Hur skånsk är jag egentligen?

Ja, jag har ju fått en hel del både positiv och negativ kritik över min dialekt och min småländsk/skånska accent så nu fastställer vi det här en gång för alla.


Hur skånsk är du?
Vilka av dessa ord har du använt?
[x]Flabb = mun
[x]Tossi = galen
[ ]Fubbick = idiot
[ ]Himmaluad = hemmagjord
[x]Himmave = där hemma
[x]Fälleben = krokben
[x]Huet = huvudet
[ ]Hont = hur
[x]Hotta = kasta
[x]Kass = dåligt
[x]Mög = skit
[ ]Nellad = sugen på
[ ]Rabbemos = rotmos
[x]Rullebör = skottkärra
[ ]Sulten = hungrig
[ ]Timmerman = bakis
[x]Gala = skrika
[x]Tradigt = tråkigt
[ ]Traderöv = tråkig person
[ ]Hällörad = religiös

0= ingen skåning
1-5= bor i skåne
6-10= bott länge i skåne
11-20= en redi skåning

Jaha... jag ger mig väl då....

Muffin-man

Har bakat chokladmuffins nu. En nybakad muffin + en mysig kaffe framför tv:n är faktiskt ett helt okej sätt att spendera eftermiddagen på!

Har dessutom räknat matte, men nu lägger jag det åt sidan och börjar med mina tyska-verb istället som jag är så innerligt förtjust i!

Är lite nere fortfarande för att sjukgymnast-besöket blev inställt, jag vill veta hur det kommer att bli den här säsongen! Det är inte ens klart att jag kan springa O-ringen i sommar, något som jag gjort sen jag var 7 höstar! Hur illa skulle inte det bli? Om två veckor har jag min nya tid, inte alltför långt bort tack och lov. Två veckor går ju dessutom ganska fort! När jag längtar efter någonting brukar jag alltid räkna lika lång tid som det är kvar tills det händer bakåt. Och ja, för två veckor sen så var jag och mina klassisar + NV06 på universitetet, och det känns inte alltför längesen så det finns hopp!

Ändrade planer

Hade tänkt fara in till Växjö en runda idag men eftersom min sjukgymnast är sjuk (komiskt) så orkar jag inte pallra mig in dit över huvud taget.

Ska väl ta tag i pluggandet lite, som är meningen att man ska göra när man är ledig såhär, och sen tänkte jag faktiskt baka lite igen. Var riktigt kul att göra det i måndags så varför inte fortsätta när man ändå är på sådant humör? Kom och provsmaka, gott folk!

Ich habe keine ahnung

Jag förstår inte kemin, ärligt talat. Det är ju iofs inget undantag, man brukar inte förstå kemin. Men det löser sig väl, nångång?

Style-afton

Ikväll for mamma och jag in till Växjö på så kallas Style-afton på Elite Stadshotell. Himla maffigt ställe det där, hade inte bangat på några nätter!

Iallafall så var det fullt med små stånd med grejer, och massa småföretag visade deras produkter och det var underkläder, smink, hudprodukter, glasögon, kläder och så vidare. Fast det var kanske inte höjdarkvällen i mitt liv, världens jobbigaste gubbe som konfrencier, och han tyckte själv att han var så otroligt bra på alla sätt och vis, var min uppfattning. Men inte ska jag vara bitter inte, för jag gick inte lottlös därifrån denna kväll!
I ett av stånden stod ett företag som sålde kroppsprodukter och vitaminvaror, och ja, massa sånt där må-bra-grejs. Jag snackade med en kille som stod där och lät alla provsmaka, och ja, han var hur trevlig som helst! En av de få killarna som var där och han var lite mer "människa" än alla andra, vi snackade en bra stund. Jag fyllde i ett formulär om vad jag tyckte om produkterna, mitt namn och kontaktuppgifter, och vips vid lottingen så hade jag vunnit ett presentkort på 200 kr :)  Kanon!

Killen log lite menande åt mig när jag hämtade mitt pris, och jag sa till mamma:
- Vilken tur jag hade!
Mamma: Du hade inte tur, du charmade in dig hos honom. Det märktes ju! Han lade undan ditt formulär när du lämnade in det skulle jag tro.

