Snorunge

Slappnat av på sportlovet. Check.

Blivit förkyld (snorig, nysig, hostig, halsont) på sportlovet. Check.

Sovit för lite under sportlovet. Check.

Älskat livet under sportlovet. Check.

Gjort alldeles för lite fysik B under sportlovet (och fått panik eftersom vi har NP i det på torsdag). Check.


Gamla goda mailen

Gick in och kollade min mail, och såg då de här uppgifterna: (tagit bort lite tecken i min mailadress för jag vill inte ha massa skräpmail för att jag publicerar den här)

Sofia Gustavsson
[email protected]
Registrerad sedan:  den 29 mars 1998.

1998, det är 12 år sen snart. Gammal men ack funktionell fortfarande! Nämnvärt är att födelsedatumet står till den 2 oktober (min födelsedag) 1984 (min bror Jakobs födelseår). Tyckte vi att det var roligt? Haha, ja, det var nog det jag hade att berätta.

Fortfarande sportlov och det är awesome

Det är helt fantastiskt skönt med lite ledighet. Igår var jag hemma hela dagen och gjorde 4 timmar projektarbete. Jag är över 60 timmar nu! Tufftufftuff. (Sa jag att jag var ledig förresten? Vad sysslar jag med?) På kvällen kom Tina hem till vår TV-butik (mer om det senare) och vi kollade på OS tills vi blev jättejättetrötta och somnade.

Idag var det tänkt att jag och Tina skulle leka i snön och bygga snögrotta och åka pulka och sådär men det har blivit lite ändrade planer. Väderpresidenten hade bestämt att det skulle bli 8 plusgrader och försöker nu töa fram lite vår. Jag klagar inte! Dock är det galet blött ute så ingen snölek idag.

Philip, Stina & Sofia hemma hos Jens i onsdags. Jag är alltid lika charmerande glad. Hejdo!



Ett bra liv

Snart kommer...

... och hon ska då få provsmaka mitt bakverk från idag. (hemligt vad än så länge, eller inte för henne men för er andra.)

Sedan ska jag åka in till Växjö och hämta upp...

... och vi ska besöka Storgatan någon timme.

Efter det åker han och jag hem till...

... där även hans flickvän och min fantastiska vän...

... befinner sig.

Uppfattat? Där spenderas kvällen :) Dubbeldejt så att säga, förutom att min "dejt" är min bästa vän som redan har flickvän och som jag inte direkt planerar på att ta från honom. Och de där två korvätarna på bilderna är ju redan ett par så de behöver ju egentligen inte dejta. Hur som helst. Idag är det onsdag och sportlov och det är bra ett bra liv!

Malin och jag, vi är goda vänner (och hon är 20 nu)

Malin fyller 20 idag, hör ni det? Här kommer två fina bilder på mig och min kära vän från Cern, en kväll där vi skrattade så att smärtor i maggropen minst sagt uppstod. Hoppas din dag blir mycket mycket bra, Suss Pensoar!




Avslutningsvis

Olof får ikväll avsluta med de här fina orden.

Olof säger (18:16):
sofia: smått sjuk, dock trevlig

Take my hand, tell me what you are feeling...

Jag får mina våfflor, idag. Jag skrev om dem förra veckan men nu har jag gjort smet och väntar på att mamma och pappa ska komma hem och grädda. Inte är det jag som är storgräddaren, inte, så det överlåter jag åt de där två. Nomnomnom!

Något som känns lite konstigt just nu är att jag satt tidigare idag och försökte fixa ihop en prototyp för inbjudningarna till min student som ska skickas ut. Det närmar sig och jag har inte riktigt förstått det än.

...Understand this is just a beginning
...
Darling leave a light on for me
I'll be there before you close the door
To give you all the love that you need

Up in the bluuuue

Har varit hos Tina hela kvällen, och när jag skulle skotta fram bilen för att komma hem var det ju som att leta efter ett arkeologiskt fynd. MEN VAD GÖR DET NÄR MARCUS HELLNER OCH JOHAN OLSSON TAR OS-MEDALJER? INGENTING AAAAAAALLS! Jag är så galet mycket uppe i varv fortfarande och nu har det gått en och en halv timme! Jag kommer aldrig somna inatt och jag är inte ledsen för det inte :) Mitt liv är helt sjukt just nu. Helt sjukt.

Grattiiiiiis Emelie!

Idag fyller min favoritmiljösnubba år, PUSS och grattis! 20 år är inte illa ;)


Idrott B är alltid seriöst och roligt

Vi har tjatat lite på Idrotts-M att vi ska få åka till Hanaslöv och åka pulka/snowracer/matta/andra åkdon och idag var vi där, vi som läser Idrott B i SP/TE/NV07. Fantastiskt roligt hade vi! Jag och Sofia slog oss rätt hårt i och för sig, men det var det värt! Ett bildregn kommer här!



