Kollektivapparat och människoarter

I en bil påväg till skolan.

Oskar: I Moheda hade en såndär krockat... en sån.. duvet... som man åker många i...
Sofia: Ehm... va?
Oskar: Ja, duvet... vad heter det? Ja just det! En buss!



Påväg ut ur Thalia efter någon skolaktivitet där. Vi går tre tjejer på rad.


Kille bakom (ropar): Hallå! Du där!

Ingen reaktion.

Killen: Haallååå! Du! Du med två ben!

Therése vänder sig om och säger: Jaha, hej!

Kunde han inte sagt det från början? Jag menar, då behöver inte vi med tre ben känna oss träffade...

Tilläggas bör att det var Therése han sökte och att det endast var hon som reagerade på "du med två ben"...


Sista söndagen i sommar

Sista augusti idag - sommaren lider mot sitt slut.

Igår var jag i Växjö med Philip min käre vän. Vi gjorde stan vilket innehöll mat på Thai på strykjärnet, mys och vila efter maten i Linnéparken under ett träd, lite shopping (ett par jeans och en vinterjacka för min del) och fika på Askelyckan. Dessutom hann vi träffa lite folk och sitta och iaktta lite random kronobergare från en bänk på storgatan.

Det var otroligt skönt att komma hemifrån lite och vara ute och lufta sig, haha.

Åkte bussen hem och sen var det god mat och tv som gällde på kvällen.

Hur har jag då tillbringat denna sista sensommardag?
I förmiddags pluggade jag fysik och engelska, riktigt duktigt av mig faktiskt. Jag gjorde mina läxor helt klara istället för att lämna de halvfärdiga som jag brukar. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv!

Nu i eftermiddags for min mor och jag ut och plockade svamp, det var mest hon som ville men jag följde med som mentalt stöd, jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Strosade runt iallafall. Det var riktigt skönt väder ute och jag såg inte klok ut där jag gick omkring helt ofixad, med långa leggings, blommiga gummistövlar och en fleecetröja. Dessutom hade jag mössa på mig. Jag kom att tänka på att Sanna antagligen hade skrattat sig sönder och samman om hon sett mig. Det tackar vi då hjärtligt för att hon inte gjorde!

Tillsist kan jag väl berätta att jag nu duschat och gjort mig lite halvfräsch efter denna segdag och känner mig inte som en slemhög, något som jag gjorde innan duschen...

Okej, det här inlägget spårar ur. Dags att sätta punkt.

En dagstripp inplanerad

En lördag med strålande sol utanför fönstret när man vaknar! Kan inte önska sig mer, dock ligger det lite höstkyla i luften men det är bara mysigt.

Min dagsutflykt går idag till Växjö. Ska möta upp Philip där och så ska vi göra stan, äta lunch, fika, och prata av oss. Vi har inte setts på nästan en vecka så det finns med all säkerhet saker att berätta (;

Hoppas att ni får en riktigt härlig dag i solen idag!


En bild på en av världens bästaste kompisar en söndagskväll
på en kyrkogårdsmur under ett impulsivt prata-möte.


Min värsta ovana

Tidigare ikväll när jag var uppe på mitt rum och lyssnade på musik och pysslade och höll på kom jag på det. Min värsta ovana. När man ska fylla i frågor om sig själv och sånt där lojt så brukar den frågan allt som oftast komma upp och nu, nu vet jag vad det är!

Jag skickar way to many sms. Hela tiden, så fort jag ska fråga något litet eller berätta nåt kul eller bara är sällskapssjuk, så skickar jag sms. Eftersom jag dessutom har en av de dyraste operatörerna så blir det ju inte billigt direkt, det kan jag lova. Jag kollade mitt saldo häromdagen på mobilen och tänkte "tja, det ligger väl på runt 250" eftersom jag visste att jag inte för alls längesen fyllt på med 300 kr. Tji fick jag - 150 kronor hade jag kvar. Jag hade alltså gjort av med 100 kronor mer än jag räknat med och det ska inte kunna hända, bara sådär!

