet, mina damer och herrar

Åter en kväll som börjar lida mot sitt slut. Vad har jag då gjort? Jo, jag har faktiskt gjort klart min labrapport och skickat in den till Fopsi, och sen har biologifördjupningen fått sig en omgång också. Lite flöjt har jag spelat och postat brev och ja, varit hyfsat effektiv för att vara jag. Sen har jag dessutom hunnit med att lyssna på nån skiva, titta på idol och skickat massa sms. Stackars mig när mina gratis sms tar slut om nån vecka. Men om jag fyller på med 300 spänn imorgon så får jag 30 nya dagar med fria sms. Det hade ju faktiskt varit idé.... Hmm, får suga på den karamellen lite.

Imorgon så ska jag till optikern och göra den tredje synundersökningen inom ett år, roligtroligt! Nej, roligt vet jag inte om det är direkt, men eftersom jag måste skaffa nya glasögon är det ett måste. Mina gamla är x antal nummer för svaga så jag får bara ont i huvudet av att använda dem. Min syn har förändrats en hel del åt det sämre hållet sen jag skaffade dem för 3 år sen. Så nya glasögon är påväg och även nya, fräscha bågar, så att jag kanske vågar visa mig med glasögon i skolan någon gång då och då.

Barnkalaset är i förberedandestadiet. Jag längtar. Sjukt kul!


I Want To Hold Your Hand

Inte är det ofta som jag skriver in låttexter här, men nu är det dags. Jag har haft denna sång på huvudet hela dagen, så låt mig presentera The Beatles - I Want To Hold Your Hand för er.

Oh yeah, I´ll tell you something
I think you'll understand
When I say that something
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand

Oh, please, say to me
You'll let me be your man
and please, say to me

You'll let me hold your hand
Now let me hold your hand
I wanna hold your hand

And when I touch you i feel happy, inside
It's such a feeling
That my love
I can't hide
I can't hide
I can't hide

Yeah you, got that something
I think you'll understand
When I say that something
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand

Barnkalasplanering

Den kommande veckan ska det bli barnkalas för lite NV-flickor hemma hos mig, och jag sitter och planerar allt i minsta detalj. Det krävs mycket mer planering än man kan tro! En nötallergiker och en gluten(förlåt Annie, SÄD)allergiker har jag att ta hänsyn till också. Men det kommer bli hur kul som helst! Jag har saknat alla lekar man lekte när man var liten.

Det är sista gången jag fyller år innan jag fyller vuxen så det är sista chansen att ha barnkalas nu, så den tar vi vara på!

Mamma har precis meddelat att hon och pappa flyr ner till Skåne på fredag när det här spektaklet ska äga rum så det blir FF också, haha! FF och barnkalas brukar oftast inte stå i samma mening men regler är till för att brytas, eller nåt...

Sammanfattningsvis; Se fram mot en kväll som väcker många glada minnen till liv, och som förhoppningsvis ger dig några nya :)

Morgonpiggt

Steg upp vid sju idag för att åka till Alstermo och tävla. Sprang jättelångt och duschade sedan jättekallt, man undrar ju allt som oftast vad det egentligen är man håller på med. Nu sitter jag och småpluggar men det går ju inte på toppfart direkt, eftersom mitt huvud är minst lika segt som min kropp.

Här kommer iallafall de utlovade bilderna på sakerna jag och mamma köpte igår.



Till vänster: Fönstret med det nya draperiet. Till höger: Mina små förvaringsburkar.

För tidig födelsedagspresent

Idag är det lördag, och jag och min mor har varit nere i byn och handlat saker som vi inte visste att vi behövde. Denna gång blev det små fina burkar till badrummet, och de är mina så det blev en för tidig födelsedagspresent helt enkelt! För ingen kan väl ha undgått att jag fyller år om 5 dagar? Jag vet, jag är tjatig. Förlåt. Men nåt måste man ju se fram mot.
I vilket fall som helst  så kommer det bilder på detta senare.

Nu ska jag snart sticka till Virdavallen och kolla på Sverige - Lettland, landskamp i fotboll för F-17. Sanna och jag ska heja järnet, det ska bli jättekul! So long!

Where to be, så att säga

Om ni någon gång funderar på var hela Alvesta håller hus på en fredagskväll så är det i sporthallen och hejar fram vårt kära damlag i innebandy! Dock blev det förlust ikväll, men mycket folk var där!

Jag satt och tittade med Sara, Irvin, Vicki och Susana för att O hade övergett mig för skogen. Sicken diss! Träffade Alexander och Tompa också och lite senare fick jag dricka upp Manges läsk. Massa annat folk var det där också!

