Årets varmaste dag?

Jag målar just nu mina möbler för vad jag tror är sista gången. De ska med i släpet upp till Linköping på måndag när mitt första flyttlass går. Dock flyttar jag inte upp mig själv förrän den 16e augusti så dit har jag lite tid kvar. 1½ månad... hjälp! Hur som helst är det så varmt i solen att jag måste in i skuggan och vila och dricka vatten för att inte dö av värmeslag.

Dö av värmeslag ska jag försöka låta bli att göra i eftermiddag, när Emelie och jag har bestämt oss för att vi ska ut och vandra. 12 km eller något sådant är rutten vi har inplanerad, och jag känner att det är makalöst smidigt att vi gör det på en dag som är så varm som den här. Men med många vattenflaskor ska vi nog klara av det också! Dessutom väntar ju ett dopp på oss när vi är framme.

Först ska jag iallafall måla klart det sista, laga lunch åt min bästa Philip som har lunchrast på Timmervägen idag istället för på jobbet och så ska jag scanna in klasskortet från studentdagen som hamnade i brevlådan idag. NV07 är för charmiga :)



Alla mina favoritjejer från gymnasiet. Just wanna be with you.

Midsommardagen



Ser ni mitt fina halsband? Det fick jag av min kusin Magnus med familj på studenten. Jag gillar det jättemycket!

Igår var det midsommar. Vår stång var den bästa någonsin tror jag allt, man tager vad man haver så att säga. 'Bullridingen' på kvällen och den värdelösa skräckfilmen var pricken över i. Jag tycker om er så mycket! Amanda, Sanna, Annie, Victoria, Sofia, Matilda, Elias och Martin (+ några till som var där lite då och då under kvällen).

Idag har jag jobbat 11-17, och ikväll ska jag nog ta ett dopp, titta på fotboll och sova...

Lite dålig bilduppdatering är bättre än inget

Alltså jag är ledsen men jag hinner inte blogga ordentligt när det är fotbolls-VM! Haha, jag är ledsen. Här kommer några fina bilder från dagarna iaf.



Sofia och Sanna kom med snopp-kaka, det var snällt av dem



Vi var ute och lekte lite i geggan i skogen, Stina och Mange här



Jensisboi var också med, nu var det slut på blogginlägget.

Jag behöver er hjälp

Ja, precis som rubriken säger, så behöver jag en insats från er, mina kära bloggläsare och vänner. Som ni kanske förstått har jag ett sommarjobb i Röda Huset och det är ett kanonjobb där jag får vara servitris, expedit, städerska, diskplockare, kläd/skorådgivare m.m. Jag får också en lön som inte är alls så dum. Dock fick jag idag ett mail av Posten som nu hade hittat att de visst hade en sommartjänst till mig, trots att jag fått ett besked med ett nej tidigare i vår. Jag svarade Posten att jag tyvärr inte kunde arbeta hos dem i sommar då jag redan har ett jobb. Lönen på Posten är lite fetare än i Röda Huset men jobbet på Posten är kvällstid och bra mycket tråkigare...

Det jag behöver er hjälp med är att ni ska stötta mig och säga att jag tog rätt beslut. Snälla, det vore skönt att höra.

Jag har ont i min rygg igen, den låste sig igår och sen har den bråkat sen dess. Det var dens fel att jag inte sprang på ett halvår för två år sedan. Det värsta just nu är att jag inte kan ligga ner utan att ha ont => problem med att somna. Gött!

Hur som helst så är det sol och midsommar på fredag och jag mår fantastiskt bra när allt kommer omkring :)

Welcome back!



Alla goda ting är tre,
de är hemma från Kreta igen de här två snuffsorna! ♥
Ordningen återställd!

Det är blommor som har fångat dig

Nu ska jag strax lyfta rumpan från stolen och plocka lite. Blommorna börjar nämligen vissna. Alla miljontals snittblommor jag fick på studentdagen för en vecka sen, vissa börjar kasta in handduken. Det har varit så himla vackert att ha färska blommor i huset. När jag blir rik ska jag ha det så jämt.

Lite efter 13 kör jag till Strömbergshyttan och jobbar ett par timmar, sen ska jag kolla fotboll ikväll, som alla andra kvällar. Fyfarao så bra.



Dagen efter studenten envisades mamma om att ta kort på mig och allt som hade hängts runt min hals. Jag var sjukt pigg.