Simon, Tim, Henke och Tomi myser



Sofia och Sanna myser också...



Min nya bakgrundsbild! Sofia, jag och Sanna testade olika sätt att få plats tre stycken på en snowracer och efter lite utvärdering blev det här bästa sättet. Zoomar dock inte in mitt ansikte, jag ser ut som ett barn på julafton, haha, det är fint visserligen, men nej.... Nej.

Det gick vägen

Den som är nyfiken frågar efter svar. Så gjorde jag, jag mailade till SVT sport och frågade om en sak angående OS. Fick jag svar? Jotack, i vinterstudiobloggen! Verkligen kul, och ja, ni märker ju på vilken nivå min fråga var... men jag undrade ju! Klicka här för att ta er till inlägget.

Våfflor, någon?

Jag sitter här på Fettisdagen och är jättesugen på våfflor. Vet inte om det går för sig riktigt. Istället blir det nog pasta och bacon lite senare, innan träningen. Ska träna fort och hem och duscha fort så att jag inte missar skidskyttet ikväll, missade Kallas guldlopp igår för att jag tränade så jag tjurade lite för det. Kan man adoptera Marcus Hellner förresten? Han är så söt, hihi.

Imorgon verkar det som att vi ska hem till Foppa, han var hemma hos Sanna med oss i klassen förra veckan. Vad gör man när man inte har fysik i skolan? Då pluggar man på kvällarna, såklart. Nä, men ärligt, vi har lite panik för NP i Fysik B är om två veckor nu. Inte riktigt stabilt för oss, som inte har någon fysiklärare alls. Får se. Hoppas det inte krockar med för mycket OS-sändningar. Ja, det är mitt liv.

Vi mot världen

Jag steg upp inatt klockan 02.30, slog mig ner framför TVn och puckelpist-finalen och gick och la mig igen en timme senare.

OS och jag är bästa vänner, ja, jag ska inte lämna OS:s sida. Puss OS!

Look-alikes, såklart

Jag gillar som ni vet folk som ser ut som annat folk. Här kommer kvällens look-alikes, några har redan hört/sett den!



Daniel Axelsson, f d Historia- och dramalärare på Alvesta gymnasium och Andreas Johnsson, artist.

Puss och godnatt!

18 snart 8

Tina smsade mig och frågade om jag hade några Barbie-dockor tillgängliga. Hon skulle ha en redovisning och tyckte att Barbies skulle passa perfekt. Självklart, sa jag och klättrade ut på vinden genom luckan i väggen i mitt rum. Det slutade med att jag satt i en halvtimme och bytte kläder och sa "ååh" och "just deeet" och drömde mig tillbaka till när jag för ungefär 10 år sedan satt och gjorde precis samma sak. Det finns inget så ljuvligt som nostalgi.



Liten Sofia, en sådan som mycket väl kunde ha lekt med Barbie-dockorna jag lekte med idag.

Hej soleeeeen

På IdrottB-lektionen idag var det ishallen som gällde och sista halvan av lektionen så spelade vi match, i hockey eller bandy eller en blandning av det. Mitt lag var ett rent NV-lag som hette Hej soleeeen och det var jag, Sanna, Simon, Sarmad och Adrian. Vi mötte, ja, de hade nog inget namn, men det var Tomi, Tim, Henke, Amra och Sofia. Vi krossade! Jag började ösa in två mål och sen fortsatte Simon och Sanna målskyttet, hur kul som helst! Allt är kul när man vinner, haha.

Till lunch åt jag en tallrik ärtsoppa, en knäckemacka med ost och 6 pannkaks-hjärtan. Underbar blandning. Nu är det helg och det är galet skönt, jag har läget lite mer under kontroll nu. Tycker lite synd om Simon som fick höra allt mitt gnäll i bilen i onsdags kväll. Jaja, han överlever. Hej soleeeen! (Hej soleeen kommer från Simons sätt att göra solhälsningar på. Nu vet ni det.)

Fullt upp

Jag har prov och läxor och skit att göra så jag flippar snart ur. Lite smått jobbigt.

Burn with me



Helbra kväll igår med öl, biljard och pizza. Manligt så det förslår, men jag slog mina pojkar i biljard ;) Mina pojkar blev tillslut Simon (bilden), Philip och Mange. Joffin också, förresten, fast hon hakade på senare och åkte bil med hem. Puss!

Planera eller dö

Jag planerar väldigt ofta allting för att ingenting ska glömmas och att jag ska hinna med allt, så ja, min planering för eftermiddagen och kvällen kommer här.

