More, more, more

Har inte skrivit på några dagar igen nu, men ja, jag kan ju inte skryta med att det händer överdrivet mkt at Gustavsson's house just nu.

Igår var jag iallafall hemma hos Sanna och kollade på finalen, haha, Tyskland förlorade och vi sörjde. Eller inte Tommy, men ändå :)  Fick ett sms av Stina mitt under pågående match, då hon frågar vad jag gör. Vad tror hon? Den mest självklara kvällen på hela sommaren, lilla Stinavännen! Det är inte lätt när man är liten ;)

Ska hem till hennes hus ikväll, Anderjonarna, men hon är ju på konfaläger så det blir Simon, Ann och Leif som det hälsas på tillsammans med familjen Carcamo. Leif har ju namnsdag idag dessutom - grattis! Vi ska fika och prata. Haha, det kan nog bli rätt lyckat.

Semester!

Nu har jag jobbat färdigt, underbart skönt! :D tjänat 6500-6700, har inte riktigt koll på vad jag har för lön, eftersom det var tal om en höjning men det beror på om den blev genomförd eller inte. Skönt, som sagt!

Tur att Sanna och hennes far finns som säger roliga saker och misstolkar så att jag får mig många härliga skratt, ni ska få ett exempel på hur det var när Sanna och Tommy åkte bil häromdagen...

Sanna och Tommy åker bil, det står en liftare vid vägen. Sanna lägger dock inte märke till mannen som vill lifta men det gör hennes pappa.
Tommy: Jag kanske skulle stannat och plockat upp honom?
Sanna: Du skulle göra vad sa du?
Tommy: Stanna och plocka upp honom?
Sanna knäcker sig, helt och hållet. Underbart :)

Jobb, jobb!

Jobbar vidare. Har inte varit roligt så att det stör men jag får massa pengar och det stör inte någonstans inte! Lite småkul är det vid fikabordet med alla galningar som tjabbar om det ena och det andra och det kan man ju leva på ett tag iallafall :)

Efter fikat, alla går och ställer sina koppar i diskmaskinen och ska sedan gå vidare till sina sysslor. Daniel går förbi fruktkorgen.
Daniel: Vem faan är det som äter en tugga av ett äpple och sedan lägger tillbaka det?

Haha, inte var det jag iallafall!
Imorrn kommer Sanna hem. Jag saknar henne. Då ska vi leka! :)

Midsommar

Midsommardagen idag, hoppas att vädret är lika knasigt för er alla så att jag inte drabbas mest hela tiden!
Sol till hagel - mysigt... svensk midsommar i en liten ask iallafall!

Spenderade midsommarafton hos Moa, det var hur bra som helst. Snackade, spelade gamecube, läste, kollade film, snackade, myste, åt... ja, det är så det ska vara. Bilden är på Elvis på min mage i Moas säng. Söta lille gubben!


Tina ikväll kanske om hon är friskare idag. Hoppas på det!

Darling, I hunger for your touch

Jobb-poesi

Hittade idag en liten lapp i en låda i mitt skrivbord. Det var en text, eller kalla det dikt, nerklottrad som jag skrev på jobbet förra året, nån av alla gånger jag hade tråkigt. Vet tyvärr inte vem jag syftar på, eller om jag syftar nån alls. Men här kommer den iallafall, håll till godo :)

Här tedde sig stjärnorna mycket skarpare än hemma.
Kan varit molnen som blåst undan så att himlen blev mer bar. 
Men orsaken som jag fann och trodde på berodde inte på det, utan på dig.
Jag tittade upp, och försökte verkligen se dig.
Jag visste ju att du fanns där någonstans.
Med kisande ögon stod jag stilla, stilla,
med det daggvåta ängsgräset smetande runt vrister och vader.
Din hand flätade sina fingrar om mina, och varmt och mjukt tinade du upp min vänstra hand.
Efter många om och men tog nyfikenheten över och jag vred sakta huvudet åt vänster.
Jag ångrade mig genast,
när jag realiserade att värmen från din hud försvann och jag stod ensam igen.
Jag tittade upp mot himlen igen.
- Nu vet jag att du ser mig, tänkte jag.

(Bara ett litet instick. Realiserade? Vad sjutton är det med mig ibland? Realiserade. Haha.)


Första dagen på jobbet

Idag började mitt sommarlov på riktigt men jag började även jobba, första dagen för i sommar. Är på pappas jobb precis som förra året men i år ingår jag inte i städ-staben utan är nere i arkivet alldeles alena, och det är så mycket roligare än förra året! Nu har jag någonting att göra hela tiden och jag är självständig, dock utsätts mina händer för en massa stryk men de ska nog klara sig. Tog en liten bild med mobilen innan, det finns sjukt mycket papper...