Matchen var hur som helst spännande och Sanna gjorde mål i sin matchpremiär, efter sitt uppehåll på sisådär två år. Skitkul tjejen!

Imorrn ska jag plugga och sen ska Sanna och jag på landskamp i fotboll. Sov gott!

Biologiprov

Nu har NV07 precis haft biologiprov och majoriteten av klassen blev mer eller mindre upprörda. Per D hade gett oss en lång lista på vad vi skulle kunna, och alla hade övat som små grisar på detta. Men då blir man inte glad när man kommer till provet och ser att han har prov på en massa andra saker som ingen kan! En fråga vet jag att det inte är någon som svarat seriöst på. Jag var nog den enda som skrev något alls, vilket inte var något seriöst på något sätt.

Suck. Jag blir så trött. Hoppas iallafall att provet gick någorlunda bra i stora drag; det jag hade pluggat på kunde jag faktiskt jättebra, för en gångs skull.

Nu har jag håltimme, några har tyska och sedan är det idrott. Orientering i Hagaparken står på schemat och det är samma bana som förra året. Fantastiskt roligt kommer det bli, inte. Men jag ska lära Sanna orientera på riktigt idag, så det så! Någon nytta gjord iallafall.

Det luktar konstigt här.

Fenomenet IDOL

Jag vill inte tycka om IDOL, jag har aldrig velat men ändå har jag tittat på vareviga säsong. Suck, det måste vara något.

Iallafall är det nu 16 stycken sångerskor/sångare som är finalklara och jag har några favoriter.

- Anna Bergendahl, jag menar, lycka till att INTE tycka om henne! Jag grät också när juryn grät, när hon sjöng igår. Så galet bra!

- Yasmina Simic, vår egna Växjö-kändis. Har följt henne sen hon var med i Lilla Melodifestivalen och nu är hon bättre än någonsin! Grym närvaro.

- Johan Palm, jag vill inte tycka om honom! Han kommer bli den nya fjortisidolen men han är ju så grymt skön! Och om man kikar in på IDOL-sajten så drar han mina, MINA skämt på varje fråga han svarar på! Jag gillar honom.

- Lars Eriksson, snälla gift dig med mig! Om du inte varit 28 år och om jag varit tillgänglig, dvs. Men ändå! Han är fantastisk. Verkligen! Och dessutom är han hyfsad på att läsa runskrift. Bara det liksom!

Mys med Mahathma

Idag hade vi bara en lektion, matte. Foppa blev lite smått galen på mig för att jag verkligen pratade stup i kvarten och att det inte fanns någon hejd på allt som rörde sig runt i hjärnan och ut ur munnen. Som protest så blev jag knäpptyst i en halvtimme vilket gjorde honom otroligt nervös, och han kunde tillslut inte hålla sig utan sa: "Går det bra Sofia?"  "Ja." Var svaret han fick och han verkade nästan sakna mitt babblande!

Efter matten cyklade jag och Sanna till ICA och köpte purjolök och grädde och sedan for vi hem till henne och lagade mat. Resten av eftermiddagen ägnade vi åt filmen Gandhi som var otroligt lång och inspirerande. Den var så trevlig och intressant att vi båda två sov på soffan i en halvtimme. Sanna, för din skull kan jag berätta att den skådespelaren som vi kände igen så väl inte har gjort några andra kända filmer, och att han är gay och dog i AIDS. Sånt där som är otroligt intressant!

Ikväll har jag pluggat biologi som en liten iller, och faktiskt kommit någonstans. Känns bra. Imorrn blir en bra dag, skulle jag tro.

Dagens

Idag tänkte jag variera mig lite i mitt bloggskrivande och köra en dagens-lista.

Dagens...
... gulleplutt: Lätt han som höll upp dörren för oss påväg ut ur matsalen! Sanna och jag blev småkära i mannen med keps, utstående öron och jätteblygt leende.
... irritationsobjekt: Den lille trumpet-killen som det verkligen inte gick att få tyst på!
... sorgligaste: Per slutar på orkestern! Han slutar! Kan ni fatta? Han lämnar mig och Jennifer kvar! Det här är en tragedi.
... roligaste: Att Foppa påstod att R i vår klass är normal.
... nedräkning: 8 dagar till min födelsedag!
... skuld: 3 kronor till skatteverket. Läskigt mycket. Känns sjukt onödigt!
... strumpor: Svarta med Nasse och I-or på!
... låt på hjärnan: I Can't Stop Loving You - Bryan Adams

Lite illa ute

Jag har kommit på att min miljökunskapsbok är i skolan och att vi har gruppförhör på kapitel 2 imorgon klockan 8. Lite knivigt, eftersom jag inte har läst det kapitlet. Attans.

