Nyfunna look-alikes

Idag har jag upptäckt ett par look-alikes. Särskilt för Hampus skull hamnar de här!


Mirko Alilovic, kroatisk handbollsmålvakt och Lars Eriksson, idol-deltagare.

Lite smått

Pappa satt nyss här och googlade på sitt eget namn för att se om han hittade sig själv. Han fick bläddra 4 sidor på Google och tillslut hittade han sig, då blev han överlycklig. Pappa är helt fantastisk.

Nu ska jag strax cykla till skolan för att ha matteprov, mitt sista ever i gymnasiet (om det här går bra vill säga) och det är -17 ute och jag har inga långkalsonger. Bådar gott alltså! Dessutom har jag världens största väska med gympakläder, matteböcker och kemiböcker. Första Idrott B-lektionen idag. Kommer nog bli kul! Jag hatar att cykla i snö. Lika bra att jag börjar nu då.

Oh, you make me dizzy

Biologilektion, genomgång inför laborationen vi ska göra.

PD: Undersök sedan om det blir surt eller basiskt.
Therése: Ska vi mäta pH-värdet eller ska vi bara se av indokatorn om det blir surt eller basiskt?
PD: Ni behöver inte mäta det.
Therése: Okej, då vet jag.
PD: Men ni ska kolla vilket pH-värde det är.
Therése: Jaha..?

Ni som gått på Alvesta gymnasium känner igen er, PD är inte alltid så... strukturerad... Vilket medför att vi blir - ja, just det - förvirrade.



Planerna för helgen: Jakob, Elin och Lukas + kissemissarna kommer hem på fredag kväll, ska bli jättekul att träffa dem igen, alla fem! Lite skidor står på agendan och säkert nåt annat roligt.



En bild från i höstas, mycket fierce!

Dagens outfit utan själv outfiten

Jag tänkte köra en dagens outfit för första gången bara för att jag aldrig gjort det. Dock orkar jag inte ta någon bild, så det blir en dagens outfit utan själva kläderna.

Grå jeans, Cheap Monday.
Svart linne, JC.
Blårutig skjorta, H&M.
Underkläder, Frank Dandy, Lindex.
Silvrig klocka, Ur & Penn.
Armband med pianotangenter, the KJ Store.

Hoppas det var givande, haha!

Förintelsens minnesdag

Idag är det förintelsens minnesdag och jag vill bara uppmärksamma er på det. Jag har inte mer kunskap i förintelsen än någon annan som blivit undervisad i skolhistoria, så jag tänkte inte sitta här och dra långa predikningar.

Det enda jag begär, är att ni tänker efter lite på vad som hänt mänskligheten, och att ni kommer ihåg, att så länge ni är människor på denna jord så ska ni så gott ni kan se till att detta aldrig, aldrig får hända igen.

En styck flöjttomte

Jag har ägnat morgonen åt att träna på ett långt, svårt men otroligt roligt flöjtstycke som det är tänkt att jag ska ha som 'avslutningsprojekt' på musikskolan då detta är min sista termin där. Kommer bli otroligt jobbigt att sluta där i vår, men det är något jag får ta tag i senare. Jag kan ju inte börja sörja redan nu! Nu spelar vi istället.

Nedan: en av tomtarna vi hade framme i jul - den symboliserar mig med flöjten, haha. Dock har den lite bristande teknik, eller vad vet jag, det kanske är effektivt att spela med näsan?


I morgon ska vi slappa




Här ser ni mitt schema min sista sjättedel av gymnasiet. Oj, så jobbigt det känns att gå NV. Eller...

Påminner om Josses nanoblogg

Jag var på HV71, det var en bra match, HV slog Rögle med 5-1, Eric gav mig mina popcorn gratis, det är en bra kille det där, när vi skulle åka hem gick Christine Meltzer och Peter Magnusson förbi mig, jag märkte att Peter Magnusson är väldigt lång och snygg i verkligheten, nu fryser jag och ska sova.

Allt i en mening, men oj nu blev det ju två.

Namaste!

Igårkväll spenderade jag timmarna som Sannas gäst på Sländvägen, vi firade att hon fyllt 19. "Vi" var förresten jag, Sanna, Sofia, Annie, Malin, Sara och Therése. En finfin kväll med både kladd, bläckfisk och kärlekslåda! Dessutom spelade vi Party Alias (TACK JAKOB, helt perfekt är det!) och jag och Therése var det vinnande laget! Kanon!