Här är bara en av de många många många gångarna med papper. Otroligt.  Idag har jag jobbat 8 timmar, minst 91 spänn i timmen, kanske upp mot 95 om jag har tur. Jag gillar stålar.




Som anteckning i vänteläge, det första jag ser på min skärm på mobilen står det Låt bli, skärp dig, sjung och det är det enda jag kan göra nu. Sjunga, tänka på annat. Jag klarar inte av det här riktigt, för jag tror det börjar växa något stort inom mig och det går för fort och jag vet ingenting. Jag vet ingenting men jag måste veta. Har inte riktigt koll på vad jag ska ta mig till. Vågar inte det ena men inte heller det andra. Pannkaka.

I can't function on my own

Hela långa dagen har ägnats åt att möblera om och fixa i mitt rum, jag fick en så härlig impuls i morse så det var bara till att kasta sig in i det. Satte mig ner med ett kollegieblock och började skissa, och här kommer några smakprov på hur det numera ser ut.

Översta bilden är på lite av sängen (det randiga), bokhyllorna, betongfikusen och byrån med tavlorna bredvid.
Under är det soffan, Beatles & JohnLennon-planscher, fönster (som jag inte flyttat på :P) och skrivbord.


Bilderna är lite halvkassa men det får duga! Har dock inte med hur snygg sängen blev med kuddarna, men det kanske kommer. Iallafall så är det grymt mycket mer golvyta på något lustigt sätt och det är alltid kul när nåt nytt händer!



Nu till gårdagen; Ingen kickar fotboll som han. Vår hjälte, men det räckte tyvärr inte hela vägen. Blev lagom sur när Spanien får in bollen i 92:a minuten genom Villa, men för att vara ärlig så var Spanien det bättre laget sett över hela matchen. Men en förlust biter alltid lite hårt!

Inte för att jag klagar på den kvällen, den satt som en smäck och jag mår galet bra. Hoppas att den här sommaren blir så härlig som den har förutsättningar för att bli. Underbar, ja, det är du.

Imorgon börjar jag jobba. 07.00 i Växjö vilket innebär uppstigning vid 06.00. Otroligt piggt! Men vad gör man inte?

Grymt gott

När ens bröder är i Finland och springer orientering och mor och far är i Skåne med pappas kusiner på matvandring, då får man helt enkelt ta tag i sitt liv själv och laga sin egen mat, vilket kan resultera i lax med pasta, creme fraiche-sås och svamp, inte helt illa om jag får säga det själv! Har inte ätit ordentligt sen i torsdags kväll så det var på tiden! Har bara ätit någon macka här, någon pizza-slice där, kakor, bullar, tårta, glass och jordgubbar...  Maten satt som en smäck! 

Har varit ute och sprungit idag också. Ska snart klippa lite på gräset och sortera papper, jag är massa effektiv!

Veckan som gått har bestått av cykelutflykt till Torne med skolan, det var hur kul som helst! Orkesterfest har jag också haft, världens bästa gäng! Har  varit på besök på Grönkulla, och igår slutade jag faktiskt skolan. Tänka sig, ettan har redan tagit slut och det har gått hur fort som helst! Det kommer komma ett "mitt första år på gymnasiet" - inlägg, den som väntar på nåt gott...

Eftermiddagen igår var inte helt fel och ikväll spelar Sverige mot Spanien och jag får finbesök!

Sköt om er :)

Hälsotips #2

Jag har tidigare berättat att man inte ska stoppa ner handen i en konservburk - här kommer nästa tips!

Om du precis som jag lider av oönskad hårväxt på benen och brukar avlägsna dem kan jag berätta ett sätt du INTE ska göra det på. Det finns speciella hårborttagningscremer som man smetar på och dem fungerar bra - fast jag kan berätta att du inte ska smeta det på dina skrubbsår på smalbenen. För cremen har någon frätande funktion på hårstråna, och att fräta på skrubbsår... aj.

Så min slutsats blir följande:

Hårborttagningscreme + skrubbsår = ONT!

Äntligen

SOMMARLOV!

skriver mer om det, snart... nu ska jag ut! :D

Long time no see

Ja, rubriken stämmer väl inte bättre än nu.
Har haft fullt upp i tusen knyck och inte skrivit en rad sen i onsdags, ynkligt!