I söndags åkte Krissi hem och det var sorgligt. Igår träffade jag Tina och vi körde en update, och sen läste vi i I-ors lilla dysterbok och lyssnade på "The Botten Is Nådd", det var ytterst mysigt.

Nu ska jag iallafall ta tag i mitt liv och skriva brev till min kusins låtsasdotter, som jag fick brev från nyss, och sen så kanske jag ska plugga biologi som vi har prov på på fredag. Dra på trissor! Ja, jag är så efter i skolan. Usch.

Lördag

Morgonstund har guld i mund sa jag till Krissi när vi steg upp kvart i 7 denna lördagsmorgon. Vid 8 stod vi glada ute i Hjortsberga och började sätta ut enheter till tävlingen. Jag fortsatte dagen i sekretariatet medan Krissi tävlade, och jag hade sällskap av Mange och Stina, och av Philip på mobilen. Senare när tävlingen var över så plockade jag in ställningar och enheter igen.


Dagens citat: "Ett rött löv i en barrskog är en Sport-Ident."
Förstås dock bara av orienterare, tyvärr. Men det är iallafall jag som kom med denna kloka utläggning och Mange beundrade mig länge efteråt!

Tävlingen flöt på hur bra som helst och jag är jätteglad över att jag fick hjälpa till så pass mycket, man börjar bli en rutinerad räv!

När vi kom hem hade vi varit utomhus i 6 timmar i sträck, och lite mat var välbehövligt. Men Krissi och jag kände att nej, det är nog dags för oss att ta lite frisk luft! Inte visste vi då att vår promenad skulle bli på 3 timmar, men det blev den. Vi träffade Sanna, Tina, köpte godis, upptäckte nya stigar, köpte vatten, och skickade ordbajsande sms: Skogsbär lyktstolpe torrkondom bastubad gottepåse analklåda mysigt mellan kranpunkten och slemmigt gbgubbe sockerbullar knullrufs jehovas vittnen ordbajs.

Väl hemma var jag fullkomligt slut, och efter många timmars musiklyssnande, smsande och telefonpratande så somnade jag. Jag blev dock tvungen att hålla mig vaken tills efter midnatt för att kunna vara snabb med att gratulera O på födelsedagen.

Det finns bilder även från detta i min bilddagbok.

Fredag

På fredagen så var Krissi med mig i skolan, och skoldagen innehöll:


Biologi - Sanna fick lakrits av Per D efter deras vadslagning, och vi gjorde något experiment där jag var jätteduktig fast jag inte fattade vad jag höll på med. Teknikarna sprang in och störde oss stup i kvarten men det gör inget för vi tycker om dem så mycket!


Idrott - Frisbee, lektionen var utflippad från början till slut och det var nog ingen i klassen som inte hade legat på marken när lektionen var över. Jag fällde både Fidde och Simon och tacklade Sanna rätt ordentligt! Krissi tycker jag var värdelös på att gå på alla 4..


Lunch - Pizza, gott! Vi spann loss på brödrost kommer jag ihåg men var det slutade är jag glad att jag glömt!


Biologi - Nu var vi äckligt trötta och jag kommer inte ihåg mycket av Pers genomgång om jag ska vara ärlig.


Fysik - Vi labbade och jag och Sanna var väl halvduktiga på att koppla, om man säger så. Men vi gjorde rätt tillslut efter en kanoninsats av mig, om jag får säga det själv! Jag tog mellantider varannan sekund och höll på att stuka tungan på kuppen!


Efter att vi slutat så försökte jag, Sanna, Malin och Krissi på ett hörn genomföra vår planerade kupp mot Foppa. Det gick inget vidare. Inte alls faktiskt.


Krissi och jag cyklade hem, belåtna efter en trevlig skoldag och lagade lite mat innan vi åkte iväg med pappa till Hjortsberga där det var tävlingsförberedelse. Mer om det finns i min bilddagbok! Dock kan jag lugnt säga att vi var trötta och glada när vi kom hem, och somnade otroligt gott till tonerna av ABBAs The Winner Takes It All.