Therése (beskriver ett ord): Åh, en film och man gråter jättemycket och den är i tre timmar och det är längesen och en båt med massa människor och så drunknar båten!

Bättre beskrivning av Titanic får man leta efter! Särskilt gillar jag att båten drunknade :) Sanna, du får skicka bilderna din far tog! Så att det blir lite bilder här också.

Nu ska jag snart sätta mig på en buss och fara till Jönköping och Kinnarps Arena för att kolla hockey, HV71-Rögle står på schemat. Det är mammas och min julklapp till pappa så det är vi tre som åker. Ska bli roligt värre! Se hur mycket större Kinnarps är om man jämför med söta lilla Lakerdome. Dessutom jobbar min expojkvän och numera goda vän Eric som popcornspoppare där så ska nog kunna träffa honom en skvätt.

Ha en strålande helg kumpaner!

Westlife brukar veta hur det är

Ibland måste man göra saker som man inte vill, men som är tvungna. Ikväll var det en sådan sak som skedde, men jag var rättvis och ärlig.

Känslorna överlåter jag till min barndomsvän och för alltid trogna kompanjon Westlife.

If your heart's not in it for real
Please don't try to fake what you don't feel
If the love's already gone
It's not fair to lead it on

Mr. Hegle Svendsen

I eftermiddag ska jag ägna mig åt kemiplugg. Det är det som är så dumt, att jag inte tycker om kemi eftersom jag inte förstår. Då måste jag plugga dubbelt så mycket kemi eftersom det tar så lång tid att förstå! Trist. Hur som helst ska jag kombinera mitt pluggande med skidskyttet på TV, och Sanna och jag har kommit på att vi har en smyg-crush på samma skidskytt. Emil Hegle Svendsen, mina damer och herrar!

Edit: Emil Hegle Svendsen ställde inte upp i dagens lopp. Attans.




PS. Sanna och Therése, nu har jag borstat tänderna. Det funkar verkligen! DS.

PPS. Det jag skrev i PS låter jättekonstigt. Det är inte så konstigt. DDS.

Som ren information

Jag har mailat tryckeriet nu. Det tog emot men ja, hoppas de inte idiotförklarar mig. Eller, varför skulle de? De får ju helt enkelt ta att de snackar fackspråk med mig som inte riktigt, hänger med.

Snart kommer Sanna och då ska vi studera universitets- och högskolekataloger! Vi tänkte skaffa oss en framtid.

Idrottsgalans Helenor

Igår vann Helena Jonsson Jerringpriset på idrottsgalan, framröstad av svenska folket med mer än 2/3 av rösterna! Det är ganska sjukt, så överlägset! Särskilt med tanke på att det fanns 15 (cirka, har inte exakt koll) kandidater från början att rösta på. Jag tar absolut inte ifrån Helena Jonsson hennes fantastiska prestationer genom att säga att skidskytte dock är en väldigt liten sport, sett till utövare. Hon är värd all hyllning hon kan få! Helt rätt vinnare. Men som sagt, det är en liten sport. Dock har media snappat upp vilken sensationell TV-sport skidskytte är, det händer alltid något som är värt något för tävlingen. En bom - intressant. En träff - lika intressant.

Jag har hört lite förvånade röster om varför Helena Jansson, orienteraren, var kvar så länge i omröstningen och ändå kom 4a när Jerringpriset skulle delas ut. Själv röstade jag på henne flera gånger. Hon har gjort en fantastisk idrottsprestation, men framför allt gjorde jag det för att orientering skulle få lite mer media-uppmärksamhet. Vad är det då som hon gjorde så bra som gör hennes värd ett pris?

I somras avgjordes tävlingen O-ringen i Eksjö och Helena Jansson vann elit-damklassen överlägset. Lägg där till att hon vann alla 5 etapper, vilket ingen någonsin har lyckats med förut. Det kan jämföras med att någon längdskidåkare vinner Tour de Ski, och dessutom tar alla delsegrar under touren. Lägg där till att hon tog ett VM-guld under 2009. Börjar ni haja? Hon är otroligt stor i orienteringsSverige, och sett till antal utövare är orienterarna många gånger fler än skidskyttarna. Om då alla orienterare tänker som jag och röstar så blir det en hel del röster.

