Bzzz

Claus sprang runt och jagade getingar med stekspade idag på jobbet. Undrar om några kunder blev bortskrämda från att äta hos oss när de såg kocken på 55 år springa och skrika "Die motherfucker, die!" i trädgården, på verandan, i butiken, bland gästerna...

Själv blev jag mest road, vilket verkligen behövdes idag för jag är så tokigt trött.

O-ringen del 2

Onsdag: Det var vilodag denna dag, därav kunde vi ha lite party kvällen innan. Men jag var lugn och fin, det vet ni väl. Jens stack vid åttatiden på morgonen för att jobba, och jag vaknade och väckte min fina Krissi vid kvart i elva genom att krypa upp i deras säng och gosa lite med henne. Sedan efter en frukost i solen på altanen hämtade vi Anderjons och körde och badade. Vi lekte både Tiger och Vovve i vattnet, kan vara de mest intellektuella vattenlekarna någonsin! En sen lunch på Saigon i city, en borttappad Simon i gallerian, lite inköpta kläder och jordgubbar och glass var hur resten av eftermiddagen spenderades. Försökte leka runt med folk på C-orten sen men det var inte lätt att hitta något folk. Regnet kom dessutom så då cyklade jag hem i sällskap av Jens.

Torsdag: Regn. Hela dagen. Regn när man sprang (vilket var skönt), regn när man bytte om i klubbtältet, regn i busskön, regn i bussen pga öppen taklucka, regn när man cyklade hem till Krissi från busshållplatsen och regn hela kvällen. Men då var jag under tak, tack och lov. Hela min väska med allt innehåll var som tidigare nämnt blött och hemskt så jag torkade det mesta så gott jag kunde under natten. På kvällen var det för övrigt middag med Krissis och Jens föräldrar, Krissi och Jens såklart och så jag och Krissis bror Anders. Det var mysigt och lyxigt att vara inomhus och bara få mat, sådär. Bra grej.

Fredag:
Tryckte ner allt i min väska och åkte hem till Småland. Jobb 14-18, nu sitter jag hemma och sörjer att jag inte är på 6e etappen. 6e etappen är för övrigt den stora festen. Den stora festen. Som jag för första gången får komma in på i år då jag äntligen har åldern inne. Men istället sitter jag i Alvesta och tittar på friidrott, äter chips och glass och hör tvättmaskinen centrifugera några rum bort.



Sa jag att jag tryckte ner packningen?

O-ringen del 1

Överlag har min kortvecka i Örebro varit hur bra som helst. Jag kör en liten kort rapport per dag.

Måndag: Åkte tåg/buss till Örebro och släpade runt min backpackerryggsäck i hela stan. Tillslut hittade jag till O-ringencampingen (med hjälp av min kompass, haha) och hittade Jens. Vi promenerade hem till Krissi och sedan hade jag en blåsa på sidan av foten efter att ha vandrat 90 minuter i ballerinaskor. Bra start där. Myste (mös?) runt resten av kvällen med lite prisutdelning, husvagn och mässtält.

Tisdag: Min första tävlingsdag. (Håhå ni bryr er typ inte om det jag vet så jag hoppar över någon stor utläggning om det.) Drog in till stadsparken i Örebro på kvällen och kollade elitseriesprint, det var kul. Träffade massa känningar! Sen var det tårta hos Alvesta på campingen, för Lotta hade vunnit. Bra bra! Vi (jag, syskonen Anderjon och Johan Bergagård) drog vidare bort till Motalas boende, där vi träffade MotalaMartin, MotalaGustav, MotalaJohan, MotalaErik, MotalaSimon, MotalaMattias, MotalaMarkus... ja, ni fattar grejen. Östgötska är det mest underhållande jag någonsin varit med om. Helt fantastiska pojkar det där. Hela det nu ihopsamlade gänget letade upp Jens och Krissi vid en danskfest som spårade ur med kolsyresläckare som dödade luftrören, bl. a. Men som Martin sa, när vi orienterare lyckas få våra fester att omnämnas i media är det ganska bra jobbat...



Ur Närkes Allehanda.

Triple chocolate

Hej modebloggen!