Så det får jag väl ha som löfte till obestämd framtid. Sluta skicka onödiga sms. Sluta!

(men jag älskar ju min mobil... <3)


Reklam-panik

Vi har gått omkring i mer eller mindre en vecka i klassen och funderat på vad sjutton det är för reklamlåt som går dadadadadadadadaa. (märkte att det gick jättebra att förklara en låt skrivandes....

Men nu kom äntligen räddningen! :D
Fick ett sms av Sara där det kort och gått stod:


Det är ellos!!!


Skönt att vi har rett ut den saken. (Y)


Håltimme!

Jag har nu haft håltimme i 1 timme och 18 minuter. Då kommer den hålla på i ytterligare två timmar och 42 minuter.

Gud, så roligt man har i skolan nu förtiden. Sara och jag sitter och väntar på att Theréses spanskalektion kan ta slut så att vi kan gå och äta. Sanna är sjuk tillsammans med Robin, det sa hon själv i telefon innan. Hoppas att hon inte ljög - det blir så mycket bättre story att skriva i snokboken då! ;)

På miljökunskapen i morse konstaterade Anton och jag att mattanterna badar i alla cornflakes som finns i alla skåp i matsalen. Kanon! Det är säkert därför de inte har tid att koka sina potatisar ordentligt. Helt förståeligt.

Sara har informerat mig om att Björn Gustafsson mår bra nu. Det var ju för väl det. Jag lider så med honom. Inte.

Jag har nu haft håltimme i 1 timme och 22 minuter. Då kommer den hålla på i ytterligare två timmar och 38 minuter.

Happy song

Jag är redan hemma och slutade faktiskt skolan för en hel timme sen. Tisdagar på nya schemat tycker vi om!
08-11,15. Ja, jag ska nog kunna stå ut ;)

Skoldagen har iallafall sett ut såhär idag:

Musikprofilsmöte: Snabb genomgång av vad vi ska läsa i år, och för mig blir det mitt A-instrument, musikteori och ensemble. Ska bli så galet roligt! Hoppas bara att Susanne blir ordentligt frisk i år för jag saknar henne så... :(

Religion: Bruttan (som jag och Sanna har fått en dålig vana att kalla henne) babblade på i 200 km/h och det var bara att försöka uppfatta så mkt som möjligt och även anteckna en del. Det fanns inte en minut över att flamsa, lite tråkigt, haha! Det är det jag har som syre på lektionerna annars, att få flumma runt lite mellan uppgifterna.

Matte: Vi gick igenom nån uppgift gemensamt och sen var det till att räkna på. Foppa hjälpte Sanna att klura på nån jättesvår uppgift så resten av klassen snackade. Diskuterade schema, vad det var för mat i matsalen idag och vad stackars Alban har för hemsk sjukdom som har hållt honom borta från skolan i en vecka. Måste vara något väldigt allvarligt... kanske. Igår på matten kom jag förresten på att Foppa var dyr i drift! Sicket konstaterande.

Sen var det lunchrast och vi kikade in det nya schemat och promenerade till maten sen. Satt och skrattade åt alla Österrike-minnen tills vi gick in i skolan igen och där satt vi och skrattade åt Therése som kallade alla människor för Caj. Det var roligare än det låter! :D Så småningom började Tuesys och Sannas tyskalektion så jag begav mig hemåt och här sitter jag nu.

Ska kanske kolla på nån film nu i eftermiddag eller göra mest ingenting. Jag vet att jag borde plugga engelska men jag är verkligen inte sugen... omotiverad till tusen! Skärpning.


August in the rain

Sommarregn idag. Ganska skönt ute.

Känns så tomt. Det är som massa ord sitter fast precis i halsen och vill ut nu, men jag har ingen aning om vad jag ska säga, och verkligen inte till vem. Passar bra med en kväll med mor och far nu då jag inte behöver fylla ut någon roll eller positition eller anstränga mig alls. Skönt.