Men som sagt, Helena Jonsson är verkligen en folkkär och fantastisk idrottskvinna så jag unnar henne alla priser och utmärkelser och hoppas det går lika bra i OS!

Sanna Maria Ahlgren

Ditt skratt är min lycka och vår lycka är livets bästa! Kombinationen Sanna och Sofia gör varje, varenda en, av dagarna lite roligare, bättre och lättare att leva. Jag skulle kunna fortsätta såhär i evigheter men nöjer mig med att säga att det här är din dag, och du är värd allt!

Grattis på 19årsdagen!




Aggregationer

Det finns inget som får mig mer upprörd eller uppgiven än att inte förstå. Jag har fått ett mail från ett tryckeri angående tryckningen av min tidning (projektarbetet) och de beskrev en sak jag skulle ändra för att det skulle bli så bra som möjligt. Det som är problemet är att jag inte förstår vad de menar! Jag har googlat och läst och försökt förstå, men jag gör det inte. Har redan frågat två vänner om hjälp men deras kommentarer har varit "men maila tillbaka och be dem förklara". Be om hjälp?! Är ni galna? Hah, jag är THE Besserwisser och mitt liv går ut på att jag är intelligent och ska klara av allting själv. Kanske lite överdrivet, men ja, ni förstår grejen. Så jag surar lite för tillfället.

Tur för mig att jag ska åka och boxas ikväll, synd om Tina som jag ska boxas på...

(I morgon kommer jag säkert maila om hjälp.)

Nästan som att få en tårta i ansiktet

Som ni ser är min bloggdesign lite på äventyr. Men jag är inte så bra på det här, det har tagit alltför många timmar och jag är inte nöjd än, jag vill skrika lite! ÅÅÅHHHHH! Så, nu känns det bättre. Lite i alla fall.. funderar på att strunta i att ha nån fancy design för det ger mig bara massa huvudbry, jag hoppas att ni inte läser min blogg för att den är snygg? I så fall kanske ni inte har någon smak ändå, haha...

Rubriken hänger ihop med helgen, jag har varit och firat en 18åring - nämligen Elina Reiver! Hon är bäst i världen. En av sakerna hon fick av mig och Tina, som också var med och firade, var ett kort. Det stod: Grattis, nu är du ett år äldre! Nästan som.... att få en tårta i ansiktet!

Ganska fint om jag får säga det själv. Grattis säger vi även till Lukas som fyllt 23 i helgen.

Jag har inget bättre för mig idag som ni förstår

Hur bor du:
I hus med mor och far
Brukar du komma i tid:
Ja, alltid. Eller till 98%!
Hur lång är du:
174 cm
Kan du laga mat:
Jo, det tycker jag
Vad jobbar du med/pluggar du:
NV på gymnasiet, tredje året
Vad har du på dig just nu:
Stumpor, underkläder, jeans, linne, lång kofta
Har du någon fobi:
På senare år har jag blivit lite mesig för att klättra på stegar och mörker
Hade du en bra kväll igår:
Vad gjorde jag igår? Musikskolan, TV, sova - inte helt fel.
Vilket är ditt senaste inköp:
Sockerbulle igår i kafeterian
Din favoritdryck på morgonen:
Juice
Var fick du dina senaste pengar ifrån:
Tord och Gunnel tror jag
Har du sovit i din egen säng inatt:
Jajamen
Vad hade du sönder senast:
Ett juläpple som hänge i julgranen i skolan...
Vem snackade du med senast:
Om vi menar genom munnen, haha, så var det mamma.
Varm favoritdricka:
Kaffe/Te
Favoritdricka när du är riktigt törstig:
Vatten!
När gjorde du senast något riktigt dumt:
Jag mailade ett tryckeri i förmiddags och sa att jag bifogade en fil. Jag bifogade aldrig filen.
Saknar du någon just nu:
Det gör man väl alltid!
Vad ska man göra för att få dig irriterad:
Göra andra personer illa med flit/Vara dum på andras bekostnad
Intressen:
Sport och musik brukar jag svara
Senaste person du kramade:
Hmm? Mamma antagligen
Senaste person du ringde:
På mobilen; mamma
Senaste person som ringde dig:
Mamma här med
Vad drack du senast:
Loka
Vill du ha barn:
Klart
Längtar du till din nästa födelsedag:
Inte så värst
Har rakat dina ben någon gång:
Det har hänt, ja
Är du sugen på något nu:
Haha, ja, godis!
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag:
Förr kunde det bli upp till tre men inga nu för tiden, jag har trappat ner, haha
Använder du hudkräm:
Yes
Attraheras du av män med skägg:
Njae, inte direkt
Micro-pop eller poppa själv:
Micro-pop
Brukar du baka:
Alltså, det händer
Röstade du i det senaste valet:
Kyrkovalet - ja. Riksdagsval - nej.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu:
Av någon oklar anledning så är jag det!
Vilken låt lyssnade du senast på:
Melody Club - The Only Ones
Har någon annan sovit i din säng inatt:

Nehejdu
Vad tycker du är äckligt:
Gummifiskbullar fick vi i skolan i tisdags och det var verkligen ingen höjdare
Har du pengar på mobilen:
84,41 kr!

Jag kan inte sluta skratta

Nu efter 3 timmars projektarbete så tänkte jag unna mig något roligt, och gjorde därför ett test på ne.se - vilken historisk person är du?

Mitt resultat:
Ulrike Meinhof (1934-76) var en framstående journalist som bytte bana och blev terrorist. Hade inget emot bankrån. Meinhof anslöt sig 1970 till Baader–Meinhof-gruppen. Hon greps 1972 och åtalades för bl.a. mord och bankrån och begick självmord i fängelset. Ett urval av hennes journalistik och manifest är samlat i Ulrike Meinhofs förbjudna tänkesätt (1976).

Hahahaha!

Alla mina gråtmilda vänner - se hit!

Jag tror vet att många av mina läsare är lika blödiga som jag. Ni, liksom jag, gråter till The Notebook, Titanic, Harry Potter och Halvblodsprinsen (ja, jag grät när jag såg den på bio), New Moon, Spårlöst, galor där fint folk får fina priser och till och med Extreme Home Makover. Då ska ni lyssna på den här låten - James Horner - My Heart Will Go On (Dialogue Mix). Länken är till Spotify, så ni som inte har det är tyvärr lite segregerade. Men den finns säkert på Youtube!

Hur som helst är det Celine Dions vanliga version av My Heart Will Go On, men mellan verser och refräng så är lite dialoger från filmen instuckna. I slutet är det denna dialog som är instucken, och ja, jag lipar...

Jack: Rose, promise me, that you won't give up. No matter what happens, promise me, now, Rose!
Rose: I promise.
Jack: Then never let go from that promise!
Rose: I'll never let go, Jack! I'll never let go!

Projektarbetespaus

Jag har nu jobbat med mitt projektarbete i två timmar och jag känner mig faktiskt riktigt nöjd, stolt och glad över hur det här artar sig. Min tidning blir precis som jag tänkt mig, om inte lite bättre. Strålande! Nu ska jag ge alla mina kära blödiga vänner där ute ett tips i ett nytt inlägg...


(Photoshop är ominstallerat så jag har fått göra en ny signatur-brush, inte så illa va? Ja, jag skriver som en kratta. Särskilt med en datormus.)

Godmorgon världen

För en timme sen klev jag upp ur sängen efter 11 timmars sömn. Inte klokt vad två skoldagar kan slita på en! Idag kommer jag dock inte bli lika sliten då jag börjar skolan halv tre och slutar kvart över tre. Ska nog kunna genomlida detta!

Dessutom har jag ingen träningsvärk sen skidorna igår och mitt schema för vårterminen är kickass, jag lovar. Kan ladda upp det när det blivit officiellt, vi har bara fått tjuvkika på PDs schema än så länge.