Torsdag

Torsdagen var vigd åt studiebesök i Växjö för de som läser miljökunskap. Det var en konferans som vi skulle gå på, anordnad av länsstyrelsen i Kronobergs län och bruna vatten var ämnet. I en timme så var det hela mycket intressant, men efter 5 timmars upprepning av samma sak började tålamodet tryta. Rättare sagt var det ganska tråkigt, ja, till och med Per D somnade. Det hade vi i och för sig kul åt, tacka vet jag sådana höjdpunkter!
Annars så spelade jag och Emelie 5 i rad. Jag vann, jag är bäst! Nu vet ni det också. Viktigt vetande!

Senare på kvällen kom efterlängtade Krissi med tåget från Örebro. Vi hann med en hel del snack innan vi somnade den kvällen...


Förlåt, döda mig inte

Jag vet, jag har varit katastrofalt värdelös på att blogga på sistonde men jag har ju haft så mycket annat för mig.

Nu ska jag först läsa igenom alla inlägg som jag missat under dagarna, och senare ska jag ta tag i att skriva. Det kommer att komma inlägg om allt! Håll ut, kära ni!

Jag kommer igen.

Skolfoto

Här är vi!
NV07 <3
Simon Larsson tillhör också vår klass men han var en förrädare och var med på TE07s kort :(


Ser nu i efterhand att bildkvalitén blir helt värdelös... så om någon vill se det på riktigt så skickar jag det på msn!

Motivation?

Studiedag. Sov länge, låg kvar och drog mig i sängen, åt en lyxfrukost och tog sedan en dusch.
Fortsatte dagen med att titta på film, och sen, tänkte jag, sen är det dags att plugga lite.

Jag har matte att göra, engelskan väntar också på mig.
Men nehejnej. Ingen motivation alls. Kan inte koncentrera mig. Så nu har jag bakat till mig och pappa, han är också hemma idag. Senare kommer Philip och hjälper till att äta upp fikat.

Suck. Hopplöst fall.

ABBA top 3

I dessa ABBA-tider tänkte jag göra en liten rangordning av mina favoritlåtar med ABBA. Bara för att jag känner för det.

1. Does Your Mother Know 
Behövs en förklaring?  Jag bara älskar den. Helt otrolig. Påminner mig dessutom om konfalägret när vi var på tjejdag, i minibussen hem så sjöng jag, Krissi och Ostis denna när vi hade tankat. Kommer ihåg det så väl.

2. Happy New Year
Jag är ganska dålig på det här med motiveringar.

3. Thank You For The Music
Ja, väldigt usel faktiskt.

TV-kändis

Mamma sitter nere i soffan och tittar på tv, jag är på mitt rum.

Mamma: JESSIKA CARDELL ÄR PÅ TV!!!

Jag: VA??

Mamma: JESSIKA CARDELL ÄR PÅ TV!!

Jag: VA?? Vad SÄGER du?

Mamma: Äh. Det var inget.

Jag som kommit in i rummet nu: Jo, vad sa du?

Mamma: Äh, Jessika Cardell åt fisk på tv.

Jag: Åh. Var den god?


Ett av de bästa sätten att förstöra ett möte

På mötet i Växjö idag lät det såhär i en högtalare, 34 gånger:
(ja, det är klart att jag räknade!)

"Detta är ett funktionstest av ett talat utrymningslarm. Vi vill göra er uppmärksamma på att detta bara är ett test."

De första gångerna tänkte vi inte så mycket på det. Efter 5 gånger var det roligt. Efter 10 gånger var det irriterande, och efter 15 gånger funderade vi på att gå och hota med att riva stället om det fortsatte. Efter 20 gånger var det kul igen. Efter 30 gånger skrattade jag så att jag grät...

Raphsody in Blue

Jag, mamma, pappa och Sanna åkte in på konsert i eftermiddags. Växjö Stads Symfoniorkester och Vocalgruppen från Katedralskolan - ni var fantastiskt duktiga! Verkligen kanon.

Veckan som kommer är väldigt olik en vanlig vecka men ser iallafall ut som följer:
Måndag: Möte i Växjö med Tema Skolfoto vid 13.00, skolan på förmiddagen.
Tisdag: Vanlig skoldag.
Onsdag: Lovdag, Philip på kvällen?
Torsdag: Studiebesök i Växjö med miljökunskapen hela dagen. Krissi kommer på kvällen.
Fredag: Krissi med i skolan, vanlig skoldag, tävlingsförberedelse på kvällen.
Lördag: Arrangerar tävling utanför Hjortsberga, vara med Krissi hela långa dagen!
Söndag: Krissi. Mer Krissi. Och O fyller 17!