Kommer inte orka skriva hela min helgs historia men sammanfattar den lite snyggt på några punkter tänkte jag:

- Student Alvesta gymnasium
- Oskars studentfest
- Natten efter studentfesten
- Nationaldagen, Moa kom med tåget
- Bad med Moa i Los
- Trafik-trolle
- Tävling, Moa vann Diskus
- Shopping i Växjö
- Bad med Moa, Stina, Joffin, Dennis i Los
- Mysig hemresa med fyra pers i baksätet
- Mer Trafik-trolle och fotboll
- Hampus och Karin kom
- Tävling, Moa tvåa i Kula
- Dennis och Eric har också sprungit bra i helgen
- Hemresa för släkten
- Kalabalik hemma, bråk och skit, bra att bror finns hemma iaf
- Way to many sms för min ekonomi men det löser sig :)

Jag hör av mig. När jag har tid. (om jag har tid.)

Inte min dag

Den här dagen har varit helt och hållet bak och fram och upp och ner!
08.00 var det mentorstid och Peter tyckte mest att vi satt och klagade. Efter 40 minuter släppte han oss och vi (jag, Sara och Sanna) gick ut mot Hagaparken. Mötte Sven som tyckte att jag skulle vara med i kören på avslutningen och när jag inte ville blev även han putt på mig. Toppen!

I Hagaparken satt vi och solade i lugnan ro, tills 50 lekis-barn med lärare invarderar lekparken där vi sitter. En av lärarna hette Bengt och stod och pratade av sig på oss om pedagogik och uppfostran, och vi nickade och log, typ. Otroligt intressant må jag säga! Haha, ja, kära nån. När vi sitter där bestämmer vi oss för att cykla och fika så vi drar hem till mig, hämtar det fika som finns här, cyklar vidare till Sara (kära nån, som jag höll på att dö!) och sen ner till Sjöparken där vi avnjuter bästa fikat någonsin!
Ytterligare en lekis-klass kommer och invarderar vår mysiga stund, haha, men de var inte lika ivägen. SOSANSA!

Under tiden på picnicen lyckas jag också göra bort mig inför min arbetsgivare, helt galet pinsamt :P

På lunchen träffar vi Johan, vår käre vän från IV. Jag råkar nämna att jag är singel och det snappar ju han upp direkt, samtidigt som mina kära kompisar Therése, Sara och Sanna helt plötsligt hade pojkvänner alla tre! Vips, så var jag utbjuden på fika av Johan, och han var "jättekär och vi ska ligga med varandra och sen ska jag massera din rumpa". Härligt, verkligen otroligt. Så nu vet jag vem jag ska gömma mig för fram till sommarlovet! Tack, söta kompisar för att ni fixar sånt här så bra till mig!

Helt sjuk dag, men ett MVG i tyska sitter ju aldrig fel! Jag kan ju inte säga att jag kämpat för det, haha, men det får han gärna tro!

Ojojoj. Kära nån.


Skattjakten

Igår var det dags för den årliga skattjakten, och eftersom Therése gick och blev sjuk blev Malin min domar-kompis, och så bra som det blev sen!
Uppvärmningen som jag, Annie och Philip höll i var riktigt snygg och alla uppdragen var roliga!
Min och Malins personliga favorit var lätt killen i mini-jeans-shortsen där hela paketet hängde utanför längs med låret, helt galet roligt! Vi låg dubbelvikta ett bra tag... och goset jag fick av samma kille när han doppat hela huvudet i vatten blandat med kaffepulver - mysigt!

NV05 stod som segrare och det är bra att det finns några som försvarar klassens ära! De fjäskade ju klart bäst också till skillnad från Malins och min fordonsklass som gav oss varsin glass och erbjöd oss snus. Gulligt.

Gick och åt glass på matten sen och minigolf efter det, jag kom tvåa efter Sara före Sanna :)
 SOSANSA!

Premiär!

Nu är det äntligen premiärdoppat - och det var varmt! Joffin är bra :)


image28

I've got a thing about you

Det är riktigt varmt ute idag! Och det är inte länge kvar i skolan nu... dagen har rullat på relativt smärtfritt förutom de sista 10 minutrarna på svenskalektionen då vi försökte slänga ihop vår tidning där 7 pers ska ha in artiklar men bara 4 var färdiga, skrik och panik!

Snart ska jag cykla till min sista gitarrlektion med musikprofilen, snyft, och senare ikväll ska jag och Joffin bada i Los. Första doppet för mig i år :)

Till sist, glöm inte;
Seriöst är värdelöst!

Sommarkänslor!

Nu är sommaren här, på riktigt! Två veckor kvar i skolan och över 25 grader varje dag - inte klagar vi inte!

Helgen har varit underbar, har inte gjort mycket men det som har varit ett måste att göra har klarats av. Skönt!

Såhär vill jag ha det jämt. & på tisdag kommer Lukas hem! :) massa bra, dessutom är det kanonkul skattjakt att vänta. Kanonkul!


RSS 2.0