Alvesta gymnasium ♥

Idag på pappas jobb frågade någon om det inte var skönt att skolan äntligen var över. Jag ville bara skrika att "nej det är så galet mycket tråkigare att stå här och rensa en miljon pärmar med människor som inte hör eller ser något annat än sina streck på sina papper och ingen som skrattar och trivs tillsammans alls!" men det gjorde jag ju inte. Istället sa jag väl nåt om "det är skönt men lite tomt..."

Det påminner mig förresten om när jag hade uppkörning i höstas. Mannen som var min uppkörare småpratade lite med mig och frågade var jag gick i skolan. När jag sa Alvesta gymnasium blev han jätteförvånad och kläckte ur sig "men där kan man ju inte gå!" och antydde starkt att det var en bonne-skola utan varken kompetenta lärare eller kompetenta elever.

Jag hyser fortfarande avsky mot honom.

Alla ni som gått på skolan vet att kompetensen bland lärarna är stor, att vi elever som tar studenten blir välutbildade på alla program och även att det inte finns någonstans där man är så välkommen som på Alvesta gymnasium.

Med dessa orden ville jag bara säga att jag mycket hellre går i skolan än jobbar. Därför börjar jag plugga i höst igen.

Söndag

Nu är det såhär att jag tagit studenten. Jag är trött, virrig, trött, virrig, glad, trött. Trött.

Jag saknar er.

NV/TE07 förlorade skattjakten. Wohoo.

Sommarlov eller?

Jag saknar er.

Hejdå skåpet

Idag lämnade jag in nyckeln till mitt skåp i skolan. Snyftsnyft, hejdå skåpet. Det var alldeles speciellt för mig, inte nog med att det var ett överskåp. Titta ska ni få se.



Vid en första titt ser det inte så mycket ut för världen...



.. men ser ni, det står ju Hot Bitch! Någon vänlig själ måste verkligen förstått att det var mitt skåp :)

Jaja. Hejdå skåpet.

Min (underbara och fantastiska) studentbal

Som utlovat kommer här ett helt eget inlägg om min magnifika torsdagskväll/natt. Det kan se lite långt ut det här inlägget men det är mycket bilder så hoppas ni läser igenom det och gärna lämnar ett ord eller två till mig.

Vi treor här runt omkring har alltid en studentbal och så även för oss i år. Jag kommer skriva om händelser en efter en och så kommer bilder som hänger ihop med dem lite pö om pö. (Kul uttryck, har alltid velat få in det i en mening...)

Vid halv ett så startade jag hos frisören för hår och smink, och två timmar senare var jag helt klar. Det var helt fantastiskt fint och jag ångrar mig inte en sekund att jag lät mitt hår växa fritt som ogräs i över två år, nu var det verkligen värt det! Att kunna få en sådan frisyr av sitt eget hår och inte något löshår gör en faktiskt lite stolt. Tusen tack till Malin för lån av pärlorna, du får tillbaka dem vid lämpligt tillfälle... Det gick förresten åt 41 hårnålar! Efter det hoppade jag i min klänning och gjorde mig helt klar, och så åkte jag till Sjöparken (haha ja, jag åkte faktiskt bil alla 300 meter) och fotograferades av Estvalls. De bilderna är klara om ungefär två veckor, spännande!



Min frisyr...



... och min klänning!

När jag var klar hoppade jag in i bilen och mamsen körde mig till Annie i Växjö. Där var det balförfest med Annie själv, Elias, Sofia, Martin, Sanna, Niko, Sara, Emil och Simon. Jag fastnade med mina högklackade skor i Annies dörrmatta och Simon hade lyckats tappa en knapp i västen sin men förutom att vi var lite förföljda av trubbel gick det himla fint, och tillsammans började vi 10 att spatsera mot Stadshotellet. Vad som väntade oss där var det lite kändisvarning på, nämligen kameror och beundrande människor vart man än såg!



Mitt fina gäng!



Jag med balkavaljer Simon, jag är så himla glad i min klänning!



Niko och Sanna var glada och fina!



Mikael och Victoria, stiligt så det förslår!

Därefter forsatte den fina kvällen med gott att dricka och äta, syrebrist i en tight klänning, skavsår på Björknert som syster Per och doktor Sofia fixade och dans, dans, dans långt in i den ljumma natten. (Ni kanske märker att jag inte riktigt orkar skriva så detaljerat mer, haha)

Mer bilder kommer här!



Sara, Sanna och jag på balkongen. Fotograf är Britt.