At Jonna's house

Igårkväll vid lite över 18 så hämtade Sanna, Malin och Josse upp mig och vi styrde kosan söderut och hamnade hemma hos Jonna.

Kvällen bestod av:
» Runda med bilen i Vislanda, köpte godis för hur mycket pengar som helst och även en pizza.
» Svulla. Pizza, godis, ost/kex (fast det blev det inte så mycket av), och drickan. Fast det kan man väl inte kalla svulla? Drickan alltså? Äh, strunt samma.
» Skvaller. Galet mycket skvaller. Verkligen hur mycket som helst.
» Sist men inte minst: "Malin kissed a girl and she liked it" och "Gud ser dig".

Jag kom hem vid halv två, och däckade i sängen direkt. Hjälp, vad trött jag var. Kan ju inte skryta med att jag sov så mycket natten innan heller, så sömnen var efterlängtad. Oj, så skönt.

Tack för kvällen flickor! Ni är bra :)
Bilder kommer inom kort upp på bilddagboken.

Fredag kväll med sällskap

Gårdagskvällen var riktigt trevlig! Det började med att jag promenerade bort till Al Padrino och mötte Sanna där och vi tog oss en härlig pizza/kebab-middag. Dessutom hann Tommy göra bort Sanna en aning innan han stack också, haha, jag tyckte faktiskt det var jätteroligt även om Sanna ville sjunka genom jorden och dyka upp i Kina eller någon annan trevlig stans.

När vi suttit där en timme begav vi oss ut på vandring i Alvesta och efter uttag av pengar, lägeskoll vid 88:an, en runda i Hagaparken och några minuters "häng" vid skolan hamnade vi på stationen. Där satt vi och väntade och småskrattade åt livet en stund innan Oliver kom med tåget och sen dök Alexander upp på moppen några minuter senare.

Efter det hamnade vi hemma hos mig allihopa och lite tv-spel och allmänt umgänge senare så drog folket hem.
Underbar kväll! Ni är fantastiska alla 3!

Ikväll lutar det åt tjejkväll hemma hos Jonna med massa trevligt folk. Vi får väl se. :)

(svarta ankelstrumpor, special-K i filen. as usual.)


"Du är så 90-tal"

Idag under engelskan fick Sanna en rätt hård diss av mig genom "du är SÅ 90-tal!" (du vet att jag inte menar det Sanna! Kanske.. :P)

Det roliga fortsatte under religionen när vi tittade på en film från 80- eller 90-tal om buddhismen.

Berättaren (på filmen): För 2500 år sedan så..
Fidde: Borde inte det vara 2515 år sedan nu då?

We're all in this together!

Vill inte!

Idag känner jag mig lite i trotsåldern - jag vill inte!

Det jag inte vill är att det ska bli vinter. Igår var det sjukligt kallt när man cyklade hem från skolan och man märker på morgnarna nu att det är betydligt kallare temperaturer som drar in över oss. Jag vill inte ha kylan! I och för sig är jag riktigt sugen på att åka skidor och leka i snön o.s.v, men det är så jobbigt med kylan. Att jag dessutom har köldallergi är ju som grädden på moset!

Jag kan ju i alla fall trösta mig med att jag har min dröm-vinterjacka. Världens snyggaste. Jag lovar, den är det!


Tacosbaren eller traktorspade?

Ja, är det tacosbaren eller traktorspade som Irvin försöker säga? Det lät sjukt likt. Faktiskt. Läs det högt för er själva en gång! (Okej, det här fungerar bara med smålänningar, men ändå)

Dagens höjdpunkt är dock mattelektionen, och strax före. Det var så hysteriskt att jag inte riktigt vet var jag ska börja, men jag ska försöka att redogöra för scenariot så exakt som jag kan.

Allt började med att Sannas klocka knäpptes upp av sig själv, och hon säger: "Jag har så stora muskler i vänsterarmen så klockan knäpps upp hela tiden!" Då var jag inte sen att tillägga: "Det kanske är för att du tränat mycket med den... " Samtidigt gör jag en rörelse med armen upp och ner vilken kan uppfattas som smått snuskig (okej, den uppfattas som snuskig). Therése eller jag (kommer inte ihåg vem, det kan mycket väl varit jag) säger sen: "Ja, Sanna du gör visst det med båda händerna! Vilken är du bäst med?"