Säger du det så... Tack så mycket iallafall, du trevliga typ :)

Ska nana nu, börjar skolan redan 12.30 imorrn ju ;)


Teamwork

Pappa och jag samarbetar för att mamma inte ska få fler sammanbrott på oss, för vi får stå ut med en hel del båda två. Nyss hackade hon sönder honom för att han hade satt en vit strömbrytare på en sladd istället för en svart som hon föredrog. Suck.

Han fick bara G i geografi.

Alvesta tågstation, mitt under de mest stormande timmarna fredagen den 22e februari. En tågvärd försöker styra upp alla galna resenärer som är sura för att inga tåg går och att det ska gå bussar som ersättning.

Sofia: Kör bussarna till Bodafors?
Tågvärd: Var faaan ligger Bodafors?
Sofia: Eh.... söder om Nässjö...
Tågvärd: Går det tåg dit?
Sofia: Jaa....
Tågvärd: Jajaha. Men alla bussar går till Nässjö. Kan du bli hämtad där på något sätt?
Sofia: Jo. Visst.

Systerskap

Ett systerskap är vänskap

på en djupare nivå.

Ibland finns det ett släktband

- annars har man mötts ändå.


Relationen till en syster

är nära och unik.

Hon känner dig så väl

och hon kan din historik.


Med en syster är det lätt

att vara uppriktig och sann.

Man kan tala som man tänker

och man förstår varann.


Det känns alltid bra att ses

- så man vill gärna träffas mer...

För det finns så mycket gott

som systerskapet ger.



Moa!


I never promised you

Torsdag, känns som att veckan gått huuuuuuuuur fort som helst.

Jag har alltså varit hos mina bästaste kusiner i Fängsjö, metropolen itself. För er med mindre bra geografi-kunskap är det en liten liten håla bestående av <10 hus på gränsen mellan Halland och Småland.

Där har vi iallafall firat födelsedagar, spelat sjukt mycket tv-spel, eldat saker, kollat på film, båtat - såklart, ätit, lekt med djuren, bakat, och ja, haft allmänt mysigt och trevligt :)

Dessutom åkte vi till Halmstad igår - jag, Moa, Joel & Hampus. Shoppade järnet, blev två tröjor, två trosor, eyeliner, godis, present till Sanna (höhö) och säkert nåt annat som jag inte direkt kan komma på. Tröjorna kommer på bild lite längre ner iallafall.

Har varit helt underbart iallafall de tre dygn jag varit borta, Moa är systern jag aldrig fick skulle man kunna säga.

I eftermiddag ska jag leka lite med Sanna, sen ska jag på spinning och efter det är det GE-galan som man inte får missa, mktmkt viktigt!

image9image10

Jag och Moa

image11
Mina nya tröjor:
"Save a mighty frog - go green"
"Make the world a happy place"

Hemma igen

Har varit borta i sisådär tre dygn nu, men jag är hemkommen iallafall!

Skriver senare, orkar inte nu. Bara ett litet livstecken det här.


Deltävling 2

Nu har jag äntligen sett den för mig första deltävlingen i melodifestivalen 2008. Kan det bli bättre då, att ens två favoriter Rongedal och Sanna Nielsen går vidare? Nehejni, lycka på hög nivå!
Ola och Johnsson & Häggkvist var värdiga andra chansen-vinnare, eller vad man ska kalla det.

Varför gillade jag då de två vinnande bidragen? Jo, sångmässigt så var de helt enkelt bäst, tog tag i låtarna och lyfte dem! Visst är Carola och Andreas Johnsson proffsiga, men jag tycker inte att deras röster gjorde sig sin fulla rätt, det skulle ha kunnat vara så mycket bättre. Ola, ja, sorgligt men sant så låter hans röst bättre efter en sväng i ett mixerrum, men jag ska inte klaga det minsta, han sjöng inte falskt (som The Nicole) och låten var det härligt drag i.
Sanna Nielsens låttext tog dessutom tag i mig något otroligt mycket, ungefär som Everything med Anna Vissi gjorde Eurovisionsongcontest 2006. Känslor upp i halsen!