Men att något kan kännas så tomt, det är mer än jag begripit tidigare.
Det där lilla tomrummet i hjärtat som varit fyllt så länge håller nu sakta på att tappa sitt innehåll igen.
Om jag känner mig själv rätt, d.v.s.
Om jag hade varit någon annan hade det antagligen suttit en propp i det där hålet som gjort att det som kommit in, stannar där.
Men jag är inte sån, det kan jag erkänna. Det är många som vet det också.
Ni känner mig.

Jag vet vad jag behöver och jag har även förstått att jag är redo för det.
Nya människor. Det känns som att det mesta går runt nu igen, jag behöver förstora umgängeskretsen och jag behöver se nya ansikten. Eller nej, inte ansikten. Nya insidor. Det finns många ansikten jag inte har någon aning om vad de döljer. Många mer eller mindre ytliga vänner som jag gärna vill lära känna.
Jag menar det.

Mitt livs melodi

Fredag den 22 augusti idag, inte illa. Skrämmande hur fort tiden går ibland, eller hur?

Två lektioners biologi har vi haft idag, med ett idrottspass mellan där det bara var genomgång av hur läsåret kommer se ut. (Precis som alla andra idrottsår antar jag.)
Dagen avslutades med fysik, där det märktes att både vi och Foppa var sjukt trötta, fredagseftermiddag som det var. Det tjabbades om potenserna skulle vara negativa eller positiva och huruvida Sanna skulle få sudda sina anteckningar än en gång efter att Foppa ångrat sig när han skrivit på tavlan och lätt och snabbt skrivit något annat istället. Droppen som fick bägaren att rinna över var dock när Foppa lånat Sannas miniräknare och skrivit uträkningen där och sedan räknat ut det. Sanna försökte få tillbaka miniräknaren så att hon kunde se hur han gjort men precis då trycker han på CLEAR och Sanna blir förskräckt. Hennes "NEEEJ, SUDDA INTE!" fick oss att bryta ihop totalt. Vilken lektion.

Hemma har jag läst. Igen. Jag har läst tre böcker på en vecka nu. Lånade en ny på biblioteket idag och den är utläst nu. Ligga i soffan med lite gott tilltugg och läsa får en att komma bort från den verkliga världen ett tag, vilket känns mer än nödvändigt. Om inte skolan kommit igång så att jag fått annat att tänka på om dagarna vet jag inte riktigt hur jag hade tagit mig igenom dessa olidliga dagar av väntan! Men snart ska det vara över, antar jag. Jag är så såld.

Imorrn hämtas Mange upp på morgonen och vi drar in till Växjö och tittar på Blåbärskavlen. Det är en tradition att vara med i den och det har jag varit sen jag var sisådär 8 eller nåt, så att inte vara med detta år är lite knäckande - men man kan ju faktiskt vara åskådare.

Joe Labero imorrnkväll ska också bli trevligt, ohja! :)



Jag (i spegeln) och Mange för x antal år sen :)

Skolstart

Nu har man gått tre dagar i skolan och jag tänkte skriva en liten sammanfattning om vad som hänt:

- Tjugo minuters lektion första dagen för det var höjdfinal och våra mentorer ville också se Holm.
- Miljökunskap med massa blandat folk och jag är inte ens rädd för treorna
- Schemat som är uppåt väggarna för alla och jag tycker ärligt synd om Stig-Olof som nu ska tvingas göra ett nytt försök till att göra ett bra schema för hela skolan
- Läxor. There we go.
- Sanna och jag har gjort bort oss redan
- Förföljt folk har Sanna och jag också hunnit med

och mer har jag inte att tillägga. Har massa att skriva av mig om men det hamnar inte här för det är för personligt. Ha. Ha.

Klockrent

Första skoldagen idag. Orkar inte riktigt skriva nåt om det, har bara en sak att föra in.

• Sofia säger (21:10):

herregud huvudpersonen är snygg!!