Alla bryter ihop vid den här punkten, och vi vrider oss av skratt på bänkarna. Vi försöker fråga Robin "Vilken hand är du bäst med?" men han vägrar svara. Istället får jag den briljanta ideén att vi ska fråga Foppa, samtidigt som han kommer ingåendes i klassrummet. Men när det väl kommer till kritan är det ingen av oss som kan pressa ut frågan eftersom vi brister ut i gapskratt så fort vi ens försöker nämna det. Självklart är Foppa otroligt nyfiken på vad det är vi ska fråga honom, ni känner honom...
Tillslut tar Robin tag i saken och frågar honom "Vilken hand är du bäst med?" . "Bäst på vad då?" svarar Foppa. Jag meddelar honom att det faktiskt är en tolkningsfråga, och ja, sedan skrattar vi stort hela gänget..

Dock tar vi oss samman och mattelektionen börjar, men det höll inte så länge då Foppa när han ska ta sin första klunk kaffe säger: "Sanna, jag tar koppen i VÄNSTER hand nu om det är okej?" Lektionen fortsätter helt och hållet vriden i skratt och pricken över i är när vi ska sluta och Foppa säger: "Jadu, Sanna, du har verkligen skrattat mycket idag.. det har riktigt sprutat ur dig!"

Ojoj. Det skulle han aldrig sagt. Vi kom tillbaka dit vi började...
NI ÄR FANTASTISKA! :') <3


Ännu en håltimme en onsdag i mitt liv

För en kvart sen slutade min miljökunskap vilket innebär att jag nu har en fem timmar lång håltimme att se fram mot. Varför sticker du inte hem, du som ändå bor i Alvesta? Ja, jag vet att många tänker så. Men jag gör ju inget vettigt hemma! Jag kan ju lika gärna sitta vid datorn här och blogga lite som att göra det hemma. Här stöter jag dessutom på massa trevliga människor som också har håltimme eller inte något bättre för sig. Så det så!

På miljökunskapen redovisades det bara och eftersom jag var den som hade den sista tidsperioden så hanns min redovisning inte med. Kan berott på att vi startade lektionen en kvart efter utsatt tid för att en viss person inte var klar med sitt arbete. Haha.

Igår var en trevlig dag i skolan. Vi tände rökelse på religionen för att få in en känsla av hinduismen. Jag blev helt lullig och satt och smålog hela tiden, medan S blev galen för att hinduerna anser att kossan är helig och att de har flera gudar.
"Jag tycker de är dumma! De har fel!"
Hyfsat småkul faktiskt :)

Nu kom Tuesy till skolan så hon joinar mig strax vid datorn. Tur att hon finns!

Ogräs

Det växer ogräs i vårt kök, och personligen tycker jag att den skylten är ganska snitsig.


Ny design!

Igår blev jag riktigt sugen på att göra en ny design och jag tog tillfället i akt idag när jag slutade redan 11.25. Skönt! Efter lite lunch och lite allmän förvirring och väsk-vaktning och jag vet inte allt jag höll på med ett tag så kom jag iallafall hem vid lite i två.

Så nu är den på plats! Hoppas ni inte blir alltför besvikna.

 :)


you rock my world

Har varit ute och postat brev till min bästaste kusin Moa, hon tycker att hon får för lite brev så jag gjorde något åt saken. Dessutom har hon inga idolkort på mig på väggen i Segerstad, så det gjorde jag något åt också när jag skickade med två stycken! Jag är så omtänksam...

Träffade Philip ute sen och även Sara och Nikita, de två mest trogna i Alvestas cykelmaffia! (ACM) Vi snackade och hade det trevligt, jajamen! Nu har jag ätit x antal plommon till. Jag drunknar snart i plommon.

En vanligt ovanlig måndag

Tänkte berätta om min måndag som varit en måndag precis som vilken som helst men det har ändå hänt en hel del saker som varit speciella och roliga.

Vi började halv tio men jag steg upp redan åtta (fråga mig inte varför) så jag stack till skolan redan vid nio och gjorde Therése lite sällskap. Stötte även på Malin, Annie och Josse när de skulle in i grupprummet och be. De håller ju på med sitt religionsprojekt och ja, hujeda mig. Det är sjukt. Men ändå spännande! Läs mer i deras respektive bloggar om det :)

Matte med Foppa, och det var massa galna skrattanfall som vanligt, jag kommer inte ens ihåg vad vi skrattade åt. Men kul var det! Efter det så hade vi mentorstid med Foppa och Per. Per var väldigt fnissig idag och skrattade åt det mesta han, och vi hängde glatt på! Fick tillbaka blom-provet och jag hade alla rätt, lalala så stolt var jag!