Ska väl nämna att kebabpizza-låten var pinsam, och att Lasse Lindh hade en fin text men melodin och sången var lite för klen för att slå ordentligt i sådana här sammanhang.

Ni som liksom jag gillar Rongedal ska titta på den här videon, ett klipp jag sett massa massa gånger det senaste året! Nu är det dags att sova, och sedan åka till mina favoritkusiner imorgon. Sov gott!

Isn't she lovely?

Lördagseftermiddag, sitter och softar och spanar runt lite grand sådär.

Gymmet i förmiddags, träffade Perra där. Min kemi & matte-lärare för er som inte är helt insatta i min skolsituation, och ja, jag var ju där med mamma och självklart ska hon börja snacka. Hon är nästan lika duktig som jag på det där! Iallafall så tog hon upp att hon tyckte det var konstigt att vår klass inte ska gå mer än 1½ dag i skolan veckan efter sportlovet. Per höll med, och jisses, om inte jag räddat situationen lite snyggt så hade kanske den fina förmånen försvunnit! Busigt, mamsen...

Efter en svängom med bilen nere i city så har jag mest softat här hemma, snackat lite med Therése i telefon, för hon och Philip och Olof sticker ju till Trysil nu på sportlovet, trist för oss som är kvar hemma!

Menmen, imorrn sticker jag ju till Moa, Joel och Hampus i Fängsjö och stannar till tisdag eller nåt sånt, så jag ska inte klaga så mycket.

Ett leende på det, jajamen!
image8

Sportlov, folks!

Nu är jag precis hemkommen efter den sista dagen i skolan innan sportlovet, och eftersom jag är hemma nu så har jag ju följdaktligen sportlov! Soooooftish :D

Skrev svenskauppsats efter lunch, världens fete-skrivning men jag tror att det gick rätt bra. Har med mig kladden hem så jag kommer förmodligen lägga in uppsatsen här när jag har tid och ork. Vad vi kan lära ur historien angående våld, rasism och främlingsfientlighet var iallafall temat.

En annan otroligt soft sak som vi fått reda på idag är att vecka 9, alltså veckan efter sportlovet, så kommer TE07 vara borta på praktik. Eftersom att vi har i princip alla lektioner ihop med dem, kommer vi att vara lediga alla de lektioner vi skulle haft med dem. Lektionerna som är kvar är..... kemi och tyska!
Så jag tog ett grymt initiativ och ansvar och mailade våra lärare, var och en, och frågade jättesnällt om de skulle kunna tänka sig att lägga ut på vår klassikon på FirstClass (vår skolmail typ för er som inte fattar) hur undervisningen skulle ske vecka 9. Och det lutar mot världens softaste vecka!

Lycka! Nu ska jag gå och kolla klart på filmen jag började på igårkväll, Om Sara heter den. Inte världens bästa, men jag måste ändå se hur den slutar.

Var går gränsen?

Tyskaläxa. 91 stycken oregelbundna verb. Tjena, tänker ni, 91 ord att lära sig! Inte lätt!
Det är inte slut än. Dessa oregelbundna verb ska vi även känna till i 3 stycken former.
Det blir 91 * 3 = 273. 273 ord. 273 ORD!
Himmel & Pannkaka är ju ett fint uttryck som passar in här.

Nu kanske ni förstår varför jag inte ska läsa tyska i 2an och 3an som nästan alla andra ska fortsätta med...
Ja, varför ska jag inte läsa mer tyska? För att jag inte är helt från vettet, såklart.

GiG, igen

Fick ett tidningsurklipp av Therése idag, med en bild från GiG - tänkte sätta in den.
Philip är inzoomad till höger och Therése, jag och Sanna till vänster. Vajjert!

image4


Pretty Woman

Kikade på Pretty Woman nu ikväll. Mysig film, dock saknade jag Hugh Grant i filmen...
Internt, alldeles för internt.

Har en lustig känsla i mig. Väldigt kluven, och jag har ingen att prata med. Måste äta, spela flöjt, läsa, sova, skriva, fundera över ämnena till fredag... vilket betyder att jag nog måste bedra mig härifrån.