• Sofia säger (21:10):

haha

• Sofia säger (21:10):

fast han är psykstörd xD

Philip • säger (21:10):

haaaahaha X-D underbart

Philip • säger (21:11):

precis som vi då vi är ju snygga och totalt psykstörda

• Sofia säger (21:11):

HAHAHAHAHAHAHH


Lite mer perspektiv

Nu har jag fått lite mer perspektiv på dagen iallafall, när jag faktiskt gjort några vettiga saker. Åkt in till Vxö och sjukgymnasten och ja, äntligen är jag fri! Det har tagit exakt ett år, men jag har klarat det. Jag är friskförklarad, partyparty!

Igårkväll var det depp över livet. Ringde Philip Carcamo den bäste för att få snacka av mig lite och snackade massa med honom och även en skvätt med härlige Victor Rex. Tittade på lite film på kvällen, men ack så patetisk och överkörd jag kände mig!
Slängde iväg ett sms till tidigare nämnda Philip och han ringer. Det borde han inte gjort, men han gjorde det. Efter 2½ timmes telefonsamtal om hur hemska våra problem är så är jag lite bättre till mods, men tillsammans kom vi fram till att det finns en textrad som passar sjukt bra in på hur situationen jag sitter i är just nu;
I've played all my cards
Det är upp till dig nu, jag väntar. Är så otroligt maktlös i detta nu.

Imorgon börjar skolan. Jag tror att det ska bli kul. Kanske.


Angående sommar-inlägg

Det har varit otroligt dåligt bloggande på sistonde vilket dels beror på att jag har varit i internet-fritt land rätt länge och att jag inte haft någon ork helt enkelt. Idag hade jag tänkt att skriva ett inlägg som ska sammanfatta min sommar men jag vet att det bara skulle bli vinklat. Jag är så sleten och nere idag (har glasögon på mig, inte borstat tänderna, tillbringat de 3 vakna timmarna framför tvn, inte ens bestämt vad jag ska ha till lunch - olikt mig) så det blir inget sådant. Det skulle bara göra världen otroligt deprimerad om världen var tvungen att höra. Det kommer så småningom, antar jag. Nu ska jag nog deppa lite till över allt meningslöst jag kan komma på.


Nörd

Jag tänkte ha geek som rubrik först men det ordet får endast mina tankar på Malin hela tiden eftersom hon nära på missbrukat det ordet på sistonde (;

Mitt nördande är OS. Jag gick upp vid halv sju idag för att se så mycket som möjligt live. Visst finns det sammandrag och så, men, det är ju inte samma sak...

Jisses. Halv sju på ett sommarlov - frivilligt. Nåt fel är det.

All by my self..

.. don't want to be all by myself, anymore

För att citera Moni Nilsson-Brännström ur en av hennes romaner:
"Jag känner mig som en snögubbe som håller på att slaska bort."

I really do.

Bakgrunden

Blev bara tvungen att ändra igen. Jag stod inte ut med det gula längre. Bara till att inse - jag är inte upplagd för för mycket gult..

Min helg

Fin helg, denna som varit.

Lördagen var vigd åt konfirmationskalas i Lund. Simons!
Det var jättetrevligt :)  Kalle stod för dagens kommentar:
"Ett bi utan vingar är en ko" - fråga inte hur det uppstod. Vi förstod ingenting, men kul var det!

Sov i stugan den natten och idag har jag tävlat. Det var en aningens blött kan jag tala om, regn, regn, regn, men det var faktiskt roligt! Så ja, överlag en fin dag.

Huvudet mitt är allt annat än lugnt och fint. Rörigt it is! Tack och lov finns det fantastiska människor som hjälper mitt sinne att fatta lite om vad som händer runt omkring mig!

För det är bara så - it's the way he fills my senses

Lösgodis till bakgrund

Har redan tröttnat på min gamla bakgrund. Nu blev det en gul. Det var kanske inte riktigt genomtänkt, men nu blir det så ett tag iallafall.

Köpte ett halvt kilo lösgodis när Philip var här innan. Satte oss på en bänk i sjöparken och bara pratade om allt. Philips fru ska vara som en Polo. Bilen Polo. Otroligt spännande.

Nej, nu borde jag gå och krypa till sängs. Ska på kusin-konfirmation imorrn, samma som konfirmerades förra helgen men nu är det kalas kalas! På söndag är det GM hos Erika och Felix och gänget. Hoppas jag träffar dem!