Jag tänkte visa er min nya tröja. Det är inte vilken tröja som helst, utan det är räddade-min-vecka-tröja.
Denna inhandlades på Monki i Örebro, dagen efter regnade det. Väldigt väldigt mycket. Jag var ute i 7 timmar i sträck denna regniga dag. 45 minuter stod jag i busskö i hällregn och min väska blev helt genomblöt och det innefattar det som var i den, bl. a. mina enda långbyxor. Även min långärmade tröja jag sparat till sista dagen.

Men när jag då kom hem till Krissis hem så hittade jag min nyinhandlade tröja som var så varm och go och jag hade något torrt att ha på tåget när jag åkte hem! Hur glad blev jag för den? Jätteglad, såklart. Dock fick jag åka i shorts och sandaler (det enda som var torrt) vilket gjorde att jag frös. Frös mycket.

Senare kommer en bra uppdatering om vad jag hittade på i veckan i Örebro, nu ska jag titta friidrott och äta chips förstår ni.



Mycket bra bild, må jag säga.

Liten sammanfattning och veckan som kommer

Sådär, nu är den här veckan snart genomförd och jag har jobbat 31,5 timmar under den. Det må jag säga är ganska bra! Köpte dessutom med mig ett par skor hem idag, personalrabatt på 50 % är man dum om man inte utnyttjar lite! Får se om det blir fler köp innan sommaren är slut.

Jag har varit hemma i drygt 2 timmar och har ätit ett mål mat men också packat vidare. Nästan klart, men jag åker inte förrän 8.34 imorgon bitti. Då blir det tåg/buss till Örebro och O-ringen för hela slanten. Från början var det tänkt att jag skulle sova i husvagn med Lise och hennes kompisar, men då Lise fått körtelfeber och stannar hemma och husvagnen egentligen inte får plats med så många vi tänkt vara så har jag bytt sovplats. Det blir Krissis hem som jag vilar i istället, lite lyx med riktigt tak och toalett, men jag antar att jag inte ska klaga...

Så imorgon drar jag iväg och kommer hem på fredag förmiddag. Jag tar med mig sol till Örebro! (Annars är jag skyldig Felix en glass.)

Adjö!



Dessa finingar är också i Örebro och väntar på mig :)

Utflyktsbilder

Förra veckan var jag i Skåne med delar av familjen, här kommer lite bilder. Mestadels av Sofia framför olika sevärdheter.



Vi hittade ett träd som åt ett annat träd så vi tog kort.



På en av Brösarps Backar.



Påväg ut från Kungagraven i Kivik. (Jag sa ju att det skulle bli turistbilder..)



Fritiof Nilsson Piratens grav hittade vi också. "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972."



Ales stenar!

Det var allt för nu.

Ny header

Sådär, nu var det en ny header på plats igen. Var ändå fyra månader sen sist. Ska skriva lite om anledningen till att det blev denhär denna gång.

Men först, kommer ni ihåg den här? Den var ju jättefräsig, haha!


Blandad kompott av snack

Jaha, gott folk, vad händer?

Jag känner mig lite vilsen i min egen blogg, i mitt eget hus och i mina egna kläder. There's a lot to do, så att säga. Nu har jag iallafall ätit kaka som Jakob och Elin hade bakat till min student (vi hade visst några kvar) och så har jag ätit vinbär och smultron med mjölk. Plus lite choklad som blev över från igår när Stina och jag åt onyttigt och spelade Uno. Det var kul.

Philip har förresten åkt till Honduras nu. Det suger. Fast jag fick iaf en bra natt med honom och Tina (det lät nåt ja) i fredags-lördags, jag sov i deras "fin-soffa". Det var inte riktigt meningen, skön är den inte heller.

Nu ska jag knåpa lite bloggdesign tror jag allt!

Samlar vuxenpoäng

Jag springer runt och samlar vuxenpoäng. Har nu kommit in på Linköpings universitet (är inte det vuxenpoäng så säg?) och det känns ju inte lite bra! Dock var det inte med jääättegod mariginal jag kom in (0,6 poäng) men det spelar ju ingen roll så länge jag är antagen. Tur att jag pluggade på i slutet iallafall...