Vals i E-moll

Music is a word whitin itself
with a language we all understand

Ja, Stevie Wonder - du har så rätt.
Var och lirade lite gitarr innan, och det gick bra, bättre än vad det gjort på länge, vilket medför värme. Lite djupt sagt, sådär. Men man blir så varm inombords, iallafall jag - skaparglädjen är på topp!

Dagen har annars bestått av en föreläsning av en före detta nynazist, som berättade om hans väg genom livet, och ja, det är säkerligen sådant som man inte kan få för mycket av. Man lär sig av sina, och förhoppningsvis andras, misstag.

Ska skona er från min 'djuphet' nu, och fixa lite mat.

GiG

Har spenderat helgen i Älmhult på GiG, som står för 4 olika saker:
God is Great
Gemenskap i G-län
Glad i Gympahallen
Gott i Gommen

lite fri tolkning skulle man kunna säga.
Kan iallafall sammanfattas som störtskönt, med en härlig gemenskap och en stämning på topp! Sjöng gospel för allt vad halsen klarade med på dagen, och det gick riktigt bra faktiskt, över förväntan. Skön feeling, och det lyfte verkligen på kvällen när vi uppträdde inför resten. Andra gången jag uppträdde i Älmhults kyrka faktiskt - förra gången var i våras då jag spelade med en kör där och tjänade en fin hacka.

Lyssnade även på ett seminarie och några andra talare, jag ska inte gå in på ämnena och vad jag tyckte och så vidare, för det skulle ta alldeles för lång tid.

Promenixade till After GiG sedan, där det var softning på G, och vi drog oss hemåt strax efter midnatt tror jag. Mys i soffan med film var det dags för då. Tyvärr var det bara jag som var pigg, så jag fick äran att hålla de andra vakna, vilket gick mer eller mindre, och tillslut gavs det upp och filmen fick vi inte reda på hur den slutade. Men jag klarar mig nog ändå. Somnade väl framåt halv fyra nångång, blev kanske lite sent. En aning sådär. Men det var det värt!

Som ni märker har jag varit en aning dålig på att skriva in i detalj vad vi egentligen hittade på, men mina intryck från dygnet var iallafall otroligt mycket värme och gemenskap, och det är det jag kommer att ta med mig. Vill självklart tacka mitt sällskap på 2x Crona, Sanna och Olof för att det blev så härligt som det blev. Ni får mig att må riktigt bra!

Avslutar på en söt (?) bild på Therése, Sanna och Olof i kyrkan. (Nej, Olof snusar inte. Bara lite tuggummi i överläppen. Riktigt bildskönt.)

image3

7 sanningar

Nu har jag blivit utmanad av Malin att skriva 7 sanningar om mig själv, och det är lika bra att ta tag i det på en gång.
1. Jag är en relativt känslomässig person som rycks med i andras känslor. Sympatigråter lite då och då, bara för att någon annan är ledsen. Det är även tvärtom - om min dag är kass, så smittar andras glada humör av sig väldigt ofta, och inte minst i skolan där min mol-familj kan få mig på otroligt bra humör!

2. Jag har jättelånga tår som gör min skostorlek typ 2 storlekar större än vad den egentligen borde varit om tårna hade varit proportionella mot resten av foten.

3. Jag har spelat flöjt på musikskolan i 8 år och det är nog en av de sakerna jag är lyckligast över att jag gör, och att jag kommit så pass långt vid min unga ålder - och nu kan jag inte förstå att jag ett tag hade tankar på att lägga av.

4. Om jag inte kan sova gör jag sit-ups i sängen. Det är ganska lustigt.

5. Jag pratar i sömnen, snarkar och går i sömnen med jämna mellanrum. Det finns det många olika mer eller mindre roliga berättelser om....

6. När jag var yngre var jag ofta för lat för att duscha. Fräscht. Tur att det gått över.

7. Slutligen så kan jag säga att jag är ganska girig efter framgång - jag vill bli någon som förändrar och betyder något för samhället, men samtidigt vill jag vara kreativ och ha ett roligt jobb. Massa konstiga krav.

Ska egentligen utmana 7 pers, men jag kommer nog inte komma upp i det så jag försöker inte ens. Lat är bara förnamnet.


Kemiprov & This Is England

God eftermiddag!