Lite till godis. Sen ska jag sova. Natts!

Det blir inte tydligare än så

Jag skulle låna en dator på jobbet för att ägaren, Gunilla, var på semester och jag behövde komma åt lite allmänna dokument. Den enda som vi vet kunde lösenordet förutom hon var Carina men hon satt i telefon, så pappa frågade rakt ut över kontoren:

Pappa: Är det någon annan här som vet vad Gunilla har för lösenord på sin dator?
Micke & Per, nästan skrikandes: GRIS!!

Tilläggas bör att hennes man är grisbonde...


Snörvel, jobb och lägernostalgi

Jag är förkyld och det är sjukt att jag blir det på sommaren, jag som annars aldrig blir förkyld ens på vintern!
Kommer inte ihåg när jag förkyld sist. Åh, jobbigt! Så därför står jag verkligen inte ut när jag måste snyta mig och nysa och hosta och hålla på, omständigt!

Jobbat har jag gjort idag iallafall. Det var tråkigt - oväntat! Pengar blir det iallafall, tjoho! Imorrn tar jag mig i kragen och jobbar även då, och sen efter jobbet ska jag träffa Philip som är hemma igen! Som jag saknat världens bästa vän fastän det bara är nån vecka sen sist... :)

Satt och tänkte på hur mycket jag var på läger förut. Alla ni som har varit på läger - scouter, simmare, innebandyspelare, orienterare - vad ni än är så förstår ni att det är fantastiskt roligt! Jag tänkte visa hur otroligt lite jag faktiskt var hemma under ett år oktober 2005 - oktober 2006 med en liten lista här nere. Innan dess vill jag säga att jag uppskattade det så mycket och jag är otroligt less på att man har börjat bli gammal och lagt ner sådana där saker rätt mycket och att det är så mycket tråkigare att gå hemma helg efter helg fastän det var det man längtade efter då när man inte sovit hemma en helg på två månader...

2005

Oktober
6-9 - Utbildningsdagar Elevskyddsombud, SVEA, Söderhamn
14-16 - Daladubbeln, orientering, Falun
21-23 - Förträff konfan, orientering, Göteborg

2006

Februari
3-5 - Träningsläger, orientering, Eksjö
19-23 - Branäs, skidor

Mars
31 mars - 2 april - Fair Play Cup, innebandy, Kalmar

April
7-9 - SSM, orientering, Jämjö
21-23 - Per & Kersti, orientering, Värnamo

Juni
16 juni - 12 juli - konfaläger, orientering, Bräkne-Hoby, Sjöarp

Juli
15-22 - O-ringen, orientering, Söderhamn

Augusti
11-13 - GM, orientering, Höör
13-15 - USM-läger, orientering, Karlsnäs

September
8-10 - USM, orientering, Blekinge (somewhere)
29-30 - Cupavslutning, orientering, Oskarshamn
30 september - 1 oktober - Träningsläger, innebandy, Grimslöv

Oktober
13-15 - Dala-Dubbeln, orientering, Falun

o.s.v.... o.s.v.... o.s.v....

En vanlig dag hos NV07

Sista inlägget för ikväll och för en bra tid för jag känner på mig att jag inte kommer orka skriva på länge. Men det här är vi 4 upp i dagen! Läs och njut (;

25 september 2007, musiksalen Alvesta gymnasium

Olof spelar piano lite lugnt i bakgrunden.
Therése: En, två..
Sofia, springandes genom salen för att hinna vara med: Nemen nej!
Therése: ...tre, fyr!
Olof, tystnar med pianot: Men är det inte bättre om jag börjar då

om det är jag som spelar förspelet? Kolla...
Sanna: Hihi
Sofia: En, två, tre, fyr..
Olof: Men lugna dig för helvete!
Therése börjar trumma igång på sin bongo-trumma.
Sofia till Sanna som spelar gitarr: G....A...
Olof, fortsatt tyst med pianot: Men är det inte jag som börjar då?
Therése och Sanna: Hihi
Sofia: D...
Therése börjar sjunga.
Sofia till Olof: Nu började versen...
Olof: Men ÄR det inte jag som har detta förspelet? Eller ska alla