Lite mat och skratt och spännande diskussioner och sedan hade vi Foppa ännu en lektion, fysik. Jag förstod nästan i princip allt han gick igenom och även laben som vi gjorde sen. Sanna och jag fick lite tid över och satt och skrattade åt "gräggningspatrullen" i sisådär en kvart. Sjukt underhållande!

Sista lektionen var engelska och den gick fort, vi ritade en serie som vi inte blev riktigt klara med, men min gubbe så ut som en kines/alien. Faaaantastiskt!

Slutade efter det och då var klockan ca halv tre. Sanna och jag cyklade hemåt men kom vid trafikljusen på att vi var sugna på att sitta och prata bara, så vi cyklade in på skolgården och satte oss. Dock fick vi inte vara ifred där utan cyklade till Hagaparken och satt där och pratade om livet i någon timme. Hur härligt som helst! Måndagar är våra pratdagar. Sen drog jag vidare till Hemköp och träffade O och M och följde dem till tåget. Cyklade hem sen och nu sitter jag här och har precis ätit tacos. Smarrigt!

Ska väl plugga lite miljökunskap nu, det är på tiden att jag skriver det där vi har tills på onsdag.


Glasögon-dag

Idag är det en sådan dag, en glasögon-dag. Jag är på så bra humör så att jag till och med bjuder på en bild på mig själv i glasögon och det är inte varje dag må jag säga!

Strumporna är randiga raggsockar och i filen var det banan(!).

Vilken härlig dag... :)


Regn, ensam hemma, film

Det regnar och regnar och regnar. Vad passar då bättre än att vara ensam hemma och sätta sig och titta på en film?

Det hade jag nämligen tänkt göra, när jag har laddat hem filmen klart som jag ska se. The Notebook står på programmet, för jag har hört att det ska vara en väldigt bra och gråt-framkallande film. Jag är sugen på att känna tårarna rinna nerför kinderna precis som de rinner nerför fönsterrutan, det är så skön lugn känsla att gråta utan att ha nåt speciellt gråta för. Oj, så emotionell jag låter. Hihi.

Ha en underbar dag, folks!

Nattens intåg

Nu ska jag gå upp till min säng och ligga där och vara lycklig över att jag har gratis sms. Fattar ni att det sammanför mig och min mobil igen? Som det par vi var menade att vara?

Fantastiskt.

(Svart ankelstrumpor. Samma flingor som vanligt i filen.)

Glad, lycklig, glad, lycklig

För första gången på otroligt riktigt jättelänge är jag glad! På riktigt! Visst har det funnits lite stunder, men idag, jag är verkligen GLAD! :D

Det firar vi med en lycklig låttext:

It's blowing a song inside I'm singing
sunshine that you're bringing now
and it makes me happy
Listen to the radio playing back in stereo
Sounds like my favorite song
I'm humming along my head is ringing
And I just can't stop singing now
'cause it makes me happy, it makes me happy

Ikväll ska jag och Sofia till Sanna och ha film & myskväll. Myspys!

Jul?

En liten kille ringde nyss på dörren och frågade om jag ville köpa jultidningar.

Är det redan jul? Var tog sommaren vägen? Suck.

Min sommar

Äntligen tar jag mig tid till att skriva min "sommaren2008-krönika".

I början av sommaren skrev jag i det här inlägget att jag "Hoppas att den här sommaren blir så härlig som den har förutsättningar för att bli" och för att svara på den frågan, om den blev så, så får jag väl säga delvis. Jag hade många fina kvällar och dagar denna sommaren, det är en sak som är säker! Att man sedan ska ramla ner i gropar som var lite väl djupa var kanske inte riktigt planerat.


Några saker som jag alltid kommer att minnas och som jag hoppas ska påminna mig om sommaren 2008 är följande:


- När jag, Philip och Simon var i prästgården i Lekaryd ensamma och provade Philips mormors gamla klänningar och sedan sprang omkring med dem i trädgården. Simon skämde ut Philip något kolosalt men det är ett minne för livet. Vi hade underbart roligt!


- O-ringen i Sälen. Finns inte mycket mer att säga än att det var underbart folk och underbar omgivning. Badet i bäcken sista kvällen med personerna som var med i ovanstående punkt, och alla kvällar med skitsnack på rummet med Stina.


- Moas och min helg i stugan. Vi badade, badade, cyklade, badade, fikade, badade... det var så otroligt härligt, alla problem var som bortblåsta!


- Värt att nämnas är också mina dagar med Philip, Sanna och Tina nu i sommar. Vi har haft det makalöst bra!