Idag är jag på topp, ska ni veta, för vi fick tillbaka våra kemiprov det första vi gjorde i skolan idag. Inte för att jag tyckte att det skulle bli en höjdpunkt, eftersom det kändes som om provet inte direkt varit mig tillfreds. Desto bättre var det när jag fick se att jag enbart var 2 poäng från MVG! Per drog iväg mig lite och frågade hur jag menade på en av uppgifterna, för han visste inte hur han skulle tolka svaret. Jag förklarade, och fick då en fin klapp på ryggen (tappade bara nästan andan) och 2 poäng till var fixade - 40 poäng, med 40 som MVG-gräns. Mer behöver man ju inte ha! :)
Dessutom tyckte Per att jag skulle ha lite bättre självförtroende när det gäller kemin, för så katastrofalt värdelös är jag inte, som jag gärna påstår.


Eftersom Gun var sjuk på svenskan så kikade vi på film (efter att vi sjungit för Alban som påstod att han fyllde år idag. Dock gör han det den 31 mars) och det var This Is England vi såg. Vi har tema Våld på svenskan för tillfället, så alla filmer man ser är mer eller mindre deprimerande, så även denna. Men det fanns endel scener som var riktigt bra, så ja, den får väl godkänt betyg av mig iallafall.


Kilade hem till mamma, som gjorde jordgubbskräm lagom till eftermiddagsfika, precis som det var när jag var liten. Smarrigt är ordet!

Efter att nu varit och gymmat så har det blivit en snabbdusch, och nu måste jag skynda mig in till köket och nygräddade våfflor ;)


Ge-kås

Mamma kom hem för en stund sen, hon har spenderat dagen på Ge-kås i Ullared med Mormor, Morfar och min moster Karin. Lite orättvist, jag ville också följa med men jag har ju faktiskt skolplikt, tro det eller ej...
Iallafall, så har hon varit supermysig och köpt saker till mig, och lite av det var:


- Pyjamasbyxor

- 3 par strumpor

- Schampo

- 3 Dvd-filmer

- Sminkspegel till linserna

- Fleecefilt

- Hårsnoddar

- Blommig tunika

- Leggins
- Deodorant

- Täckstift

- Lypsyl

- Ansiktsmasker

- Randigt  "dagboksblock"

och kanske något annat, men ja, hur glad som helst blev jag! 
Var väl mest den lyckan jag ville dela med mig av. Ska gå och spela lite flöjt och gitarr nu, och mysa i soffan resten av kvällen antar jag. Sov gott!


Optikern

Kom hem från optikern för en halvtimme sen, ungefär. Där gick allting i kras, bokstavligt talat. Det är inte så hemskt som det låter, dock. Var på återbesök för att kika så att mina linser sitter bra på ögat och inte torkar ut dem o.s.v, och det trodde jag inte skulle bli några problem eftersom det har gått hur bra som helst att använda dem nu den senaste månaden.

Men min kära optiker upptäckte en spricka på högerlinsen, och även att ögat var lite uttorkat där sprickan var, så hon la beslag på mina linser och gav mig en ny tid på onsdag, så jag ska vara linsfri tills dess. Då ska jag antagligen få mina nya linser, när hon kollat att allt står rätt till i ögat. Vilket jag hoppas att det gör! Det lustiga är att jag inte kännt något obehagligt alls i ögat. Men så kan det vara!

Om man ser det från den positiva sidan förebygger hon ju bara att ögat på något sätt ska skadas, och det ska jag ju vara ytterst tacksam för. Det negativa är att jag måste använda glasögon i sex dagar, vilket jag förmodligen kommer att strunta totalt i. Jag vill bara fortsätta använda linserna, och orkar verkligen inte vänta till onsdag för att få dem igen! För mitt tålamod, det är verkligen inte stort på vissa punkter. Detta är en sådan punkt. Suck.


Äntligen

Äntligen - har jag tagit tag i det här och skaffat mig en blogg.
Äntligen - har jag lyckats göra en design som jag gillar, med stor hjälp av Malin. Tack en massa!

Ska nog sitta och mixtra lite till med det här, rätt skoj faktiskt. Har tid hos optikern halv tre också, så det får jag inte glömma. Men håll till godo så länge!


RSS 2.0