PD och Foppa, "det finns inga som orkar med oss så som ni gör". Ni är helt fantastiska och det vet ni om, puss på er! Se, så lyckliga de är tillsammans...



SoSanSa, legenderna! Eller SSS om ni vill kalla oss det. Vi är NV07! (bland annat, haha)

Grattis flickor

Innan jag gör något annat måste jag förresten gratulera två tjejer jag tycker om!

Grattis 1 går till Therése som tog körkort i onsdags, hur kul som helst! Hoppas att det har gått bra att sjunga på bröllopet idag också.

Grattis 2 går till Elin som fyller år idag, jag ska komma ihåg att krama dig lite extra när vi ses nästa helg!

Lördagen efter the night of nights

I torsdags var det bal, och det kommer självklart få ett helt eget inlägg! Om du inte kan hålla dig tills det kommer upp så har jag lagt ut mina bästa bilder på facebook. Ni som inte har facebook får skylla er själva för att ni inte skaffat det, hur coola ni än känner er som går mot strömmen.

Igår var jag på Allbo lärcenters avslutning i kyrkan (gött efter 4 timmars sömn efter en fin festnatt) och spelade med Therése och Sara + elever från Allbo. Det var väldigt fint och stämningsfullt. När jag nästan inte kunde hålla mig för tårar vid detta, hur ska det gå på studenten? Jisses. Dessutom gick jag till frisören och klippte av 2 dm hår. Japp, 20 centimeter. Hur skönt? Fantastiskt. Helt fenomenalt. Bild längst ner i inlägget!

Idag har jag varit på introduktion för mitt sommarjobb - jag fick det igår! I tisdags hörde jag av dem för första gången och nu vet jag att jag kommer spendera helgerna denna sommaren i Röda Huset i Strömbergshyttan. Jag kommer sälja designkläder, designskor, souvenirer, mat, och så ska jag även hjälpa till att sköta deras vandrarhem. Det mesta är danskt och det beror på att Bente och Claus som jag jobbar med är danskar, helt enkelt. Idag var det jättetrevligt och bra så om ni vill hälsa på mig i sommar så är det delvis där ni hittar mig!

Nu ska jag ut på promenad i sommaren med Sanna. Vi har inte träffats på över ett dygn och behöver prata av oss.



Såhär mycket hår är det kvar...

Vågen

Idag skrev jag mitt sista prov på gymnasiet. Förhoppningsvis...
Hur känns det? Jadu, som nyförälskelse, sommarlov, vinst, bakåtvolt, pariserhjul, efterrätt och alla andra lyckliga känslor som man kan känna. Dessutom tog Therése körkort idag, grattis tjejen! :)

Kvällen har jag spenderat hemma hos Sara med Emil och Sanna, vi såg en tysk film - Die Welle (vågen)
- och den var faktiskt riktigt bra. Dock var den så otroligt deprimerande och man kände mest att det går utför med mänskligheten och att vi är rätt hemska allihopa. Menmen, det var ju den vanliga dosen av våld och sex som det ska vara i LG:s filmer.

Nu ska jag sova för imorgon 07.30 kommer en fönsterputsare till mitt hus. Jag vill inte bli väckt av att okända människor är i mitt rum och putsar fönster. Så jag borde nog sova. Bal imorgon dessutom!

Magpirr av annan karaktär

Jag är nervös.



Fick förresten MVG i Kemi B idag. Hahaha. Hur gick det till? Jag har ju inte ens MVG i Kemi A. Hahaha. Jag fnissar nervöst.

Ett första avsked av många

Ikväll vid halv åtta kommer jag ha min sista konsert med musikskolan i Alvesta någonsin. Hur känns det? Skitdåligt, faktiskt. I 10 år har jag vecka efter vecka skjutit upp de tunga dörrarna till tingshuset och sprungit i trapporna. Det har många gånger varit som en tillflyktsort för mig där jag alltid har blivit uppskattad, utvecklats och nått framgångar på egen hand. Jag kan många gånger känna mig otillräcklig och inte särskilt bra på något, men på musikskolan har jag alltid varit bra. Jag har alltid dugit, jag har alltid hållt hög klass. Man mår bra av att vara bäst på något, svårare än så är det inte. Lägg där till hur fantastiskt roligt jag har haft det och hur mycket erfarenhet jag har med mig därifrån.

Nu har det kommit fram till ett slut. Jag kommer inte få och inte kunna gå kvar i höst. Det suger. Jag tycker inte om att ta avsked.

RSS 2.0