15.00
Värma plattången (gotta give it another try) och välja kläder/byta om.
15.10 Börja platta håret.
15.30 One Three Hill. Fasiken, jag är fast där i träsket.
16.30 Sminka mig och assistera pappa vid pannkaksgräddningen.
17.00 Äta pannkakor. (Jag har beställt dem till den tiden av pappa, haha)
17.20 Styra in kosen till Växjö, jag är tjejen med bilen ikväll så jag får väl citera Balladen om den kaxiga myran; "Undvik alkoholens yra, du blir stursk men kroppen loj!" (Särskilt om du ska köra bil.)

Någon gång under denna planering kommer dessutom Sanna ringa mig och kanske rubba min tidsplanering lite.

Hur som helst - i Växjö ska jag gå på bio med Sanna först (It's complicated) och sedan ska jag, Philip Carcamo och Simon Anderjon ut någonstans, för att fira Simons 18årsdag (igår)!



Mina charmanta favoritpojkar!

Då, tidigare, nu

När jag ändå håller på att pumpa ut bilder så kan jag visa lite fina bilder jag hittade när jag letade efter bilder till mitt projektarbete. Ni kan vara lugna, ingen av de här bilderna ska vara med...


Sofia 12,5 år gammal med tänder som inte utsatts för tandställning ännu.


15,5 år gammal en solig majdag i stugan.


18 år gammal, ett försök till seriös fotografering med Elina och Tina slutade såhär...

Snö snö snö snö snö snö

Jag tänkte bjuda på lite bilder från helgen bland annat. De har liksom ett tema...


Jag och Lukas åkte skidor.


Jakob och Elin var också med. Kallt men fint!


Lukas skulle ut och skotta så jag hjälpte till genom att klä på mig rånarluva och annat som skulle hålla mig varm och ställde mig och tittade på.

Varför händer detta igen?

Jag skulle starta upp datorn när jag kom hem och självklart beter den sig allmänt skumt och vägrar starta. Min första tanke; projektarbetet! Tack och lov sparade jag det på ett USB-minne efter att jag jobbat 4 timmar med det i måndags, och det hör till ovanligheterna. Jag brukar inte spara så viktiga grejer på USB eftersom jag tänker "det händer aldrig mig". Så jag hoppas att datordoktorn (vanligtvis Lukas) kan göra något åt det som hänt den här gången. Den datorn är verkligen inte i form (nu sitter jag vid mammas bärbara).

Så istället för att mysa vid datorn har jag gett mig på något jag aldrig  gjort själv innan - jag försökte platta mitt hår. Mitt hår är väldigt mycket och inte direkt rakt, även om jag inte kan jämföra lockar med Sanna... Hur som helst är plattången jag har hemma fruktansvärt värdelös så mitt hår blev lite rakt här och var, men inte överallt. Jag tror jag ska införskaffa mig en plattång inom ett halvår, lite variering är ju kul. Känner att ett halvår var ett härligt och långsiktigt mål, haha.

Kvällsplaneringen ser ut som följer:
15.40 One Three Hill och äta
16.50 Köra till musikskolan
18.30 Komma hem från musikskolan, byta om
18.45 Köra iväg igen och yoga lite
20.00 Komma hem från yogan och klaga över datorn för Lukas

Titta vad jag har fått!



Ser inte så illa ut va? Nu kan jag ju ta studenten på riktigt!

Helt knäppa bröder

Lukas lånade ett par byxor av mig (som egentligen är hans från början men det hör inte till) och när han använt dem klart så bad jag honom lägga in dem på mitt rum innan han åkte hem. Han åkte hem, och inga byxor på mitt rum inte, så jag gick runt och var lite tjurig på honom. Sen på kvällen när jag skulle sova hittade jag dem - under min kudde. Varför då? Jo, Lukas är knasig.

Jakob skulle posa framför ett vattenfall i somras. Allt ser bra ut om man tittar på bilden lite fort. Efter en stunds titt undrar man, vad har han på näsan?


Jo, en fluga. Hahahaha!


Hatkärlek upp i dagen

Har precis kommit hem från min flöjtlektion och det är lika jobbigt varje gång man har övat och övat men kommer dit och märker att man fortfarande inte hittar den känslan som det är tänkt att man ska ha. Att prestera utan känsla är något som man slipper på NV, där är det ingen som bryr sig om hur formeln är skriven - bara att den är där. Så jag lipar nästan av frustration över att det inte blir som det ska, jag blir helt och hållet galen. Ärligt talat. Nu ska jag äta och tröst-titta på en film istället för att göra projektarbete tror jag. Känns roligare.

Freedom is just another word for nothing left to lose.

RSS 2.0