Ikväll är det inte Bonde Söker Fru. Vad gör man då på onsdagskvällar? Jag känner mig lite smått vilse i tillvaron. Som tur är kan jag spendera hela kvällen med att hitta rätt då jag imorgon börjar... nä, just det, jag börjar inte alls imorgon! Det är lite sådär blandad kompott på schemat med jätteviktiga lektioner blandat med sådana lektioner där kursen tar slut om en vecka och lärarna inte bryr sig om vad vi gör för betygen är redan satta, i princip. Av mina kurser som tar slut nu har jag fått reda på ett betyg, och det är mitt MVG i Svenska B. Härligt! Jag fixade det trots min svacka, som Svenska-G kallar det. Ingen av oss har riktigt fattat vad min svacka gick ut på, när den inträffade eller varför den hände. Men jag var i en svacka, tydligen.

Tema längdskidor

Jag har lite funderingar gällande längdskidor. Den första är verkligen spännande. När skidträningen i klubben drog igång i början av november kryllade det av småkids som gick/sprang stavgång och det såg riktigt lovande ut. Ikväll var det träning och det var 2 ungar där. Det var perfekta förhållanden, några minus, djupa fina spår och långa slingor. Helt perfekt! Var var barnen? Jag fattar inte.

Hur som helst så åkte jag skidor, 6,2 kilometer blev det av det och såhär kul har det inte varit att åka längd på riktigt länge. Förutom att jag alltid tycker det är kallt under 5 plusgrader så var det en mycket bra kväll, jag har inte ont någonstans än heller!



Jag har blommiga skidor!

Dessutom har Lukas fixat en ny Photoshop-licens till mig. För han är bäst.

Saker som har hänt precis nu

Det händer grejer i mitt liv!

1. Min licenskod till Photoshop är helt och hållet borta. Inte en aning om var den är, och nu när jag installerat om det så står jag utan PS. Det är inte riktigt okej.

2. Sanna hade tjuvkikat på schemat för nästa termin - och jag är ledig på måndagar. HAHA!

Sista rycket väntar

I morgon börjar vårterminen 2010 och i morgon är det också exakt 5 månader till jag slutar skolan, till jag tar studenten. Det låter inte så illa va? Nej, jag tycker inte heller det. Därför är det bara att ladda på fullt ös nu, det ska bli spännande och roligt sista terminen. Mycket som ska göras men det ska vi också hinna med!

Dessutom vill jag ha en ny design här. Hmm.

En festlig lördag

Nu när facebook vägrar släppa in mig på deras mark så tänkte jag passa på att uppdatera lite här mellan alla roliga sändningar i Vinterstudion.

Igår fick vi besök av Ingrid, Lars, Tord och Gunnel, vilka är min faster med man och min farbror med fru. Var verkligen längesen jag träffade dem! Så det var en trevlig eftermiddag med mycket mat, och spännande ämnen som diskuterades, bl a facebook, religiösa sekter, glasögon och Hässleholm. På det sistnämnda området var jag lite utanför, om man säger så.

Kvällen spenderades i Växjö. Jag, Johanna och Joffin åkte in och åt på Excelle och därefter bar det av till Sports där vi hade det kanonbra hela kvällen. Niclas, Oscar och Fredrik kom och slog sig ner vid vårt bord och sedan kom det och gick lite annat folk under nattens intåg. Vi tjejer fick sällskap av Tina i bilen påväg hem och sången av killarna på stationen + ämnena som diskuterades i bilen (vi kom fram till att allt hänger på sossarna mot moderaterna i slutändan) var riktiga höjdpunkter. Himla kul dag!



Jag, Joffin och Johanna var ordinarie uppställning hela nian på Grönkulla :)

Hur ska jag ha det?

Märkte precis att jag är medlem i två grupper på facebook som nästan säger mot varandra. Du vet att du är från Skåne när... och Du vet att du är från Småland när...

För att reda ut det hela - jag har skånsk härkomst och släkt men har alltid bott i Småland. Då blir man ju båda?

If I had one wish

Samtidigt som jag ser galet mycket fram mot studenten, sommaren och mitt 'nya' liv i höst så kan jag inte låta bli att önska mig tillbaka 3,5 år. Om jag skulle få vara någonstans just nu istället för här, så skulle det bli 3,5 år tillbaka. På Sjöarp. Mitt konfaläger sommaren 2006 är fortfarande det roligaste jag har varit med om, så stort för mig och med enormt många relationer som följt med mig sedan dess. Där fann jag verkligen vänner för livet.



Det är något speciellt med orienterare, det är det.