Men som sagt, mina förhoppningar om sommaren innan blev inte besvarade. Jag ramlade långtlångt ner men som tur är finns det otroliga människor runt mig som ser till att jag aldrig tappar fotfästet helt. Vad vore jag utan er?


Angående mobil-nedtrappning

Jag skrev i ett inlägg tidigare att jag skulle sluta skicka så mycket sms.
Igår blev det sms för typ 35 spänn.

Så gick det med det.

Ps. Dagens strumpor är vita ankelstrumpor från Puma och jag hade flingor i filen. Igen. Ds.

Skolfoto

Idag tog vi skolfoto, först med klassen och sen med elevrådsstyrelsen.

När vi skulle ta med klassen så vägrade helt plötsligt Larsson att vara med, och sprang och gömde sig. Så Sanna, jag och Sara sprang runt i hela skolan och när vi tillslut hittade honom på övervåningen längst bort från allt så vägrade han komma, och sa att han skulle fotas med teknikarna istället. Jahaja. Så då sprang jag till NV och hittade papper och penna och skulle rita Larsson, men sen orkade jag inte det. Så när jag väl anlände till fotograferingen efter lite språngmarch till så var jag svettig och helt röd och dan. Jaja. Man får väl bjuda på sig själv, och skolkatalogen är ju svartvit ;)

Eftersom vi inte är fler än 8 i klassen nu och en vägrade vara med så blev vi 7 stycken små töntar som står på en rad med Therése i mitten, kortast som hon är. Haha, något säger mig att vi kommer se mer eller mindre bortkomna ut allihopa...

En timme senare tog vi med styrelsen och efter lite diskussioner så blev det så att ordförande Philip sitter på en stol i mitten med ordförandeklubba och hatt och allt medan 4 tjejer trånar runt honom (jag sliter upp hans skjorta på bröstet, fråga inte varför) och Simon står vid sidan om och ser mest avundsjuk ut. Haha, fantastiskt läckert!
Dessutom har jag luciakrona på mig. Det kan man ju också fundera på en anledning till...

Och ett sista meddelande till Elin; Jag har inga strumpor på mig och i morse hade jag flingor i filen.

Hur man kan fördriva tiden på en lunchrast

Eftersom vi på vår skola verkar ha fått håltimmar så att det räcker och blir över även på det nya schemat så ska jag nu redogöra för hur vi spenderade tiden på lunchrasten idag, bara sådär som tips för kommande håltimmar.

- Gick till Per och kollade schemat med honom
- Gick till BF och letade efter LG som inte var där
- Gick till expeditionen och letade efter StigOlof som satt i möte
- Gick till maten och åt en stund
- Gick till expeditionen igen men StigOlof satt fortfarande i möte
- Gick till NV och lekte lite vid en dator
- Gick till expeditionen igen och StigOlof satt fortfarande i möte
- Gick till sofforna utanför expeditionen och började vår bevakning av mötet utifrån
- Hälsade på Jonte som kom in i skolan
- Hälsade på lite annat folk
- Bråkade med lite samhällare
- Gick till skåpet och hämtade nåt (?) och hälsade på Alle och hans klass på vägen
- Gick tillbaka till sofforna utanför expeditionen
- Bevakade expeditionen medan Sanna och Therése hämtade sina böcker
- Gick till skåpet tillsammans med dem och hämtade min väska och jacka
- Skulle hälsa på O men det gick inte nåt vidare
- Gick tillbaka till sofforna utanför expeditionen och mötet var fortfarande inte avslutat
- Följde med Therése och Sanna ner i källaren
- Sen vände jag och cyklade ifrån skolan, för jag hade slutat för dagen redan innan första punkten där uppe...

Picknick på obestämd framtid

Sanna och jag bakade en kladdkaka som blev helt perfekt innan vi satte av till vårt finfina picknickställe som vi pratat om så länge. Bara för att allt var så perfekt där (förutom hunden som skrämde oss halvt från vettet) så berättar jag inte var det var, så det så! Bara för att vara lite besvärlig...

Vi åt och snackade goja, jag har något problem i det där att när min mun börjar gå så slutar det liksom inte! Båda lättade vi rejält på hjärtat och det var så skönt så.

Det får vi göra om, snart. <3



Påväg hem från skolan, vi cyklar tre stycken i bredd på trottoaren och vi möter en dam som vi precis lyckas klämma mellan oss så att hon inte ska bli nermanglad av oss.
Damen: Det här är faktiskt en trottoar!!!! (märkbart upprörd)
Sanna: Och det går alldeles utmärkt att cykla här!

RSS 2.0