spela det?
Sanna och Sofia slutar spela gitarr.
Sanna: Hihi
Therése fortsätter glatt att trumma trots att alla andra tystnat.
Sofia: Therése, vi kör om.
Therése: Hihi
Sofia: Olof, kör du förspelet själv då om du vill det!
Sanna: Hihi
Olof: Men jag tänkte bara om...
Sofia: Jamen gör det, gör det!
Olof kör igång med förspelet och allt blir till en himla fin låt!


Mitt första år på gymnasiet

22 augusti 2007 började jag gymnasiet, det ni!

Det var en onsdag. Nästan hela världen började på måndagen eller tisdagen så jag hade några extra dagar att gå omkring och vänta på. Ja, för visst väntade man! Det var lite spännande faktiskt. Och jag var rädd för att bli ensam tjej i klassen, annars var det bara kul.

Första dagen var otroligt lugn och man lyckades få många fina fördomar om alla, haha, jag har nog berättat de flesta för de som är inblandade dock. ;)

Att det gått fort är det ingen tvekan om, det känns som det var igår vi var i Aneboda! Aneboda ja, där hade Olof kondomer på huvudet, Therése pluggade engelskaglosor och Robin fiskade död gädda. Precis som det ska vara!
Sanna och jag tältade. Där började vår vänskap som ett litet frö när jag tvingade henne att tälta med mig i frost... hon är nog otroligt glad för det, nu när vår vänskap är ett vackert träd. Quercus Robur kanske? (wow.)

Fler stunder man minns, jaa, när jag och Th hjälptes åt att skälla ut Niko när han fuskat på ett prov. Bara för att. Haha, sen fuskade allihop på andra prov, men det kändes så illa att han fuskade just den gången när alla andra pluggat häcken av sig till detta dumma prov! (trädprovet..)

Tyskalektionerna de första veckorna, jag tror inte att jag slet mycket på mina böcker då precis. Vi skrattade oss igenom lektionerna, och det är nog så jag vill minnas ettan. Att vi hade så galet roligt hela tiden! I alla mörka stunder kom Olof med något nytt han funderat över, Therése sa något utan att tänka sig för, jag hade någon lustig statistik eller fakta samlat som Sanna kunde spinna vidare på och misstolka och så slutade det hela alltid med att det bara var Sara som förstått allting rakt igenom. Helt fantastiskt.

Dessutom har man väl lärt sig lite också, men det känns liksom som att man vill lägga det åt sidan så länge. Kemilektionen när vi spelade tennis med en koldioxidballong och våra pennor kommer nog Sanna och jag alltid minnas som dagen vi satte nöjet framför studierna! Ja, kemin - det är nog det ämnet där klassen i genomsnitt fattat minst. Ändå lyckades många få MVG i det, otroligt! Dock inte jag. Men jag är inte förvånad med tanke på antalet timmar jag lade ner på kemi hemma under det här året. De kan lugnt räknas på en hand. Även om man blivit av med ett finger...

Många nya förkortningar har vi kommit på också. Det är ganska härligt att man alltid har olika "ordlistor" i olika umgängeskretsar.
Filmkvällar och tågresor och skidresor och annat har vi också hittat på ihop. NV07, (och icke att förglömma TE07!) ni gör mig till en gladare person!

På minneskortet på min söta mobil finns en ljudfil inspelade den 25 september, ca en månad in på ettan, där jag, Sanna, Th och Olof är i musiksalen och Th försöker lära oss en låt. Vi tjabbar om vem som ska spela vilket instrument, intro, verser, vem sjunger när och vem räknar in? Tillslut så kommer vi igång och det låter så bra! Vi har en personkemi som gör att allt blir spontant och fantastiskt. Någon dag ska jag lyssna noga på den och skriva ner vad som sägs, egentligen. För det samtalet efter en månad speglar så bra hur våra samtal var uppbyggda hela ettan. Det är sådana vi är, helt enkelt.