Annat vuxet jag gör är att jag bor ensam i en stor villa, jobbar om dagarna, har städat ikväll och även betalat räkningen. Kunde ju inte skriva räkningarna då det faktiskt bara var en. Känns som att jag ska vara glad så länge räkning är i singular...

Imorgon ska jag fortsätta jobba och det kommer bli mycket av den varan i veckan, men nästa måndag tar jag tåget/bussen till Örebro och O-ringen, åh, vad jag längtar!



Bild från när jag gjorde i ordning världens finaste midsommarstång bestående av en björk med grenarna inbundna till stammen och en gardinstång klädd i lupiner.

Grattis storebror!

Mammas stackars mobila bredband får kämpa här i stugan. Det får typ skicka brevduva efter täckning, eller nåt. Men just nu fungerar det!

Igår jobbade jag, körde 20 mil i en bil utan AC (sjukt gött), badade, tog i en nässla (handen domnade, gör inte om det), tittade fotboll och hittade en lysmask. Lysmaskar är sjukt coola! De bara ligger där i mörkret och lyser som en egen liten lysdeod.

Idag fyller Jakob år! Så vi började dagen med att sjunga för 26åringen som firar sin födelsedag i stugan, som vanligt. Känns kul att ha nån här som man kan leka med och som sover med en i barnrummet. Ikväll blir det grillat och tårta men först ska vi nog jobba vidare med något av våra evigt pågående renoveringsprojekt här.



Idag fyller Jakob 26, gamle man!

Lite av min sommar



Jag och Sanna har köpt likadana klänningar. Fantastiska bilder det finns på dem.



Jag har klappat hästar i stugan. (Jakob, de är inte farliga, vi klappar nästa vecka!)


Svennebanan?

Spenderade kvällen med min bästa vän Philip. Vi badade och lagade mat (kaosartat samarbete) och så låg vi på gräsmattan utanför prästgården och bara njöt av sommaren. Om 1,5 vecka åker han till andra sidan jorden i en månad och det kommer vara så surt. Ajaj vad jag kommer sakna honom. Han gav mig förresten en skön kommentar idag.

Philip: Sofia, är du verkligen helt svensk?

Kul att vi varit nära kompisar i tre år och det är nu han börjar undra. Inte för att han behöver undra, eller nja, Danmark är ju inte riktigt svenskt. Men då får vi ju gå tillbaka 400-500 år i tiden. Nu ska jag se om jag kan hitta lite bilder att slänga ut här på lite smått och gott.

Kaptensgatan 2

Sanna tjatar så här kommer bilder från mitt första flyttlass och min lägenhet! Jag förväntar mig många kommentarer i stil av "åååh vad fint!", bara så att ni vet. (Klicka på bilderna för att se dem större)



Flyttlasset med kartonger och möbler (och Lukas kostym sen studenten).



Köket. Andra bilden är suddig och dålig, jag vet, men det är den enda jag har för tillfället.



Min toalett med mina 5 badankor och annat trevligt.



Jag där min soffa ska vara och Lukas i balkongdörrsöppningen till min franska balkong, jämte TVbänken.



Andra änden av samma rum där min sovalkov finns, dock utan säng för tillfället. Den andra bilden är in i min klädkammare, med Frankie som fått följa med ♥

Hoppas ni ser lite hur jag bor även om det inte är helt slutgiltigt!


Studentfoto



NV07 ♥
(och ölen i kanten är rätt kul)

Andas in, andas ut

Här går allt i hundra knyck. Jag har varit med Sanna i stugan i två dygn, jobbat två dagar, träffat trevliga människor och ätit massa goda saker, flyttpackat hur mycket som helst och inatt ska jag upp klockan 4 för att springa orientering, sen ska jag flyttpacka, köra ett flyttlass, jobba, handla saker inför flytt och jobba lite. Sen kommer storebror hem och vi är i stugan, sen ska jag jobba, springa orientering i Örebro, jobba, flytta...

...jag hinner inte blogga. Jag är glad att jag hinner andas.



Min bästa Sanna som är bäst. Sa jag bäst?
Vid stugan iallafall, bullerbykänsla <3

RSS 2.0