Hej mitt vinterland

Det är ungefär -18 här i Alvesta idag och det är snö överallt. Jag skulle ut och köra och handla lite tidigare, pappa och jag grävde fram bilen ur snön och då upptäckte pappa att ena fönsterrutan där bak var nervevad. Dessutom fastfrusen, så jag fick köra runt i byn med 5 cm glipa i fönstret. Friskt! Alltså, det är ju verkligen kallt ute. På riktigt nu.

Dock ska jag ut och ta lite fina bilder på vinterlandskapet i eftermiddag tänkte jag! Sedan måste jag åka till Ica också för Hemköps utbud var lite fattigt idag. Var det något mer jag tänkte berätta? Nä, det är nog bra så.

5 år sedan på dagen nu

Ur mitt projektarbete.

"Stora granar föll över vägen framför oss, och med en blick bakåt såg vi att fallet var likadant åt det hållet. (...) Vi förstod ännu inte i vilken fara vi hade befunnit oss i."



Som taget ur min värsta mardröm.

Mina fina, saknade tjejer

Eftersom vi är äldst på skolan nu, så har många som är äldre flyttat från Alvesta. Detta gäller även mina fina vänner ur NV06. Så jag passade på att träffa några av dem när de var hemma och hade julledigt! Jag, Sanna, Josse, Jonna och Malin åt en god middag på Spåren och där gjorde Jonna något som var verkligt beskrivande för hur vi nog känner, allihopa. Hon slog Malin som satt bredvid hårt på armen (eller var det i huvudet?).

Malin: Ajeeee! Varför gjorde du sådär för?
Jonna: Men jag har ju saaaaaaaaaknat er så!

Lite mys hemma hos Josse senare kom jag hem och har inte varit så glad på länge, ni är bäst tjejer!

Trettondag jul

Idag är det kort och gott 13 dagar sedan vi firade julafton. Har inte det gått lite överdrivet fort? Jag börjar skolan på måndag och är inte riktigt pepp för denna uppgift. Idag har jag dock räknat lite matte, jag upptäckte att enligt matteplaneringen så var jag fortfarande i november. Stabilt läge. Dessutom har jag gjort projektarbete också, något måste man ju göra för att roa sig i snövädret.

Lite bilder;


12 söta tomtar framför TVn som jag har skapat



Kissemiss uppställd framför granen med paket och allt



Silhuett av bra flickor mot fin solnedgång på nyår

Julgodis ingår faktiskt i kostcirkeln

Mamma och jag hade varit och åkt längdskidor och kom hem igen.
Mamma: Det står ju i Coltings bok att man ska äta direkt efter att man tränat.
Sofia: Knäck!
Mamma: Trillingnötter!


Förutom att träna har jag idag varit i Växjö och köpt jeans, väst, strumpor, hudkräm och termobyxor (tack för lånet, puss). Hur jobbigt är det inte att köpa jeans egentligen? Jag provade 7 stycken tror jag, ett par passade. Ett heltidsjobb.

Mitt nyårsfirande

Som jag skrev i tidigare inlägg blev det Blekinge för min del över nyår. Fantastiska flickor som sällskap och med ett sällskapsspel som kräver att Sanna ska vara 'hysterisk' så är det inte klokt, så roligt jag hade det. Eftersom Sanna och jag dessutom var i samma lag på party-Alias, som det spelades, så var jag också hysterisk. Visserligen var jag speedad hela kvällen och det var otroligt roligt att fira detta decenniums slut med er! Viktiga ord för kvällen; tomtebloss, läppar, jordgubbar, "jag får inte upp korken", kaaaallt, LA ink, Idol 2008, hejhej, mätt, peruk. Ja, på ett ungefär sådär i alla fall. Hejhej-et var när Irvin ringde upp Annie för att önska gott nytt år och Annie svarade med ett 'Hejhej'. Helt fantastiskt roligt. Varför? Jag vet inte riktigt.

Sofia tog en massa fina bilder som jag tänkte att hon skulle dela med sig av. Hoppas hon tycker likadant!

Här kommer två av de få bilderna jag tog. Tyvärr kan jag inte lägga upp den roligaste, då skulle Sanna slå mig.


Solnedgång över ett kallt hav.


Månen var stor och gul och skärgården var även den fin!

RSS 2.0