Värt att nämnas är förstås de 5 andra klasserna jag umgåtts med under året. TE07, TE06, TE05, NV06 & NV05.

SOSANSA!

Uppdatering om senaste dagarna

I söndags åkte jag till Åhus med min mor och far och var på min kusin Simons konfirmation. Det var väldigt trevligt och fint, underbar präst dessutom! Han är en person alla borde möta innan de dör - han gör en lyckligare!
Den enda bilden jag fick med mig därifrån av något litet värde var den som kommer här nu, i och för sig är den på min kusins baksida men ingen klagar hoppas jag, då får ni med mig och göra. Vi är ju trots allt släkt, Simon och jag (;


Vi åkte från Åhus och landade i stugan, som så många gånger förr denna sommar. Gjorde inte speciellt mycket på söndagskvällen, hade fått mig ett litet hostvirus så jag mest hängde och chillade i soffan. Som är rätt obekväm dessutom, och ful! Jag har tvingat mamma att köpa en ny så det gör hon nog snart :)

Måndag, och jag var hostig och dan. Farbror Tord kom och hjälpte pappa med storarummet, vi håller på att renovera så han som är elektriker la då en hjälpande hand på elektriciteten. Mycket logiskt och bra blir det också! Tords fru Gunnel kom till lunch och vi smaskade mat alla 5.
Som en och annan kanske la märke till så blåste det ju en hel del och vår ström gick som väntat. 20:40 blev det mörkt, och vi satt och tittade på stearinljusen i kanske en timme innan vi gav upp och gick och lade oss.

Strömmen var iallafall tillbaka när vi vaknade i morse! Skönt det, det är ju trots allt lite lättare. På förmiddagen idag åkte vi (jag, mor och far) till Hovdala slott utanför Hässleholm. Anders Ödman, pappas kompis sen tonåren är arkeolog och har en utgrävning på G där och vi var VIP-inbjudna för att titta vad det egentligen är som händer. Det var kul!

Åkte hem i eftermiddags. Var skönt. Alvesta är stort med mycket folk om man jämför med... stugan-land. Och den här texten blev centrerad utan mening och jag kan inte få bort det. Lev med det!

Mer att vänta

Jag är så sugen på att skriva en massa - om vad jag gjort i helgen och de senaste dagarna, och dessutom är jag sugen på att skriva om min sommar. Men jag kom på att jag kan ju inte skriva en sammanfattning av sommaren innan jag skrivit en sammanfattning om mitt första år på gymnasiet. Dessutom är ju sommaren inte slut och det finns faktiskt mer som kan hända!

Först så ska jag kila upp på mitt rum och fixa i ordning mig efter duschen jag precis tog. Dessutom borde Philip ringa snart. Jag måste prata av mig. Sedan finns det en person som jag hemskt gärna skulle se logga in på msn. Men det kanske är för mycket begärt?

Brev till Gud

Om jag någongång skulle få för mig att skriva ett brev till Gud skulle det nog vara upplagt ungefär som följande.

Kära Gud,
Tack så hjärtligt för Tina Trilety.
Hon är så otroligt häftig!
Puss & kram



Jag sov hos Tina inatt. Eftersom hon är estet så var hennes bäddning av min madrass gräsligt vacker!
Grönt lakan, rosa påslakan och racerbil-örngott. :)


Sen sist

Sen sist har följande hänt:

- Min bror har sett en björn i skogen
- Jag har varit på ICA i pyjamasbyxor

Ja, det var väl allt. Sen har Moa och jag varit i stugan och badat och cyklat och sådär. Snackade lite med Philip igår men han hade inte tid med mig för han skulle underhålla Rex. Hmm, spännande!  Tina har iallafall huset för sig själv ikväll så dit sticker jag efter att ha grillat lite här hemma.
Dessutom tycker jag att det är lite dött i Alvesta (undantag Tina) så det vore kanske dags för allt folk att pallra sig hem till mig nu? Jag är ensam!


RSS 2.0